Windows RT 8.1'e Başlat Menüsü geliyor!

Microsoft, Windows 10 güncellemesi sunmadığı bu kullanıcılarını, Başlat Menüsü ile sevindirecek!

Onlara da Başlat Menüsü!

Windows RT kullanıcıları, bu işletim sistemi ile çalışan cihazlarını Windows 10 işletim sistemine yükseltemeyecek ancak Microsoft, bu kullanıcı grubunu tamamen soyutlamış değil.

WinBeta kaynaklı habere göre Microsoft, önümüzdeki ay yayınlayacağı güncelleme ile Windows RT işletim sistemine Başlat Menüsü'nün değişik bir modelini entegre edecek. Güncelleme ayrıca gelişmiş bir kilit ekranını da beraberinde getirecek.

WinBeta'ya göre sunulacak Başlat Menüsü, Windows 10'da yer alan Başlat Menüsü ile aynı olmayacak. Bunun yerine tasarım ve düzeni biraz faklı olan, Windows 10 Teknik Önizleme'de gördüğümüz DirectUI Başlat Menüsü'ne dayalı bir model inşa edilecek.

Windows RT 8.1, daha uzun pil ömrüne sahip olup hareket halindeki yaşam için tasarlanmış, ince ve hafif bilgisayarlar için en iyi hale getirilmiş Windows tabanlı işletim sistemi olarak yola çıkmıştı. Yalnızca yerleşik uygulamaları ve Windows Mağazası'ndan indirdiğiniz uygulamaları çalıştırabilen işletim sistemi, beklenen ilgiyi görmedi ve kısa zamanda adeta unutuldu.

Microsoft yapacağı bu hamle ile birlikte, Windows RT kullanıcılarını tamamen unutmadığını göstermiş olacak...

Okuyucu Yorumları