Acer Predator Z35 İncelemesi

Oyunculara özgü, hem kavisli hem G-Sync'li monitör Acer Predator Z35'i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • G-Sync desteği
  • 200Hz'e değin tarama hızı
  • Kavisli ve 21:9 ekran
  • Güçlü hoparlörler
  • Harika oyun performansı
  • Güçlü tasarım
  • Yüksek kontrast oranı
  • Ekran parlaklığı
  • Piksel yoğunluğu

Oyunculara özel tasarlanmış monitörleri bizler de oldukça seviyoruz, zira bizleri takip edenler bilirler ki, oyunlara doğal olarak büyük bir merakımız var. Ancak oyunlarla geçirdiğimiz yıllar içinde baktığımız ekranlar özellikle son dönemde büyük değişiklik gösterdi. Değişen iç yapıları ve gelen ek teknolojileri ile birlikte artık tüplü monitörlerin fersah fersah ilerisindeyiz. Panel teknolojileri ve artan çözünürlük oranlarından bahsetmiyoruz bile. Acer Predator Z35 de bunlardan biri olarak masamızdaki yerini alıyor ki, devasa gövdesiyle de adeta tüm masayı kaplıyor. Şimdi hemen tasarımdan başlayıp, içeriye doğru göz atalım...

Tasarım

Tasarım

Acer Predator Z35, tasarımıyla fazlasıyla iddialı bir monitör. Monitör, tam 35 inç boyutunda. Alışkın olduğumuz monitörlere nispeten 21:9 görüntü boyutu sunan monitör, kavisli paneliyle de oyuncuları içine çeken bir yapıya bürünüyor. Aslında sadece oyuncular değil, bu monitörde film izleyecekler de büyük keyif alacaklardır kanaatindeyiz.

Acer Predator Z35'in 35 inç yapıda olmasıyla masa üzerinde bir hayli geniş yer kaplayacağını tahmin ediyorsunuzdur. Evet, gerçekten de ona masanızda oldukça geniş bir yer açmanız gerekiyor. Ancak karşısına oturduğunuzda, bunun karşılığını keyif olarak size geri döndüreceğini söyleyebiliriz.

Kırmızı ve siyah renkleriyle oyuncuların sevdiği bir görünüm kazanan Predator Z35, hemen ekran çerçevesindeki "Predator" yazısının altında bir LED ışıklandırma da bulunduruyor. Buradaki rengi menüden rahatlıkla ayarlamanız mümkün. İster farklı bir renk belirleyebilir, isterseniz otomatik olarak değişmesini sağlayabilirsiniz. Yine elbette soluma, yanıp sönme veya sabit gibi farklı efektler de atayabiliyorsunuz.

Predator Z35, devasa yapısına karşın -çok olmasa da- esneyebilen bir monitör. Yükseklik ve alçaklık ayarı yapabilmeniz bu türde monitörler için oldukça önemli. Çünkü özellikle uzun süreli oyun seanslarında, bir süre sonra koltukta kendinizi aşağı doğru kaydırırsınız. Predator Z35'te yüksekliğin yanı sıra ekranı öne doğru 5 derece, arkaya doğru ise 25 derece açıyla yatırabiliyorsunuz. Bu sayede karşısına geçtiğinizde, oturma şeklinize göre ekranı ayarlayabilirsiniz.

Monitörde bağlantılar alt kenarında yer alıyor. HDMI ve DisplayPort burada gördüğümüz tek video bağlantıları. Evet, monitörün en büyük handikaplarından biri bu oluyor. Zira DisplayPort üzerinden bilgisayarınızı bağladıktan sonra HDMI'ı da konsol ile dolduruyorsunuz, hepsi bu kadar. En azından bir HDMI portunun daha yer alması, monitörü çok daha kullanışlı yapabilirdi. Ancak bu olay yalnızca bu monitör için geçerli değil. Benzer modellerin pek çoğunda aynı durumla karşılaşıyoruz.

Öte yandan monitör çok sayıda USB bağlantı noktası içeriyor. USB'ler kolay erişim için hemen arka tarafa yerleştirilmiş. Burada yan yana 5 adet USB portu görüyoruz ki, aynı zamanda bunlardan biri cihazlarınızı şarj edebileceğiniz hızlı şarj özelliğine sahip.

Hız aşırtmalı monitör

Hız aşırtmalı monitör

Acer Predator Z35'in menü sistemi oldukça detaylı hazırlanmış. Evet, ilk etapta biraz alışmanız gerekiyor, ancak bu çok vaktinizi almıyor. Hemen ekranın sağ alt kenarına yerleştirilen fiziksel butonlarla kontrol edebileceğiniz menü, size çok sayıda seçenek sunuyor. Hazır profiller bir yana, buradan Oyun Modu'nu aktifleştirebiliyor ve 3 farklı profil daha seçebiliyorsunuz. Bunlardan biri olan "tazeleme hızı hız aşırtması" ise kuşkusuz bu modeli öne çıkartanlardan oluyor.

