Yapay zeka, iPhone 16'ya çok daha iyi mikrofonlar getirecek

Eylül ayında piyasaya çıkması beklenen yeni iPhone 16 hakkındaki beklentiler giderek yükseliyor. Apple'ın yeni telefon için Siri'yi baştan aşağı yenilediği ve mikrofon konusunda da yeni sürprizler hazırladığı düşünülüyor.

Yapay zeka, iPhone 16'ya çok daha iyi mikrofonlar getirecek

iPhone 16 serisi, üstün yeteneklere sahip bir Siri'yle birlikte çok daha iyi mikrofonlara sahip şekilde karşımıza çıkabilir. Apple hayranları, şimdiden bu söylentilerle merakın zirvesine ulaşmış durumdalar.

Bu yıl iPhone'larda yapay zeka yılı olacak gibi görünüyor. iOS 18'in çok sayıda yeni yapay zeka özelliği içereceği ve yakında çıkacak olan iPhone 16 Pro Max ve iPhone 16 Pro'nun bazı özel yapay zeka becerilerine sahip olabileceği söyleniyor.

Siri, Apple ekosisteminin merkezine mi yerleşecek?

Elbette, Apple'ın büyük yatırımlarla geliştirdiği güçlü yapay zeka markası Siri'nin herhangi bir büyük yapay zeka hamlesinin merkezinde yer alması muhtemel. Apple'ın, yapay zeka ile çok daha güçlü iletişim kurulabilmesi için iPhone 16 serisine mevcut telefonlarından daha iyi mikrofonlar koyacağı da vurgulanıyor.

Görünüşe göre iPhone 16 serisindeki yükseltilmiş mikrofonlar, iPhone 15 serisindeki mikrofonlardan daha yüksek bir sinyal-gürültü oranı sunarak sesinizi daha net duymalarını sağlayacak ve bu da Siri'nin sizi anlama ve doğru yanıtlar verme yeteneğini geliştirecek. Aynı şekilde kulaklıklar da bu yeni teknolojiyi yansıtacak şekilde revizyondan geçecek gibi görünüyor.