Windows 8'in sonu ne olacak?

Dev oyun firması Valve'dan sonra bir başka dev daha Windows 8'i adeta yerden yere vurdu! Neden mi?

Oyun devinden Windows 8'e...

Microsoft'un yeni işletim sistemi olmaya hazırlanan Windows 8, oyun camiası tarafından birbiri üzerine darbe almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Valve'nin kurucu ortaklarından olan Gabe Newell'in Windows 8 için söylediği "yıkım" olacak sözleri halen kulaklarda yankılanıyorken, bu sefer de Blizzard'ın oyun tasarımı bölümü başkan yardımcısı Rob Pardo, Twitter üzerinden Newell'inkine benzer sözler sarf etti.

Yazdığı mesajda Windows 8 için; "Bizim için de iyi bir seçim değil." diyen Pardo dikkatleri üzerine çekti. Oyunları tamamen PC oyunculuğuna hitap eden Blizzard'dan böyle bir açıklama gelmesiyse gelecekte yaşanabilecek sorunların ciddiyetini gözler önüne seriyor. Hem Newell, hem de Pardo sözlerinde hali hazırda bulunan Windows 8 preview modelinde yaşanan sorunların büyük olduğuna değindi. Yaptıkları açıklamaların temelindeyse özellikle meydana gelen "bug"ların, yapımcıların istedikleri kodları yazmalarına büyük ölçüde engel olması bulunuyor.

Sins of Solar Empire isimli oyunuyla tanınan Stardock'un CEO koltuğunda oturan Bard Wardell'e göreyse Windows 8'in en büyük sorunu, hem tablet, hem de masaüstü olmaya çalışması ve bunu yaparken, gerçekten iki taraftan da büyük ödün vermesi.

Okuyucu Yorumları