YouTube'un Android ve web uygulamalarına yeni bir sekme daha geliyor

YouTube'un Android ve web uygulamaları, yeni bir sekmeye daha kavuşuyor. Bu sekme, aradığınızı bulmanızı bir hayli kolaylaştırabilir.

YouTube'a yeni bir sekme daha geliyor

YouTube Android uygulaması, en sonunda podcast özelliğini kazandı. Android telefonunuzdaki YouTube uygulaması, artık kanal sayfalarında yeni bir özel podcast sekmesi kazanacak. Ayrıca bu özellik yalnızca Android telefonlarda değil, web uygulamalarında da kullanılabilir.

Kanal sayfalarında artık “Canlı” ve “Oynatma Listesi” sekmeleri arasında yer alan yeni bir “Podcast'ler” sekmesi bulunuyor. 9To5Google'ın bildirdiğine göre Google, özelliğin artık küresel olarak yayında olduğunu paylaştı. Bu YouTube Podcast’ler sekmesine dokunduğunuzda, içerik oluşturucu tarafından podcast olarak işaretlenmiş oynatma listeleri ile karşılaşacaksınız.

Bu sekme, ada göre arama yapma veya podcast'leri ayrı olarak belirtmeyen Oynatma Listesi sekmesine gitme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. YouTube Android ve web uygulamasındaki yeni podcast'ler sekmesi, YouTube içerik oluşturucuları bölümleri video olarak yüklemeye ve ayrıca zaten mevcut olan çok sayıda podcast'i erişimi kolay bir sekmeye ayırmaya teşvik edecek.

Sadece podcast olarak işaretlenen içerikler YouTube Music'te görünecek. Ancak YouTube Music podcast desteği halen test aşamasında ve şu anda sınırlı bir erişim bulunuyor. Bazı kullanıcıların geçtiğimiz Çarşamba günü bu özelliğe kavuştuğu bildirilirken, henüz pek çok kullanıcı bu özelliği kullanamıyor…