Windows 8 için büyük gün...

Microsoft, Windows 8'in büyük günü için davetiyeleri dağıtmaya başladı. İşte beklenen tarih!

Windows 8 için büyük gün...

Microsoft Windows 8'i beklenenden bir gün önce tanıtacak. Pazartesi günü şirket, 25 Ekim'de New York şehrinde düzenlenecek etkinlik için basın davetiyelerini göndermeye başladı.

Davetiyeye göre toplantıya katılanlar Windows 8'in dünyaya gelişini kutlayacaklar. Ancak muhtemelen Microsoft'un bugün için planladığı etkinlikler bununla kalmayacak. Toplantıda yeni Surface tabletlerin de lansmanının yapılması bekleniyor. Bilindiği gibi 2013'ün başlarında Ivy Bridge işlemcili daha pahalı bir Windows RT Surface tablet piyasaya çıkacak.

Merakla beklenen ve 25 Ekim'de açıklanması umulan bilgi, Surface tabletlerin fiyatının ne olacağı. Microsoft Temmuz ayında "Çıkışına yakın bir tarihte [Surface tabletlerin] fiyatı açıklanacak ve bu fiyatlar benzer ARM tabletlere veya Intel Ultrabook sınıfı bilgisayarlara yakın olacak" demişti. İsveç çıkışlı bir çevrimiçi mağaza fiyatları sızdırmış ve 32 GB'lik Windows RT modelinin 1.000 dolar, 128 GB'lik Windows Pro modelinin ise 2.100 dolar civarında olacağını açıklamıştı.

Microsoft bu fiyatları doğrulamadı ama "Windows 8 ve ilgili cihazlar ile hizmetler için büyük pazarlama yatırımı yaparak operasyon marjlarını düşürebileceklerini" açıkladı.

Okuyucu Yorumları