"Windows'la uğraşmaya değmez"

Android ve iOS'a kadar giren popüler uygulamanın üreticisi, Windows Phone için pek de iyi konuşmadı!

"Windows'la uğraşmaya değmez"

BlackBerry, uzun bekleyişin ardından iOS ve Android için BBM uygulamasını hayata geçireli çok fazla olmadı. BlackBerry'den gelen açıklamaya göre, uygulamanın aktif olduğu andan beri, mesaj servisine 40 milyonun üzerinde yeni hesap eklendi. Ancak, görünene göre BlackBerry'nin BBM uygulamasının bir benzerini dünyanın üçüncü en yaygın kullanılan mobil işletim sistemi Windows Phone için üretmek gibi bir planı yok.

2013 yılında, Microsoft'un işletim sistemi, yapılan satış anlamında BlackBerry'nin önüne geçti. BlackBerry'nin BBM ile ilgili bölümünün kıdemli yöneticisi David Proulx'un söylediğine göre, BBM'nin Windows Phone için üretilmemesi tamamen "market tabanlı" alınan bir karar.

Başka bir deyiş ile, Microsoft'un 2013'teki başarısına rağmen, BlackBerry, ekosistemin Windows Phone ile uğraşmaya değecek kadar büyük olmadığını düşünüyor. Proulx'un açıklaması ise şu cümleler ile devam ediyor: "Bu bir niyet beyanı veya stratejik bir şey değil, (bu karar) sadece ne zaman mantıklı olacağı ve ne zaman tüketicilerin isteklerinin, tüketicilerin ve bizim harcadığımız zamana değecek bir sayıya ulaşması ile ilgili."

Microsoft'un işletim sistemi için bir BBM uygulaması yakın zamanda üretilmeyebilir ama, geçtiğimiz hafta BlackBerry CEO'su John Chen'in konuşmasından anlaşıldığı üzere, firmanın popüler BlackBerry Enterprise Server'ına Windows Phone desteği eklenmesi söz konusu olan bir durum.

Okuyucu Yorumları