Windows Store "patladı!"

Windows Store'da, sadece tek bir ay içerisinde yaşanan bu gelişme, en çok Microsoft'u sevindirdi!

Windows Store "patladı!"

Kasım ayı Windows Store için olduğu kadar, içerisinde bulunan uygulama ve oyunlar için de çok verimli geçmiş durumda. Özellikle ücretli oyunların bir anda yüzde 34.12 gibi bir oranda artış göstererek 1.311.209 indirme rakamına ulaşması Microsoft'un yüzünü güldürmeyi başardı.

Büyüme sadece ücretli oyunlarla da sınırlı kalmadı; ücretsiz oyunlar kategorisinde de yüzde 13.41'lik bir artış gözlemlendi. Durumu daha da güzelleştiren olaysa, Ekim ayının sonlarına doğru, tüm kategoriler hesaplandığı zaman 1.5 milyon download yaşayan Windows Store'un, Kasım ayı içerisinde sadece ücretli oyunlardan 1.3 milyon download rakamına ulaşması oldu. Pek tabi Windows Store üzerinde ücretli oyunlar kategorisinde yaşanan bu artış, en çok oyun geliştiricilerinin işine yaradı zira yakın zamanda daha fazla para harcanarak üretilmiş ücretli oyunlar görmemiz işten bile değil.

Oyunlar ve uygulamalar arasındaki indirme tutarsızlıklarına rağmen, oyun sektöründe olan bu büyüme şüphesiz iyiye işaret. Her ne kadar bu başarıyı iOS ve Android gibi platformlarla karşılaştıramasak da en azından büyümenin doğru yolda ilerlediğini görmek güzel.

Okuyucu Yorumları