Yeni Galaxy Note 7'de yeni sorunlar!

Kusurlu Galaxy Note 7'lerini yenileriyle değiştiren kullanıcılardan bazıları, yeni bir sorundan yakınıyor!

Yeni Note 7'lerde sorun mu var?

Samsung, Galaxy Note 7 için geçen hafta yayınladığı firmware güncellemesiyle geri toplama işini hızlandırmıştı. Güncelleme sonrasında cihaz, her açılışta veya şarj sırasında sahibini uyarıyordu. Firmanın amacı, aşırı ısınarak alev alabilen veya patlayabilen sorunlu Galaxy Note 7'leri mümkün olduğunca hızlı toplamaktı.

Firma, şu sıralar sorunlu Galaxy Note 7'leri yenileriyle değiştirmekle meşgul. Bununla birlikte Wall Street Journal'ın raporuna göre bazı kullanıcılar, yeni Galaxy Note 7'lerinde yeni sorunlarla karşılaştıklarını söylüyorlar. Güney Kore merkezli haber kanalı YTC'nin aldığı şikayetlere göre değiştirilen cihazlar, aşırı ısınabiliyor ve pilleri "şarj tutmakta zorlanıyor". Bazı kullanıcılar, telefonun şarj sırasında pile pil seviyesinin geriye gittiğini söylüyorlar.

Şimdiye kadarki şikayetlerin yalnızca Güney Kore'den geldiği fark ediliyor; diğer bölgelerden aynı şikayetlerin gelip gelmediği henüz belli değil. Wall Street Journal raporuna göre bir Samsung yetkilisi, konuyla ilgili soruya "pil ile tamamen alakasız" cevabını verdi ve bu sorunların toplu üretimdeki sorunlar nedeniyle kaynaklanan "izole olaylar" olduğunu ileri sürdü. Bu tür büyük dağıtımlarda birkaç cihazda sorun çıkması normal olduğu gibi, bahsedilen sorunlar yazılımsal hatalardan kaynaklanıyor da olabilir.

Okuyucu Yorumları