Yağmurda şemsiye taşımaya son: Bu şemsiye sizi takip ediyor

Bir YouTuber, İngiltere’nin yağışlı hava koşullarında şemsiye taşımanın zorluğunu aşmak için uçan bir şemsiye geliştirdi. 3 boyutlu yazıcı ile üretilen şemsiye, mağazadan satın alınan standart bir şemsiyeden oluşuyor.

Yağmurda şemsiye taşımaya son: Bu şemsiye sizi takip ediyor

Bir YouTuber ve mucit, İngiltere’nin sürekli yağışlı olan havasında şemsiye tutmanın yaşattığı zorluğu aşmak için kullanıcıyı yağmurda takip eden uçan bir şemsiye tasarladı. El yapımı bu cihaz, mağazadan satın alınmış sarı bir şemsiye ve ucunda pervaneler bulunan 3D baskılı bileşenlerden oluşuyor.

Yeni icat, 'I Build Stuff' YouTube kanalının arkasındaki bir mühendisin eseri. Genç mühendisin de vurguladığı üzere, geçmişte uçan bir şemsiye yapmak için pek çok girişimde bulunuldu. Ancak bu girişimler büyük ölçüde pervanelerin yanlış yerde olması nedeniyle başarısız oldu.

Bu nedenle mühendis, uçan şemsiyesi için pervaneleri kanopinin yanlarından dışarı çıkacak şekilde yerleştirdi. Ayrıca şemsiye, hem güçlü hem de hafif olan karbon fiberden yapılmış dört kollu X şeklinde merkezi bir çerçeveden oluşuyor.

Mühendisin belirttiğine göre, cihazın yapımı aylar sürmüş ve kötü lehimlenmiş kablolar nedeniyle büyük bir aksilik yaşanmış ancak en sonunda test aşamasına hazır hale getirebilmiş.

Videoda uçan şemsiyesinin ilk denemede başarılı olduğu, ancak ikinci denemede en ufak bir rüzgarda bocaladığı görülüyor. Mucit, stabiliteyi arttırmak için cihazı geliştirse de özellikle şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgarlarda daha fazla test yapılması gerektiğini kabul ediyor.

Mevcut durumda uçan şemsiyeyi manuel olarak kontrol etmek zorunda olmasına rağmen mucit, kullanıcıyı akıllıca takip edebilecek otonom bir sürüm geliştirmeyi planlıyor. Planlanan bu güncelleme, cihazın altına bir kamera takmayı ve kullanıcının konumunu takip etmek için programlamayı içeriyor.