ABIT’in yeni OTES’i

Outside Thermal Exhaust System, 7200 rpm’lik fanı ve grafik kartının bir bölümünü kaplayan plastik kapak yardımıyla, grafik işlemcisi ve belleklerde biriken ısıyı dışarıya atan soğutma sistemine verilen ad.

Abit Siluro Geforce FX 5900 İnceleme
CHIP Online Notu 83

Abit tarafından geliştirilen ve sonra Geforce FX’lerde de görmeye alıştığımız bu soğutma sistemi, ekran kartındaki ısıyı sistem sıcaklığını yükseltmeden, doğrudan dışarı veriyor. Bu, özellikle Geforce FX 5900’ler gibi yüksek performansına karşın oldukça fazla ısınan işlemciler için büyük önem taşıyor. Bu ay inceleme fırsatı bulduğumuz Abit Siluro FX5900 OTES’te de bu teknolojiden faydalanılmış. Etkili bir soğutma sağlayan bu ekran kartı 25 dBA’lık gürültü oranı ile gayet sessiz çalışıyor. Geçen aylarda yaptığımız ekran kartı testlerinde FX5800’lerin bu tür soğutma sistemlerine sahip olduklarına, ama bir hayli fazla gürültü çıkardıklarına şahit olmuştuk. Bu yüzden bu da göz önünde bulundurulması gereken bir unsur.

Özetle

Oldukça iyi bir performansa sahip olan bu kart benzer 5900’lerden daha kalın bir yapıda. Bu, bir PCI slotunuzu feda etmeniz demektir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Abit Siluro Geforce FX 5900
Ürün Markası Abit
CHIP Online Notu
83
Okuyucu Yorumları