Yeni nesil iPhone SE, tasarımı ve özellikleriyle beklentileri bile aşabilir

Apple'ın en son iPhone SE'yi piyasaya sürmesinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Yeni modeli ise bir seneden önce piyasaya çıkmayabilir ama yeni model ortaya çıktığında sürprizler yapacak gibi görünüyor.

Yeni nesil iPhone SE, tasarımı ve özellikleriyle beklentileri bile aşabilir

Apple sızıntılarını takip eden X kullanıcısı Majin Bu'ya göre yeni iPhone SE, iPhone XR ile aynı 6.1 inç ekrana ve benzer tasarıma sahip olacak. Yaklaşan yeni iPhone SE'nin bugüne kadar seride görülen en büyük ekrana sahip olması ve muhtemelen Face ID sensörüyle geleceği için Touch ID sensöründen vazgeçmesi bekleniyor.

Apple, iPad Air ve iPad mini'de olduğu gibi Touch ID'yi yan düğmeye ekleyebilse de, ekranın Dinamik Ada bölümü üzerinden Face ID'ye geçiş yapmak da mümkün olabilir. Ayrıca yan düğmeye eklenecek Touch ID, yıllardır bu değişikliğin gerçekleşmesini isteyen iPhone kullanıcılarını da mutlu edebilir.

Yeni iPhone SE'nin kaç kamerası olacak?

Bu özelliklerin yanı sıra Majin Bu, yeni iPhone SE'nin tek bir ana kamerayla geleceğine ve bunun da bu cihaz ile normal iPhone 16 modelleri arasındaki en büyük ayrım olacağına inanıyor. iPhone SE genellikle seride bulunan en ucuz iPhone olduğundan, ortalama bir iPhone müşterisinin düşük bir fiyata alabileceği en iyi iPhone'nun yeni iPhone SE olması bekleniyor. Zaten bu modelin amacı da, fiyat performans müşterilerini cezbetmek.

Aslında telefonda bir de OLED ekran bulunması bekleniyor, ancak bu bilgi biraz eski ve Apple'ın planları değişti mi, bilinmiyor. Bu sızıntı doğruysa, iPhone SE çok cazip bir iPhone modeli olabilir. Düşük fiyatı ama yüksek yetenekleri düşünüldüğünde, Türkiye'de de yoğun talep görebilir.