Altec Lansing Alcora İncelemesi

Altec Lansing'in Bluetooth destekli kablosuz kulaklığı Alcora'yı değerlendirdik.

CHIP Online Notu 87
  • Ses kalitesi
  • Gürültü engelleme özelliği
  • Pil ömrü
  • Konfor
  • Malzeme yapısı

Bluetooth kulaklıklar, kablo karmaşasını ortadan kaldırmasıyla müzikseverler için büyük avantaj sağlıyor ve bu nedenle de çokça tercih ediliyorlar. Kablosuz kulaklıkların tercih edilmesinin sebebi yalnızca bu da değil; bunun yanı sıra gürültü engelleme özellikleri sunmaları da bulunuyor. Altec Lansing'in bugün inceleyeceğimiz elimizdeki Alcora isimli kulaklığı da bunlardan biri.

Bluetooth & Gürültü engelleme

Bluetooth & Gürültü engelleme

Altec Lansing, Alcora ile müzikseverlere hem kablosuz hem konforlu bir kulaklık seti hazırlamış. Geniş sürücüleri ile tüm kulağı kaplayan Alcora, deri malzemeli kulak yastıkları ve kafa bandıyla da konforu arttırıyor. Böylece uzun dinleme sürelerinde rahatsız olmuyorsunuz. Alcora'yı kullanmadığınız zamanlarda yanınızda taşırken de sıkıntı yaşamıyorsunuz. Katlanabilir yapıya sahip olan kulaklık, böylece çantanıza rahatça sığabiliyor.

Kulak üniteleri üzerine kullanımı kolaylaştıran tuşlar yerleştiren Altec Lansing, sağ kulaklık üzerine ses düğmesi ile gürültü engelleme butonu yerleştirmiş. Sol kulaklık ünitesi üzerinde de şarkılar arası geçiş ve çalma / durdurma butonları bulunuyor. Yine burada ayrıca bir 3.5 mm'lik jak girişi de sunan Alcora, böylece pili bittiğinde kablolu olarak müziğe devam edebilmenizi sağlıyor. Bu arada yine bu tarafta, plastik bir kapak altında microUSB yuvasını da görüyorsunuz. Bu port yoluyla kulaklığı şarj edebilmeniz mümkün. Kulaklığın şarj süresinin ise 3 saat civarında olduğunu söyleyelim.

Uzun kullanım senaryoları

Uzun kullanım senaryoları

Hazır şarjdan bahsetmişken, Alcora'nın pil ömrün ilişkin bilgileri de paylaşalım. Kulaklıkta 550 mAh kapasitesinde bir batarya yer alıyor. Bu bataryayı oldukça işlevsel kullanan Alcora, 40 saate kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Alcora'nın pil durumunu 3 senaryo altında açıklayabiliriz:

Alcora'yı gürültü engelleme modu aktif ve aynı zamanda Bluetooth üzerinden bağlı olarak kullandığınızda, 20 saate kadar kesintisiz müzik dinleyebiliyorsunuz. Kablolu olarak kullanırsanız ve yine gürültü engelleme özelliğini açık tutarsanız ise, bu süre uzuyor ve 40 saate kadar dayanıyor. Ha, eğer yalnızca Bluetooth ile bağlı şekilde kullanacaksanız, bu defa da 25 saate kadar müzik performansı sağlayabiliyorsunuz. Bu sürelere baktığımızda, açıkçası kulaklık gayet makul görünüyor.

Alcora'nın ses performansı ise gayet iyi seviyede. Bunun yanı sıra ses izolasyonu ve gürültü engelleme özelliğinin kullanımını da beğendik. Bas ve peslerle ilgili problemi olmayan kulaklık, vokal ses yönetimini de iyi beceriyor. Müzikal performans konusunda parasını hak ettiğini düşünüyoruz. Şu an Alcora'yı piyasada 799 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Altec Lansing, Alcora ile ortaya güzel bir kulaklık seti çıkartmayı bilmiş. Pil ömrü, ses performansı ve gürültü engelleme özelliği ile müzikseverleri memnun edecek olan Alcora, belki dış kaplamasıyla plastik yerine farklı bir malzeme ile donatılsa daha çekici durabilirdi. Evet, görünümüyle pek bir sade duran kulaklık, konfor konusunda ise kullanıcısını bir hayli rahat ettirecek.

Altec Lansing Alcora'nın fiyatını tekrar belirtecek olursak, şu an onu 799 TL fiyatla bulabileceğinizi söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Bluetooth kulaklık arayan ve gürültü engelleme özelliği isteyen müzikseverler, Altec Lansing Alcora'yı yakından değerlendirebilirler. Kulaklık performansı ve konforlu yapısıyla da kullanıcıların beğenisini kazanacaktır.

Alternatifleri

Altec Lansing Alcora yerine daha estetik tasarımlı bir alternatif arıyorsanız, Plantronics BackBeat SENSE modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Altec Lansing Alcora
Ürün Markası Altec Lansing
CHIP Online Notu
87
Sürücü 40 mm
Bluetooth 4.1
Frekans Tepkisi 20 – 20 kHz
Gürültü Engelleme Var
Batarya 550 mAh
Pil Ömrü 40 saate kadar
Şarj Süresi 3 saat
Bağlantılar microUSB, 3.5 mm
Okuyucu Yorumları