Acer Helios 300 İnceleme

Orta sınıf oyuncu dizüstü bilgisayar pazarının oldukça iddialı modeli Acer Helios 300'ü inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Fiyat performans oranı yüksek
  • Kaliteli işçilik
  • Başarılı soğutma sistemi
  • 60Hz olsa da iyi görüntü
  • Kaliteli IPS panel
  • Yük altında sesi yükselebiliyor
  • Mekanik klavye yok

Acer'ın Helios serisini ilk kez geçtiğimiz yıl IgroMir 2018 fuarında görmüş ve epey incelemiştik, videosunu da kardeş dergimiz LEVEL'ın Youtube kanalında bulabilirsiniz. Serinin en güçlü üyesi olan elimizdeki Helios 300'ün PH317-52 modeli de GTX 1060 ekran kartı ve uygun fiyatı ile orta seviye bir laptop arayan oyunculara hitap eden bir ürün oluyor.

İlk olarak tasarıma baktığınızda Helios 300 oyuncuların beğenilerine hitap eden trendleri takip ediyor gibi gözüküyor. Dış yüzey plastik olsa da geometrik şekli, siyah ve kırmızı rengin kullanımı ve fırçalanmış görüntüsüyle göze hitap etmekte. Arkadaki egzoz çıkışları hem son derece iri hem de kırmızı rengiyle bir o kadar da agresif. Acer bu modelde RGB klavye yerine kırmızı renkte arkadan aydınlatmalı bir klavyeyi tercih etmiş. WASD tuşları da belirgin olmaları için kırmızı renkte. Bu modelde mekanik klavye yok, Acer'ın tercihi Chiclet'ten yana olmuş. Apple'ın sektöre kazandırdığı bu klavye türü son derece konforlu ve oyunlarda da sırıtmıyor doğrusu.

2.9 kg ağırlığındaki laptop, 17 inçlik bir modele göre hafif sayılsa da ince sayılmaz, onu da söylemek lazım. Özellikle ekranın çerçevesi sağlam dursa da daha kalın bir tasarım tercihi yapılmış.

Helios 300'ün bizdeki versiyonu 17.3 inç ebadında, 1080p çözünürlüğü destekleyen, 60Hz bir IPS panele sahip. Ülkemizde satılmasa da aynı modelin 15.6 inç / 144Hz ekran seçenekleri de bulunuyor. ComfyView teknolojisi ile desteklenen mat ekran sayesinde arkadan güneş vurduğunda bir şeyler görmek kolaylaşmış olduğunu da söyleyelim. Yani güneş ışığı bu laptop'ta size sorun yaratmayacak. Görüntü kalitesi ise bir Acer geleneği olarak son derece başarılı.

Acer'în yeni serisi sonbaharda ülkemizde ulaşacak, bu versiyonda kullanılan işlemci ise Intel Core i7-8750H. 16GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060 (6GB) ekran kartı, 256GB SSD ve 1TB HDD ile desteklenen bilgisayar günümüzdeki tüm oyunlarda yeterli performans sunuyor. Intel'in i7-8750H çözümü eski versiyonlara göre süper bir atlama yapmamış olmasına karşın düşük çalışma ısısı ve yerinde kalmayı başaran TDP'si ile dikkat çeken bir işlemci oldu, son dönemde de çoğu laptop'ta kullanıldı. Assassin's Creed Odyssey'de bile teklemeyen sistem, yakın zamanda piyasaya çıkacak tüm oyunlar için yeterli performansa sahip. Bunca performans açığa çıktığında iyi de bir soğutma sistemi gerekiyor elbette. Kocaman egzozlarla desteklenen soğutma sistemi hayli etkili, ancak bunun yanı sıra yük altındayken de sesli çalışıyor. Oyuncu bilgisayarları bu konuda doğuştan "gürültücü" olduklarından herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebiliriz, her şey sınıfın standartları dahilinde.

Üründe bulunan SSD çok yüksek bir performansa sahip değil ancak oyunlarda son derece tatminkar gözüküyor. Boyutu artan oyunları göz önüne aldığımızda 1TB'lık HDD'nin de pakete dahil olması iyi haber. Batarya ise yük altındayken 3 saat civarında dayanıyor, çoğu oyuncu bunu tercih etmeyecek olsa da elektrikler kesikken Football Manager oynamak her zaman çekici bir teklif olacak.

Özetle

Acer'ın Helios 300 (PH317-52) modeli ülkemizde 8200 TL'den başlayan fiyatlarla bulunabiliyor. Acer kalitesi ve cihazın donanımını düşünürsek fiyatın uygun olduğunu söyleyebiliriz. RTX ve GTX 16xx serisinin de Acer'ın yeni dönem laptop'larında kullanılmasını bekliyoruz, onlar geldiğinde tekrar bir başka modelde görüşmek üzere.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Helios 300
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
85
Okuyucu Yorumları