Uygun fiyatlı, uyumlu ve kapsamlı ofis paketi

Yazılım; ev kullanıcıları ve KOBİ’ler için hazırladığı ürünlerle tanınan Ability Plus Software tarafından hazırlanmış. Daha önce incelediğimiz 2002 sürümündeki eksikler, sunum (Ability Presentation) ve fotoğraf albümü hazırlama programlarıyla (Ability Photoalbum) giderilmiş.

Ability Office 4 Professional İnceleme
CHIP Online Notu 82

Mevcut araçlar da görsel ve işlevsel olarak geliştirilmiş. Metin düzenleme aracı, tüm ofis paketlerinin en önemli bileşeni. Ability Write; otomatik metin girişi, hyperlink ve Avery standart etiketlerini destekliyor. Program, hem PDF hem de Microsoft Word DOC formatlarıyla uyumlu. Çalışma kitabı hazırlamaya olanak tanıyan Ability Spreadsheet’in Excel uyumluluğu artırılmış. 3B formül desteği ve koşullu filtreleme yeni eklenen özelliklerden. Sunum hazırlama programı Ability Presentation tıpkı diğer araçlar gibi Office 2000/XP/2003’u andıran arayüzlerle kullanılabiliyor. Ability Database, MDB dosya formatını destekliyor ve farklı form, tablo ve raporlarla veritabanını organize etmeye yardımcı oluyor. Paket, vektörel katmanlarla çalışmaya olanak sağlayan ve kullanışlı çizim araçları içeren bir grafik tasarım programına (Photopaint Studio) sahip.

Özetle

Sabit diskte yalnızca 50 MB yer kaplayan, sade ama güçlü bir Office alternatifi. Tek dezavantajı, henüz Türkçeleştirilmemiş olması.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Ability Office 4 Professional
Ürün Markası Ability
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları