AOC AGON AG241QX İnceleme

Biliyoruz, pek çoğunuz sıkı bir oyuncusunuz. Eğer iyi bir monitör arıyorsanız bu inceleme size göre.

CHIP Online Notu 90
  • Geniş bağlantı
  • Kışkırtıcı tasarım
  • Sağlam stant
  • Mükemmel görüntü performansı
  • Uzaktan kumandalı OSD ayarları
  • Kulaklık askısı
  • TN panelin doğasından kaynaklı dar görüş açısı
  • Beyaz alanlarda grenler belirginleşiyor

AOC, AGON modelleri ile özellikle oyunculara hitap ediyor. FreeSync destekli paneli ile 144Hz tazeleme hızı sunan ailenin üyelerinden 27 inçlik modeli daha önce inceleme fırsatı bulmuştuk. Bu model ise, ekran boyutu olarak biraz daha küçük oluyor. Kabaca hemen hemen aradaki fark bu diyebiliriz. Ancak elbette monitörün detaylarından bahsedeceğiz ve önce söze tasarımla başlayacağız.

AGON AG241QX tasarımı nasıl?

AGON AG241QX tasarımı nasıl?

AOC, AGON serisi ile oldukça karakteristik bir tasarıma imza atıyor. Kırmızı ve siyah rengin çarpıcı birleşimini güzel bir görünüm ile süsleyen AOC tasarım ekibi, agresif bir sonuca imza atıyor. Ancak agresif bir tasarım yaratırken, kallavi ve boyutları itibariyle hantal görünen değil, aksine oldukça ince bir model hazırlayan AOC, ekranı ayakta tutan sağlam da bir stant yerleştirmeyi bilmişler. Stant yalnızca sağlam değil, aynı zamanda fazlasıyla ergonomik. Ekranı rahat rahat evirip çevirmenize olanak tanıyan bu stant, ayrıca yükseklik ayarı yapmanıza da izin veriyor ve bu oyuncular için büyük avantaj yaratıyor.

İnce ekran çerçevesinin sağ tarafında kolay erişim için kulaklık ve USB bağlantılarını görebiliyorsunuz. Ayrıca yine burada dikkati çeken bir diğer detay da, kulaklık askısı oluyor. Bu da oyuncuların oldukça hoşlanacağı bir diğer özellik tabii ki.

Monitörün OSD ayarlarını ekran çerçevesinin hemen sağ tarafından yapılandırabilmeniz mümkün. Ancak eğer ben bununla uğraşamam diyorsanız kolayı var. AOC, harici olarak takılabilen bir masa üzeri uzaktan kumandayı da kutuya dahil etmiş. Böylece monitörü kontrol etmek için alternatif bir yolunuz oluyor.

Monitörü masa üzerinde kullanmak istemiyor ve duvara sabitlemek istiyorsanız, AOC buna da izin veriyor. AGON AG241QX, Vesa montaj plakasıyla da kullanılabiliyor ki, bu da kutu içeriğinde bulunuyor.

Monitör bağlantı konusunda da zengin davranıyor. Bağlantılar arasında toplamda 4 adet USB 3.0 portu yer alırken, çift HDMI 2.0 portu ve DisplayPort 1.2 bağlantısı da hazır. Ayrıca VGA ve DVI portları da yine kullanılabilir.

Son olarak monitörün 3W'lık stereo hoparlörlere sahip olduğunu da söyleyelim ve şimdi görüntü detaylarına geçelim.

AGON AG241QX performansı

AGON AG241QX performansı

AGON AG241QX, oyuncular için özel bir monitör oluyor kuşkusuz. Bunun için TN panel kullanan monitör, 1 ms tepki süresinin sahibi. Ayrıca AMD FreeSync desteği gösterdiğini söylemiştik. Ve bununla 144Hz tazeleme hızı sunuyor. Ancak bu monitör 4K görüntü isteyenlere değil, 2K'yı tercih edenlere özel bir model; 2560x1440 piksel çözünürlük sunuyor.

Monitörün görüntü performansına gelince, resim kalitesi olarak renklerin oldukça doğru ve canlı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat çoğu TN panelde olduğu gibi, IPS panele kıyasla daha sönük kaldığını söylemek mümkün. Bunun yanına görüş açılarını da koymak lazım tabii ki. Monitör, IPS paneller kadar geniş görüş açısı sunmuyor, 170 ve 160 derecelere kadar izin veriyor.

Elbette bu monitör için en can alıcı nokta, oyun performansı. Oyunlarda hızın yanı sıra renk ve kontrast konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Biz incelememiz süresince CS:GO ve Fortnite gibi oyunlar oynadık. FPS'lerde ihtiyacınız olan akışı yakalayabileceğiniz AGON AG241QX, çevrenin önem kazandığı aksiyon oyunlarında da sizi atmosfere sokmakta zorlanmıyor. Öte yandan her durumda herhangi bir input lag'le karşılaşmadığımızı ve doğası gereği bu monitörle ekran yırtılmaları gözlemlemediğimizi de belirtelim.

Özetle

Sonuç olarak değerendirirsek, AGON AG241QX için gayet sağlam bir oyun monitörü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Monitör, 2560x1440 piksel çözünürlüğü diyagonel 23.8 inçlik ekran alanınıyla iyi şekilde kullanıyor. Bu kombinasyon, artan piksel yoğunluğu ve genel ekran alanı ile iyi iş çıkartıyor. Monitör, fiyat olarak da iyi bir dengede duruyor doğrusu. Rakiplerinin büyük çoğunluğu ondan daha pahalılar. Şu an AGON AG241QX monitörü piyasada 1884 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

AOC AGON AG241QX, özellikle oyuncular için bir monitör oluyor. AMD ekran kartı sahiplerinin FreeSync'li bir monitör arayışında rahat tercih edebileceği bir model olacaktır.

Alternatifleri

AGON AG241QX modeline alterantif olarak yine aynı kulvarda yer alan Asus PB277Q modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC AGON AG241QX
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
90
Ekran 23.8 inç
Çözünürlük 2560x1440
Tarama Hızı 144Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel WLED
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 350 kandela
Piksel Aralığı 0.2745
Kontrast Oranı 1000:1
Görüş Açısı 170/160 derece
Bağlantılar HDMI 2.0 (2 adet), DVI, DisplayPort 1.2, VGA, USB 3.0 (4 adet), kulaklık
Dahili Hoparlör 3W x 2
Boyutlar 554 x 212 x 489 mm
Ağırlık 5.53 kg.
Okuyucu Yorumları