Windows kayıt defterini temizleyin!

Siz yazılımları kurdukça dolup taşmaya başlayan Windows kayıt defterini, bu 4 araçla temizleyin!

Kayıt defterini temizleyin!

Windows kayıt defteri işletim sisteminde önemli dosya ve uygulama ilişkilerinin kayıt edildiği yerdir. Windows'un en önemli bölümlerinden biri olan kayıt defterindeki hatalar, sistemde büyük sorunlara sebep olabilir.

Windows kullanıcılarının kurup kaldırdığı, denediği bütün yazılımlar düzgün bir şekilde kurulmaz ya da kaldırılmaz. Burada hata genellikle Windows'ta değil, kurulan yazılımlardan kaynaklanır. Sonuçta bilgisayar yavaşlıyor mu? Evet yavaşlıyor. İşte bu yavaşlamayı biraz olsun ortadan kaldıracak uygulamalar var. Bu uygulamalar Windows kayıt defterindeki verilerin doğruluğunu denetleyerek, hatalı girişleri düzeltiyor, boşta kalanları siliyor ve sonuçta sistem istikrarını ve performansını, temiz bir hale getiriyor.

Bu işi yapan yazılım sayısı oldukça fazla ve tercih yapmak, hangisinin gerçekten iyi çalıştığını anlamak zor. İşte bu yüzden sizler için en iyi 5 ücretsiz kayıt defteri düzenleyiciyi seçtik...

CCleaner

CCleaner

Windows sistem optimizasyon araçları arasında en popüler yazılım olan CCleaner'ın sayısız özelliği arasında kayıt defteri düzenlemek de var.

Bütün Windows sürümleri için mevcut bir yazılım olan CCleaner, normal kullanıcılar için yeterli. Eğer devamlı yazılım denemiyorsanız CCleaner'ın kayıt defteri temizlik aracı yeterli olacaktır.

Ancak CCleaner kayıt defterinizi yedekleyemiyor, bu yüzden kendiniz yedekleseniz iyi olur.

Download: Ccleaner

Eusing Free Registry Cleaner

Eusing Free Registry Cleaner

Ücretsiz bir diğer kayıt defteri temizleme aracı olan Eusing Registry Cleaner sadece tek bir iş yapıyor. Uğraşmak istemeyenler için çok basit ve kullanımı kolay bir araç olmasıyla oldukça başarılı.

Bu araç Windows 95'ten Windows 8'e kadar bütün Windows sürümleriyle uyumlu. Bu ücretsiz araç oldukça derin bir tarama yapıyor ve CCleaner'ın atladığı hatalı kayıtları bulup düzeltebiliyor.

Ayrıca tam kayıt defteri yedeği alabiliyor. Bir sorunla karşılaştığınızda eskisini geri getirebilirsiniz.

Download: Eusing Free Registry Cleaner

Auslogics Registry Cleaner

Auslogics Registry Cleaner

Özellikle amatör kullanıcıların işini çok kolaylaştıran Auslogics Registry Cleaner, Windows XP'den Windows 8'e kadar destekliyor.

Bu yazılım avantajlarından birisi tarama esnasında yardımcı olması, hızlı ve gelişmiş tarama seçenekleri sunması. Gelişmiş tarama altında yazılım ve paylaşılan DLL dosyaları da inceleniyor. Sıradan dosyaları güvenli bir şekilde tarıyor ama silinmesi tehlikeli olabilecek dosyalarda uyararak amatör kullanıcıları koruyor.

Bu yazılımda da yedekleme özelliği var, hatta standart olarak kayıt defteri anahtarları sorunlar çözülmeden önce yedekleniyor. Ayrıca sistemin temizlik sonrası ne kadar hızlandığını da gösteriyor.

Download: Auslogics Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner listede bir numara olmayı başarıyor. En kapsamlı temizlik araçlarından birisi olan bu yazılımın arayüzü de kullanıcıları ilk kullanımda adım adım yönlendiriyor. Wise Registry Cleaner, Windows 7 ve Windows 8 desteği ile birlikte geliyor.

Wise Registry Cleaner da kayıt defterini otomatik olarak yedekliyor ve daha sonra neyi silip silmemenin güvenli olacağına dair uyarılarda bulunuyor. Bu seçenekler aracı karışık gösterse de kullanımı çok basit.

Download: Wise Registry Cleaner

Okuyucu Yorumları