WWDC 2013'ten beklenenler ve fazlası!

Apple'ın yıllık geliştirici konferansında bizi hangi yeni cihaz ve sürprizler bekliyor?

iOS 7 ve fazlası...

Apple'ın geliştirici konferansı Worldwide Developers Conference (WWDC), 14 Haziran'da gerçekleşecek ve Apple yöneticileri, hazırladıkları yeniliklerden bahsedecekler.

Geçen seneki WWDC'de en çok iOS 6 konuşulmuştu. Bunun yanında Phil Schiller şirketin yeni notebook serisini de tanıtmıştı. Biletleri dakikalar içinde tükenen WWDC 2013'te ise iOS 7 ile tanışmamız muhtemel. Peki WWDC 2013'ten tam olarak neler bekleyebiliriz ve hangi yenilikler için WWDC'ye ümit bağlamamamız gerekiyor? İşte WWDC 2013'te bizi beklediğini (ve beklemediğini) düşündüğümüz veya beklediğini umduğumuz yenilikler.

iLife '13 ve iWork 13

Mac App Store'a girdiğinizde bu uygulamaların ne kadar ihmal edildiğini fark edeceksinizdir. Eski iLife uygulamaları hala '11 etiketine, Pages ve Numbers uygulamaları hala '09 etiketlerine sahipler.

Bu uygulamalar, iOS'ta devamlı olarak güncelleniyorlar ve masaüstünde olması beklenen işlevlere sahipler. Apple'ın OS X yazılımlarına biraz önem verdiğini görmek, gerçekten de harika olurdu. WWDC 2013 bunun için harika bir yer olabilir.

Apple TV SDK'sı

Apple, Apple TV'yi bir hobi olarak adlandırsa da aynısı geliştiriciler için geçerli değil. Kilitli bir yapıya sahip cihazda yeni uygulamalar, Apple'ın eline bakıyor. Apple TV'nin yetenekli geliştiricilerin önüne sunulması, cihaz için yepyeni olanaklar ortaya çıkarabilir.

Diğer beklenenler ve WWDC'de görmeyeceklerimiz

Diğer beklenenler ve WWDC'de görmeyeceklerimiz
Gerçek bir Apple TV değil...

2013 Mac Pro

Eski Mac Pro kadar iyi, ancak onun kadar büyük olmayan yeni bir profesyonel makine, WWDC 2013'ün yıldızlarından bir tanesi olabilir. Ancak masaüstü PC'lerin gerilemede oluşu, böyle bir cihazın ortaya çıkma ihtimalini düşürüyor.

Retina iMac ve Retina MacBook Air

Yakın zamanda yüksek çözünürlükte ekranlar, varsayılan ekranlarımız halini alacaklar. Bu tür teknolojilere öncülük etmeyi seven Apple, MacBook Pro'da retina ekrandan faydalanıyor.

Apple'ın WWDC 2013'de geliştiricilere yönelik bir Mac tabanlı donanım duyurusu yapması halinde (ve bunun 'yeni Mac Pro' olmaması halinde), retina ekranlı MacBook Air ve iMac'ler gerçeğe dönüşebilir.

WWDC 2013'te görmeyeceklerimiz

Tek, birleştirilmiş bir Apple işletim sistemi

iOS ve OS X'in birleştirileceğine dair söylentiler ortaya çıksa da Apple, şu an böyle bir yol izlemeyi düşünmüyor.

Yeni bir Apple televizyonu

Tüketicilerin TV'lerini çok nadiren yükselttiğini ve TV'lerdeki kar paylarının çok düşük olduğunu düşündüğümüzde, Apple'ın yeni bir televizyon ortaya çıkarma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyoruz.

iPhone 5S, iPad 5 veya Retina ekranlı iPad mini

WWDC 2013'te iOS 7 ile tanışacağımız neredeyse kesin, ancak yeni bir iOS donanımının ortaya çıkacağı konusunda oldukça şüpheliyiz. WWDC her ne kadar basında yer almayı başarsa da bir geliştirici konferansı ve Apple, yeni bir iPad, iPhone veya iPad mini'yi, özel bir etkinlikte tanıtmayı tercih edecektir.

Okuyucu Yorumları