Windows 7 ve 8.1'e dev güncelleme paketi!

Microsoft, Windows 7 ve 8.1 için yayınladığı güncellemelerde önemli bir değişime imza atacak!

Windows 7 ve 8.1'e dev paket

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemleri için şimdiye dek yayınladığı güncellemeleri tek bir pakette toplayarak sunacağını açıkladı. Söz konusu paketle birlikte kullanıcılar Nisan 2016 öncesindeki bütün güncellemeleri topluca almış olacak; her güncellemeyi ayrı ayrı yüklemelerine gerek kalmayacak. Böylece güncelleme işlemi de eziyet olmaktan çıkacak.

Windows 7 için bütün güvenlik ve güvenlik dışı güncellemeleri içeren Windows 7 SP1'in ardından bu paket, işletim sistemi için yayınlanan en büyük güncelleme paketi olacak. Ancak pakette yeni bir güncelleme olmayacak; eski güncellemeler bir arada sunulacak. Eğer siz zaten sisteminizi güncel tutuyorsanız, paket sizi pek de ilgilendirmeyecek.

Microsoft'un gelecekte de Windows 7 ve Windows 8.1 için aylık güncelleme paketleri sağlayacağı belirtiliyor. Fakat bu aylık paketler Windows 7 SP1'in aksine güvenlik güncellemeleri içermeyecek; sadece düzeltmelere yer verecek.

Toplu güncelleme paketlerini indirmek için kullanıcıların Internet Explorer 6 ya da bunun üstü sürümleri kullanıyor olmaları gerekiyor; yani manuel olarak kurulum yapılabiliyor. Paketler, Microsoft tarafından geliştirilen ActiveX'e ihtiyaç duyduğundan dolayı diğer tarayıcılar tarafından desteklenmiyor.

Okuyucu Yorumları