Windows'unuzu Linux'lu USB belleği ile onarın

Bu resimde gördüğünüz ilginç "oyuncaklar" aslında çöken Windows'unuzu kurtaracaklar...

Windows'u onlar kurtaracak

Linux'un güvenlik açısından Windows'a göre birtakım avantajları bulunuyor. Linux'u sıkça kullandığımız başka bir alan ise bozuk Windows'umuzu kurtarmak.

Kickstarter'da yeni ortaya çıkan bir cihaz ise bozuk Windows'lu Linux ile kurtarmayı bir seviye yukarıya taşımayı amaçlıyor. Jumpshot adındaki cihaz "PC sorunlarını onarmak için tam otomatik çözüm" olarak adlandırılıyor. Cihaz, virüs bulaşan, çöken, şişen ve açılmayan Windows'unuzu eski haline getirmek için Linux'u ve bir Windows uygulamasını kullanıyor.

USB sürücüsüne takılan Jumpshot'un üç farklı tasarımı bulunuyor, ancak üçü de aynı işlevi yerine getiriyor. Cihazın 8GB'lık ve 32GB'lık sürümleri var, ancak Jumpshot'un kendi yazılımı cihazda 200MB'dan az yer kaplıyor.

Jumpshot'u bilgisayarınıza takıp onun üzerinden önyükleme yapıyorsunuz. Böylece Linux'un özel bir sürümü yükleniyor ve bilgisayarınız otomatik olarak internet bağlanıyor. Yazılım ile Windows'unuza bulaşan virüsleri temizleyebiliyor, gereksiz programları silebiliyorsunuz. Jumpshot, bulut üzerinden çalıştığından her geçen gün daha da gelişiyor.

Okuyucu Yorumları