Yeni iPad Air ve iPad Mini Duyuruldu!

Apple, yeni iPad modellerini tanıttı! İşte yeni iPad Air ve iPad Mini'nin sundukları.

Yeni iPad Air ve iPad Mini hazır!

Apple, yeni iPad Air ve iPad Mini modellerini duyurdu. Böylece yıllardır konuştuğumuz iPad Mini 5, sanırız gerçeğe dönüşmüş oldu.

Yeni iPad Air ve iPad Mini Duyuruldu!

Tabletlerin teknik özellikleri, sıra dışı biçimde birbirine oldukça benziyor. Bununla birlikte önemli birkaç fark da var. Yeni iPad Air 10,5 inç'lik Retina ekranla ve 2.224 x 1.668 çözünürlük ile geliyor. Bu özellikler inç başına 264 piksele denk geliyor.

Yeni iPad Mini ise 7,9 inç'lik bir ekrana sahip ve 2.048 x 1536 çözünürlük sunuyor. Bu ise inç başına 326 piksel demek. İki modelde de Apple Pencil desteği bulunuyor ancak bu desteği ilk kez küçük ekranda görüyoruz. Bu modellerin sadece ilk Apple Pencil'ı desteklediğini ve geçen seneki kablosuz şarj destekli kalemi desteklemediğini belirtmekte fayda var.

Cihazlar 64GB ve 256GB depolama seçenekleriyle ve gümüş, uzay grisi ve altın renk seçenekleriyle geliyor. Geçen seneki iPhone XS serisinde kullanılan A12 Bionic yonga setinden güç alan iPad'ler'den yüksek bir performans bekleyebilirsiniz. Yine de gerçek hayattaki performansı detaylı testlerimiz gösterecek. İki tablette de aynı kamera dizilimi mevcut. Yani arka yüzde 8MP f/2,4 kamera, önde ise 7MP'lik bir kamera bulunuyor. Pil kapasitelerini henüz bilmiyoruz ancak Apple'a göre 10 saat "Wi-Fi üzerinden web gezintisi, video izleme veya müzik dinleme" kapasiteniz var.

Yeni tabletlerde Touch ID parmak izi tarayıcısı bulunuyor, buna karşın Face ID desteği yok. 3,5mm kulaklık girişi sayesinde kablolu kulaklıklarınızı bağlayabiliyorsunuz. Apple'ın akıllı klavyesini kullanmak istiyorsanız, Mini yerine iPad Air'i tercih etmeniz gerekecek çünkü sadece büyük model bu aksesuarı destekliyor.

Ön siparişe açılan iPad Mini ve iPad Air, yapılan açıklamaya göre 25 Mart'tan itibaren satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları