Windows efsanesi Solitaire, yine bildiğiniz gibi...

Microsoft, Windows'un ayrılmaz bir parçasının tek başına yakaladığı büyük başarıyı kutluyor!

Windows efsanesi bildiğiniz gibi...

Microsoft'un yeni duyurusuna göre Windows 8 ve Windows 10 için kart oyunlarının geliştirilmiş bir sürümü olan Solitaire Collection, 100 milyon farklı kullanıcıyı geçmiş durumda. Bu başarıyı kutlamak için de firma yıllara göre "Solitaire gerçeklerini" paylaşmaya başladı.

Solitaire, Microsoft için oldukça önemli bir oyun. Her ne kadar firma yıllar içerisinde bazı diğer kart oyunlarını sunmuş olsa da, bu oyun popülerliğini korumaya devam etmekte. Oyunun 25. yılını kutlamak için de geçtiğimiz yıl Microsoft tarafından bir turnuva düzenlenmişti.

Yazılım devinin söylediğine göre her gün ortalama 55 milyon adet Microsoft Solitaire Collection oyunu oynanmakta. Bunun anlamı da her yıl 20 milyar, her saat 2.29 milyon ve her dakika 38.194 oyun oynandığı. 26 yılın ardından bile bu sayılara ulaşabilmenin de herhangi bir günlük oyun için kıskanılacak bir başarı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Microsoft, oyunu Xbox Live desteği ile tekrar sunduğundan beri de Windows 8 ile Windows 10'da oyunu oynayan oyunculara 1.5 milyarın üzerinde Gamerscore vermiş.

Bu sayıların yanı sıra firma, Events adı verilen yeni bir oyun modu da sunmakta. Events, oyunlara sosyal bir yan getirirken, oyuncuları başarılar için ödüllendirmekte. Bu oyun modunun da güz mevsiminde sunulması beklenmekte...

Okuyucu Yorumları