Windows 8 RTM resmen yayınlandı!

Microsoft, 2 yıllık maratonun sonunda Windows 8'in tamamlandığını resmen duyurdu! İşte detaylar...

Ve Windows 8 yayında!

Microsoft, az önce yaptığı açıklamada Windows 8'in geliştirme aşamasının tamamlandığını resmen duyurdu. Bunun anlamı, işletim sisteminin final RTM sürümünün Microsoft'un donanım ortaklarına önümüzdeki günlerde dağıtılmaya başlanacağı. Metro arayüzüne büyük önem veren Windows 8, yaklaşık 2 yıldır geliştiriliyordu ve şu an yayınlanma aşamasına ulaşmış bulunuyor.

Böylelikle Windows 8'in final yapı numarası, 9200.16384.win8_rtm.120725-1247 oldu. Microsoft, RTM sürümünü MSDN ve Technet üyelerine 15 Ağustos'ta sunacağını açıklarken Microsoft Software Assurance müşterileri, işletim sistemini bir gün sonra, 16 Ağustos'ta indirebilecekler.

Windows başkanı Steven Sinofsky, Windows 8'in RTM aşamasına ulaşmasına rağmen onu "gerçek dünya deneyimlerine göre geliştireceklerini" söyledi. Windows 8, son kullanıcıya 26 Ekim tarihinde sunulacak.

Peki Windows 8'in RTM sürümü, hangi tarihte, kimlere dağıtılacak? Bu sorunun cevabı ve daha fazla detay, haberimizin ikinci sayfasında!

Windows 8 RTM'nin dağıtımı ve diğer detaylar!

Windows 8 RTM'nin dağıtımı ve diğer detaylar!

Microsoft, Windows 8'i aşağıdaki tarihlerde farklı geliştirici kanallarına dağıtacak.

15 Ağustos: Geliştiriciler, MSDN üyelikleri ile Windows 8'in final sürümünü indirebilecekler.

15 Ağustos: Kurumlarda Windows 8'i test eden IT profesyonelleri, TechNet üyelikleri ile işletim sistemini indirebilecekler.

16 Ağustos: Microsoft Software Assurance for Windows müşterileri, Windows 8 Enterprise sürümünü Volume License Service Center (VLSC) yoluyla indirebilecek ve onu kurumlara adapte etmeye başlayabilecekler.

16 Ağustos: Microsoft Partner Network üyeleri Windows 8'e erişim hakkı kazanacak.

20 Ağustos: Microsoft Action Pack Providers (MAPS), Windows 8'e erişim hakkı kazanacak.

1 Eylül: Software Assurance'a sahip olmayan Volume License müşterileri, Windows 8'i ilgili satıcılardan satın alabilecekler.

RTM sürümünün yayınlanması, aynı zamanda işletim sisteminin uygulama mağazası Windows Store'un ücretli uygulamaları kabul etmeye başlayacağı anlamına geliyor. Windows 8'in çıkmasına kadar 3 aya yakın bir süre olduğunu düşündüğümüzde, mağazanın bu süre içinde renkli uygulamalar ve oyunlarla dolmasını bekleyebiliriz.

26 Ekim tarihinden itibaren şu anki Windows'unuzu Windows 8'e 39.99 dolar karşılığında yükseltebileceksiniz. Windows 7'li yeni bir PC'niz varsa, Windows 8'e 14.99 dolara yükseltme yapmanız mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları