Windows 8'de güvenli moda nasıl geçilir?

Windows 7'de F8'i "kırarak" girdiğimiz güvenli moda ulaşmanın, Windows 8'de daha kolay bir yolu var!

Güvenli mod nasıl açılıyor?

Windows 7'de sorun yaşadığımızda, açılışta F8'e basıp, güvenli moda geçebiliyorduk. Bu sayede düşük çözünürlüklü, işlevleri kısıtlı bir Windows ortamında sorun çıkaran sürücüleri ve programları kaldırabiliyor, veya antivirüs taraması gerçekleştirebiliyorduk.

Peki, Windows 8'de güvenli moda nasıl geçebilirsiniz? Aslında F8 kısayolu hala çalışıyor, yapmanız gereken PC'niz açılırken art arda F8'e basmak. Gelişmiş önyükleme seçenekleri ekranı göründüğünde, Güvenli Mod veya Güvenli Mod ve Ağ Bağlantısı seçeneğini kullanarak güvenli moda geçiş yapabilirsiniz.

F8 klavye kısayolu çalışmazsa, Windows 8'e özel bir yol daha mevcut. Windows açıkken bilgisayarı kapat seçeneğini kullanın ve yeniden başlat seçeneğine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Karşınıza "Bir seçenek belirleyin" başlıklı bir ekran gelecek. Burada Sorun giderme > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç seçenekleri > Yeniden başlat yolunu izleyin. Başlangıç ayarları menüsü belirdiğinde güvenli mod için 4, ağ bağlantılı güvenli mod için 5 yazın.

Windows 7, 8 ve Vista'da güvenli modu açmanın bir başka yolu daha var. Başlat menüsünün arama bölümünde veya Windows 8'in arama charm'ında msconfig yazın. Program açıldığında Önyükleme sekmesine tıklayın ve Güvenli Önyükleme seçeneğini etkinleştirin. Güvenli modda internete bağlanmanız gerekliyse, ağ seçeneğini etkinleştirin. Son olarak Tamam'a tıklayın ve PC'nizi yeniden başlatın.

Okuyucu Yorumları