Xbox One'a yasak şoku!

Xbox One'a özel olarak geliştirilen ve çıkış oyunlarından biri olması beklenen oyuna şok yasak!

Xbox One'a yasak şoku!

Yeni konsollar neredeyse hazır ama onların hazır olmaları tek başına çok da bir şey ifade etmiyor. Zira gereken çıkış oyunları etrafta olmazsa, sadece yeni konsol olmaktan ileriye gidememeleri gibi bir tehlike söz konusu.

Fiyat konusunda yarışa biraz geride başlayan Xbox One içinse, en büyük oyun pazarlarından birisi olan Almanya'dan kötü bir haber geldi. Öyle görünüyor ki Xbox One için özel üretilen ve konsolun çıkış oyunlarından birisi olması hedeflenen Dead Rising 3, "Gençler için Zararlı İçerik Denetleme Federal Dairesi" tarafından tamamen yasaklandı. İlk iki Dead Rising oyununu da vakti zamanında yasaklamış olan departmanın, böyle önemli bir dönüm noktasında ortaya attığı yasak, Microsoft'u tepkisine yol açtı. Microsoft'tan gelen açıklama şu şekilde: "Her ne kadar bu karar bizleri çok üzmüş olsa da yapılan araştırma sonucu ulaşılan karara saygı duyuyoruz. Bu sebepten dolayı Dead Rising 3 isimli oyunumuz, Xbox One'ın Almanya çıkışında piyasada bulunmayacak."

Almanca kısaltması BPjM olan departman, insan ya da insan benzeri karakterlere karşı aşırı şiddet içeren PC ve konsol yapımlarını denetlemek ve gerekirse yasaklamakla yükümlü. Geçmişte, Left 4 Dead 2 ve Scarface: The World is Yours gibi oyunları, aynı sebeplerden dolayı yasaklamıştı. Nitekim departman, bazı oyunlar hakkındaki kararlarını zaman içerisinde değiştirebildiği gibi, gerekli yaş sınırlarını da esnetebiliyor.

Okuyucu Yorumları