ZyXEL, eğitimde yeni bir sayfa açtı

ZyXEL, benzersiz eğitim çözümüyle öğrencilerin derse olan ilgisini artırmayı böyle başardı!

Eğitimde yeni bir sayfa açtı!

Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, sunduğu uçtan uca network çözümleriyle eğitim dünyasında uzun süredir konuşulan "Fatih Projesi"ni Nilüfer Eğitim Kurumları'nda hayata geçirdi. ZyXEL'in 5000 serisi kablosuz kontrol ünitesi sayesinde 240 erişim noktasına tek bir cihazdan ulaşmayı sağlayan profesyonel merkezi yönetimli yapı oluşturularak, kablosuz yapının tamamının merkezi olarak yönetilmesi sağlandı. Tüm okulun ağ trafiği, kablosuz sistem üzerinden akacak şekilde tasarlandı.

Nilüfer Eğitim Kurumları ile yapılan kablosuz network altyapısı projesinde ZyXEL, çözüm ortağı olan Netech IT Solutions'ın tam donanımlı ve tecrübeli ekipleri ile yol aldı. ZyXEL'in ZyPartner ağına dahil iş ortağı olan Netech IT Solutions, satış öncesi projelendirme, satış safhası ve satış sonrası uygulama konularında ZyXEL'e destek sundu.

Bilgi sadece bir "tık" ötede

Proje sayesinde kara tahta ile yapılan eğitimdeki zaman problemi tamamen ortadan kaldırıldı. Önceki sistemde bir sınav kâğıdı hazırlamak, bunu tek tek öğrencilere dağıtmak ve geri toplamak çok zaman alırken, ZyXEL'in alt yapısını kurduğu sistemle artık her şey bir "tık" ile mümkün. Sınıf içindeki öğrenci ve öğretmen arasındaki etkileşim maksimum seviyeye çıkaran yeni sistem sayesinde öğretmen, herhangi bir dosyayı, bir resmi veya bir videoyu öğrencilerine kablosuz erişim aracılığı ile gönderebilme olanağına kavuşurken; sorduğu bir sorunun cevabını tek bir dokunuşla öğrencilere aktarabilme imkânına sahip oldu.

Proje sonrası öğrencilerin performansı en üst seviyeye çıktı

Profesyonel eğitim kadrosu, çağdaş yönetim anlayışı ile öğrencilerin performansını en üst seviyeye çıkarmak için yeni bir uygulama başlatan Nilüfer Eğitim Kurumları, "Dijital Eğitim" olarak adlandırılan bu projeyi ZyXEL'in kurumsal network çözümleriyle gerçekleştirdi.

Network çözümleriyle eğitime büyük katkı sağlıyor

Network çözümleriyle eğitime büyük katkı sağlıyor

ZyXEL, uçtan uca sunduğu network çözümleriyle eğitime büyük katkı sağlıyor

Sundukları uçtan uca network çözümleriyle eğitim dünyasında uzun süredir konuşulan "Fatih Projesi"ni Nilüfer Eğitim Kurumları'nda gerçekleştirdiklerini söyleyen ZyXEL Kanal Proje Satış Müdürü Erdem Timur Koca, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Geçtiğimiz yıllarda da bilgi çok önemliydi fakat bilgi kitaplarda ya da insanlarda saklıydı. Oysa şimdi bilgi, sadece bir 'tık' ötede diyebiliriz. Çağdaş Dünya'nın bir gereği olarak, talep edilen bilgiye hızlı ulaşmak artık bir zorunluluk oldu. ZyXel olarak, Nilüfer Eğitim Kurumları için planlanan proje çerçevesinde, uygun analizler yaptık. Projede test amaçlı ürünlerin okul yerleşkesine lojistik işlemleri gerçekleştirilerek pilot uygulama başlatıldı. Kurulum ve yapılandırma işlemleri sonrasında performansı ve çalışılırlığı test edilen sistemde, tüm uygulamalar proje planına bağlı kalınarak gerçekleştirildi."

240 erişim noktasına tek bir cihazdan ulaşmak mümkün

Projedeki en büyük avantajlardan birinin tüm network çözümlerinin bir arada sunulması olduğunu belirten Koca, "Tüm okulların akıllı switchlerinden güvenlik ve profesyonel kablosuz cihazlarına kadar ZyXEL'in kurumsal ürün ailesinden faydalanıldı. Kablosuz erişim cihazı üzerinden öğrencilerde bulunan tabletlerin okul ağına dahil edilmesini sağladık. ZyXEL'in 5000 serisi kablosuz kontrol ünitesi, 240 erişim noktasına tek bir cihazdan ulaşmayı sağlayan profesyonel merkezi yönetimli yapı oluşturularak tüm kablosuz yapının merkezi olarak yönetilmesini sağladı. Tüm okulun ağ trafiği, kablosuz sistem üzerinden akacak şekilde tasarlandı. Bu projeyle cihazların merkezi yönetimi de kolayca gerçekleştirildi." dedi.

Okuyucu Yorumları