Evet, elimizdeki monitör NVIDIA G-Sync'i destekliyor demiştik. Bu sayede 144Hz'e kadar ekran kartınızla uyum içinde çalışan monitör, zaten günümüz oyun performans ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. Ancak daha fazlasını istiyor ve bilgisayarınızda bazı oyunlarda 200 FPS'leri görüyorsanız, bunu monitöre aktarmanız bu hız aşırtma yöntemiyle mümkün oluyor.

Tazeleme hızını menüde göreceğiniz G, yani oyun modunun devamındaki 1, 2, 3 seçenekleri yoluyla aktifleştirebiliyor ve yine işletim sistemi ekran ayarları kısmından düzenleyebiliyorsunuz. Böylece monitörle, 60, 120, 144, 160 ve 200Hz tazeleme hızlarından dilediğinizi seçmeniz mümkün.

Panel ve performans

Panel ve performans

Acer Predator Z35, 2000R değerinde, hissedilebilir bir kavis oranı sunuyor bizlere. Karşınızdaki ekranın da 35 inçlik bir dev olduğunu düşündüğünüzde, kavisi ekrana bakarken algılamanız mümkün. Bu sayede elbette oyunlarda daha büyük keyif alıyorsunuz, bu doğru. Ancak yalnızca bu da değil, çalışırken veya nette dolaşırken bile bu fark size yer yer keyif veriyor. Özellikle bir süre kullanıp daha sonra düz bir monitöre bakarsanız, ne demek istediğimizi anlayacaksınız diye düşünüyoruz.

Monitörün tek artısı bu değil; 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunması, ekran parlaklığı, yerinde kontrast oranı, geniş sRGB renk gamutu ve 4ms tepki süresiyle gayet yerli yerinde bir monitör olmayı başarıyor. Monitördeki çözünürlük ise 2560x1440 piksel.

Monitörde belki de en çok takıldığımız nokta bu oldu desek yeridir. Zira 1440p çözünürlük oranı, 35 inç ve 21:9 görüntüleme oranı sunan bir ekrana yayıldığında, masaüstünde yer yer piksellerle karşılaşmanıza sebep olabiliyor. Tamam, monitörün oyunlarda hiçbir problemi yok -ki önemli olan bu- o nedenle muazzam keyif alıyorsunuz. Öte yandan video ve film izlerken de öyle. Ancak karşısında oturup çalışacaksanız veya en basitinden masaüstünde dolaşırken bile simge ve yazı karakterlerindeki pikselleri görebiliyorsunuz. Ha, bu çok rahatsız ediyor mu? Bu, kullanana bağlı açıkçası. Biz kullanırken ilk etapta rahatsız edici bulduk, ancak daha sonrasında 35 inç ve 21:9 ekranda sayfaları yan yana koyarak çalışmanın rahatlığı karşısında bunu hiç dert etmedik.

Peki, 21:9 konseptte daha üst çözünürlük sunan modeller var mı? Elbette var. Burada 4K'lı seçenekleri görebiliyoruz, ancak orada da tazeleme hızları bu monitördeki kadar yukarı tırmanmıyor. O nedenle Acer Predator Z35, onu satın alacaklara bir seçenek sunuyor: "Yüksek çözünürlük mü, yoksa tazeleme hızı mı?" şeklinde.

Özetle

Acer Predator Z35, oldukça iddialı bir model. Az önceki sorunun cevabı sizin için "yüksek tazeleme hızı" ise, açıkçası bu monitörden büyük keyif alacağınızı düşünüyoruz. Öte yandan bir oyuncuysanız, monitör size çok şey sunuyor. Eğer daha yüksek çözünürlük ve tazeleme oranını bir arada arıyorsanız ise, bu defa 4K çözünürlüklü düz ekranlı modellere yönelebilirsiniz. Orada da fiyatlar yukarıya tırmanıyor elbette. Tabii ki burada seçim her zaman olduğu gibi yine sizin.

Acer Predator Z35'in fiyatı 1499 Dolar seviyesinde.

Kimler Almalı

Spesifik tercihlerin bir arada toplandığı bir model olan Acer Predator Z35; kavisli, büyük ekranlı ve 21:9 görüntüleme oranı ile 200Hz tazeleme hızını bir arada görmek isteyen kullanıcılara önerilir.

Alternatifleri

Eğer düz ekranlı ve 144Hz bir monitör arıyorsanız AOC AGON AG271QX modelini de yakından incelemenizi öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Predator Z35
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
90
Ekran 35 inç UW-UXGA LED
Çözünürlük 2560x1440
Tarama Hızı 60Hz, 120Hz, 144Hz, 160Hz, 200Hz
Ekran Formatı 21:9
Tepki Süresi 4 ms
Parlaklık 300 kandela
Kontrast 3000:1
Görüş Açısı 178/178
Bağlantılar HDMI, DisplayPort, USB 3.0 (5 adet)
Dahili Hoparlör Var
Güç 52W
Boyutlar 844 x 554 – 684 x 299 mm
Ağırlık 12.7 kg
Okuyucu Yorumları