Hız, stabilite ve güç bir arada

AMD cephesinde bu dönemlerde önemli gelişmeler kayıt ediliyor. Yeni işlemcilerin çıkması ile birlikte anakart cipsetlerinde de bir yenilik rüzgarı esiyor.

Abit KR7A Raid İnceleme
CHIP Online Notu 66

Bahsi geçen bu yeni cipsetlerinden biri bu ay ABIT KR7A anakartı ile tanıtacağımız KT266A. KR7A, Via KT266A chipsetine sahip olan ve Duran 600 Mhz ile Athlon XP 1900 arasında geniş bir işlemci desteğine sahip olan bir AMD Socket A Anakart. Bu anakart’da dikkatimizi çeken bir özellik DIMM yuvaların 4 tane olması. Genelde 3 adet DIMM yuvalarına alıştığımız bu anakart unbuffered DDR-SDRAM modülleri ile 3 GB’a kadar çıkabiliyor. Registered bellek kullanıldığında bu miktar 4 GB’a kadar çıkabiliyor. Bu anakartın özelliklerine baktığımızda hangi kullanıcı kesimine hitap ettiğini rahatlıkla kestirebiliriz. Gereksiz bileşenlere sahip olmayan bu ürün birçok Tunning özellikleri ve UDMA 133 RAID Controllerleri ile yüksek bir sistem performansı sağlıyor. Genel olarak KR7A yüksek bir performans sağlıyor. Bu konuda ABIT iyi iş yaptığını söyleyebiliriz. Çünkü KR7A bir çok KT266A anakartlarından daha hızlı olduğunu görebildik.KR7’nin Overclock Performansı: ABIT KR7A, Overclocking çılgınlarına her zamanki gibi her türlü imkanı sağlıyor. Anakart üzerinde yer alan Fan voltaj girişleri buna en iyi örnek. Bu sayede sisteminizi birden çok soğutma sistemi ile çalıştırabilirsiniz. Overclock tutkunları böylece istedikleri soğutmayı da elde etmiş olurlar. FSB ve bellek hızlarını arttırmak veya işlemci, bellek ve IO gerilimlerini yükseltmek bu anakart ile çok kolay. Çünkü ABIT’in sahip olduğu gelişmiş BIOS ayarları ile bu işlemleri saniyesinde gerçekleştirebiliyorsunuz.Overclock edilmiş bir işlemci, hızlı çalışan bellekler ve RAID olarak bağlanmış sabit diskler ile KR7A kullanıcıya çok hızlı bir sistem sunmayı başarıyor. ABIT bu anakartında Highpoint HPT 372 RAID Controllerini kullanıyor. Bu Controllerinin en büyük özelliği ise RAID 0/1/10 seviyelerini desteklemesinin yanı sıra UDMA 133 standartını da desteklemesi. Buna ek olarak hem RAID hem de IDE standartları ile birlikte çalıştırılabilir. Bu özelliğin desteklenmesi çok önemli. Çünkü sisteme bağladığınız CD yazıcılar aksi bir durumda size sorunlar yaşatabilirler.

Özetle

AMD, Athlon işlemciler için AMD 760 cipsetini geliştirmesine karşın anakart üreticileri Via’nın KT266A chipsetini daha çok tercih ediyorlar. Bunun nedeni bu chipsetin AMD sistemler için yüksek bir performans sunması. Dolaysıyla KT 266A chip setine sahip olan Abit KR7A ise yüksek performans değerlerine ulaşmasına karşın yüksek fiyatı ve ek bir özellik sunmayan fonksiyonları ile yinede tercih edilmesi gereken bir ürün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Abit KR7A Raid
Ürün Markası Abit
CHIP Online Notu
66
Okuyucu Yorumları