Yahoo! uygulama alanlarını değiştiriyor!

Google'ın Reader gibi hizmetlerini tarihe gömerek yaşattığı şokun daha büyüğü, bu devden geliyor!

İnternet devinde temizlik var

Yahoo! CEO'su Marissa Mayer, firmanın kaynaklarını mobil ürünlere yoğunlaştırmaya devam ediyor. Başkan yardımcısı Jay Rossiter, bir blog aracılığı ile Yahoo! Deals, Yahoo! SMS bildirimi gibi özelliklere yapılan yatırımın azaltılacağını bildirdi.

Kullanıcılarına "her gün eğlencesi" sunmaya çalıştıklarını da yazısına ekleyen Rossiter, artık kullanımı azalan programların yavaş yavaş kapatılacağını ve günlük olarak kullanılan program ve uygulamalar üzerine yoğunlaşılacağını söyledi. Kapatılacak hizmet ve uygulamalar arasında BlackBerry uygulamaları, mesaj panosu, Yahoo! Güncellemeri UPA ve Clues gibi birkaç hizmet de yer alıyor.

Değişimin zorluğuna da yazısında değinen Rossiter, bu şekildeki zor tercihler sayesinde enerjilerini yeni ve güzel ürünler üretmeye odaklayabildiklerini bildirirken, örnek olarak yakın zamanda çıkardıkları "iPad ve Android tabletler için Yahoo! Mail" ve "iPhone için Yahoo! Hava Durumu" uygulamalarını gösterdi.

Marissa Mayer'in şubat ayında yaptığı açıklamaya göre firmanın sürdürmeye devam edeceği uygulama sayısının 75'ten, 12 ile 15 arasında bir sayıya düşeceğini öğrenmiştik.

Okuyucu Yorumları