Windows uygulama mağazalarına şok!

Microsoft'tan, Windows / Windows Phone uygulama mağazalarına darbe vuracak, bir garip karar...

Windows'lara Microsoft şoku!

Windows uygulama mağazası için uygulama geliştirenler, Microsoft'un diğer platformlara oranla uygulama satışından daha az komisyon almasından çok memnundu. Microsoft satışların 25 bin dolara kadar olan bölümünden yüzde 30, sonraki kısmından ise yüzde 20 komisyon alıyordu. Bu düşük oranlar, uygulama geliştiricileri Windows ortamında uygulama geliştirmeye motive eden önemli bir faktördü.

Ancak Microsoft yeni yaptığı duyuru ile 1 Ocak'tan itibaren artık 25 bin dolar sınırını kaldıracağını ve uygulamanın tüm satışlarından yüzde 30 komisyon alacağını açıkladı.

Aynı durum Windows Phone uygulama marketi için de 1 Ocak'ta geçerli olmaya başlayacak. Daha da kötüsü, satışlar "Ticaret Genişleme Kuralları" denilen bir regülasyona tabi ise, Microsoft satış gelirinin yüzde 43.9'unu alabilecek.

Bu yeni oranlar pek çok uygulama geliştiricisini rahatsız edecek gibi görünüyor. Uygulama marketini kaliteli uygulamalarla doldurmaya çalışan Microsoft'un ise bu karar nedeniyle büyük geliştiricileri Windows platformundan uzaklaştırma tehlikesi bulunuyor ancak şirketin bu tehlikeyi göz ardı etmesi, Windows platformunun bu yıl içinde beklenenden fazla büyümesi ve Microsoft'un elinin geliştiricilere karşı güçlenmiş olması anlamına geliyor olabilir.

Her ne olursa olsun, Windows ve Windows Phone uygulama mağazalarının gelişmesini isteyen Microsoft'un, bu hamlesiyle neden "kendi kendini vurduğu" konusu daha uzun süre konuşulacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları