Yeni Ankete Göre Samsung'un İtibarı Zarar Görmedi!

Note 7 yüzünden kaybı çok olsa da Samsung, yeni bir ankete göre müşterilerinin inancını hiç kaybetmiş değil!

Samsung'u gülümseten araştırma

Galaxy Note 7'nin piyasadan geri çekilmesinin ardından Samsung'un marka değerinin ciddi derecede hasar almış olabileceği düşünülüyordu. Ancak Routers/Ipsos tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, ABD'deki kullanıcıların Galaxy Note 7'ye rağmen Samsung telefon almak istediklerini ortaya çıkardı.

Reuters/Ipsos tarafından 50 eyalette 2.375 Samsung telefon kullanıcısı ve 3.158 iPhone kullanıcısı ile gerçekleştirilen ankette, Samsung kullanıcılarının cihazlarına iPhone sahipleri kadar sadık olduğu ortaya çıktı. Anketin bir başka sonucu, geri toplamadan haberdar olanların, haberdar olmayanlarla aynı oranda Samsung telefon satın almak istemesiydi. Galaxy Note 7'nin gidişinin en çok iPhone 7'ye yarayacağı düşünülüyordu, ancak veriler bu durumdan en çok Çinli üreticilerin kazandığını söylüyor.

Ankete katılanların yüzde 27'si, yeni bir telefon alırken Samsung'u tercih edeceklerini söyledi. Geri çağırmadan haberi olmayanların yüzde 25'i ise Samsung'u tercih edeceğini belirtti. Anket, Samsung kullanıcılarının yüzde 91'inin yine Samsung satın alacağını göstererek, Samsung sahiplerinin sadakat konusunda iPhone'un gerisinde kalmadığını gösterdi. iPhone kullanıcılarının yeni bir telefon satın alırken yine iPhone'u tercih etme ihtimali, yüzde 92 idi.

Bu veriler yalnızca ABD'deki durumdan ipucu verse de, Samsung'un Note 7'yle ilgili verdiği hızlı kararların yerinde olduğunu gösteriyor olsa gerek.

Okuyucu Yorumları