YouTube, YouTube Premium aboneleri için yeni bir "Ekran Kilidi" özelliğini test ediyor

Eğer bir Premium aboneliğiniz varsa, YouTube'un yeni özelliği sizi önemli bir dertten kurtarmak için geliyor.

YouTube, yeni bir "Ekran Kilidi" özelliğini test ediyor

YouTube, uygulamasındaki videolar oynatılırken yanlışlıkla dokunmayı önlemek için tasarlanmış yeni bir özelliği test ediyor. Kilit Ekranı adlı deneysel özellik, YouTube Premium abonelerinin kullanımına sunuldu. Özellik, Android ve iOS cihazlarda destekleniyor ve 30 Temmuz’a kadar kullanılabilecek.

Adından da tahmin edilebileceği gibi, yeni Kilit Ekranı özelliği, videoları izlerken kilit ekranında dokunmatik girişi devre dışı bırakmayı amaçlıyor. Bu sayede, ekrana yanlışlıkla dokunarak videoyu duraklatmanız, ileri sarmanız veya başka bir şekilde kesintiye uğratmanızın engellenmesi hedefleniyor. Cord Cutters News tarafından tespit edilen bu yeni özellik, şimdilik yalnızca Premium kullanıcılar için davetle katılınabilen bir test aşamasında yer alıyor.

YouTube Premium üyeliğiniz varsa, uygulamanın ana sayfasının üst kısmında “Yeni özellikleri deneyin” etiketli bir davet bildirimi görebilirsiniz. Aksi takdirde, kaydolmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Sağ üst köşedeki profil resminize dokunun.
  • Premium avantajlarına gidin.
  • Yeni özellikleri dene üzerine dokunun.
  • Ardından, “Kilit Ekranı ile yanlışlıkla dokunmaktan kaçının” seçeneği altında, Deneyin düğmesine dokunun.

Ardından, özelliği kullanmak için videoyu tam ekran modunda oynatırken dişli çark simgesine dokunun ve sonrasında Ekranı Kilitle’yi seçin. Ayrıca YouTube’un sunduğu ücretsiz 1 aylık premium üyelik denemeleriyle de bu teste katılabilirsiniz.

Deneysel özellikle ilgili deneyiminize dayalı olarak YouTube’a geri bildirim de gönderebilirsiniz.