Windows 8'in iOS'u geçtiği 5 yer

Windows 8'li tabletler, sahip olduğu bu 5 özellikle iPad'i fena halde sollayabilir!

Win 8'in iOS'u geçtiği 5 şey

Windows 8'li tabletlerin hayatımıza girmesine çok az bir zaman kaldı. Windows 8'in dokunmatik arayüzünü öğrenmek biraz zaman alabilir, ancak gerçek gücün Excel, PowerPoint gibi karışık yazılımlar içinde saklı olduğunu hatırlatalım. Peki Windows 8'li tabletler, gerçekten iOS'dan ve iPad'den daha iyi olabilirler mi? İşte Windows 8'in iOS'u ezebileceği 5 yer.

Snap screen işlevi

Windows 8, çoklu görev desteğine sahip olmasının yanısıra iki uygulamayı aynı anda ekrana getirebiliyor. Uygulamanın biri ekranın çeyreğini kaplarken, diğeri geri kalan daha geniş alanı kullanıyor. Uygulamaların yerini kolaylıkla değiştirebiliyor, aralarında içerik kopyalayıp yapıştırabiliyorsunuz.

Canlı döşemeler

Apple, iOS'da statik, her biri aynı boyutta simgeler kullanıyor. Windows 8 ise aksine esnek ve eğlenceli döşemeler sunuyor. Bu döşemeler, hava durumu, haberler gibi gerçek zamanlı bilgiler gösterebiliyor. Döşemeleri istediğiniz gibi yeniden boyutlandırmanız veya gruplandırmanız da mümkün. Microsoft'un tasarım dili, bu kişiselleştirmelerin karmaşık görünmesine engel oluyor.

Ayarlar, dosya sistemine erişim, IE

Ayarlar, dosya sistemine erişim, IE

Ayarlar

Windows 8'de bir uygulamanın ayarlarına ulaşmak için uygulama açıkken Charms çubuğunu açıp Ayarlar düğmesine basmanız yeterli. Buradan uygulamaya özel ayarları ve sistem çapındaki ayarları değiştirebiliyorsunuz. iOS'da ise uygulamadan çıkmanız, Ayarlar uygulamasını açmanız ve ayarlarını yapmak istediğiniz uygulamanın adını aramanız gerekiyor.

Dosya sistemine erişim

Metro arayüzünde klasik klasörler bulunmuyor. Ancak Metro arayüzü, dosya sisteminiz içerisinde arama yapmanıza izin veriyor. Arama yapmak için arama teriminizi yazmaya başlamanız yeterli.

iOS'da da bir arama işlevi var, ancak daha kısıtlı. Arama yaptığınızda sadece uygulama isimleri, Notes ve Calendar girdileri aranıyor; tüm dosya sisteminiz aranmıyor.

Internet Explorer

IE'nin yeni Metro sürümü, ekranı verimli kullanması, sekmeleri ve adres çubuğunu gizli tutması ile Safari'yi solluyor. URL çubuğuna entegre edilen arama işlevi, bir parmak hareketiyle sayfalar arasında geçiş yapabilmeniz ve renk kodlu yer imleri, yeni IE'nin hoş özelliklerinden.

Okuyucu Yorumları