AOC Q32E2N İnceleme

Profesyonel ya da günlük kullanım ihtiyaçlarınızı karşılamak için iyi bir monitör seçeneği arıyorsanız büyük ekran ve yüksek çözünürlükte iyi bir görüntü kalitesi sağlayan AOC Q32E2N modeli sizin için iyi bir alternatif olabilir.

CHIP Online Notu 90
  • Kolay kurulum
  • Büyük ekran
  • QHD çözünürlük
  • Geniş renk üretimi
  • Görüntü performansı
  • Adaptive Sync desteği
  • Entegre hoparlörler

Bugün AOC'nin Q32E2N monitörüne yakından bakacağız. Bu monitör, günlük kullanım ve profesyonel kullanımlar için ideal koşulları sunmasıyla öne çıkıyor. Tasarımıyla oldukça heybetli bir görüme sahip olan AOC Q32E2N, tam 31.5 inç boyutunda bir ekranı bulunduruyor ve bu ekranıyla bizlere QHD çözünürlüğünde görüntü sağlıyor. Bu boyuttaki monitörler, özellikle çoklu uygulama ve pencere kullanımları için ideal olurken, kuşkusuz iyi bir seyir keyfi ve hatta oyun oynamak isteyenler için de tercih ediliyor. Her 3 durumda da yüksek çözünürlük ve renk doğruluğu önemli ki bu monitör de bunları karşılayacak seviyede.

AOC Q32E2N'nin tasarım detaylarına geçmeden önce, monitörün fazlasıyla kolay bir kuruluma sahip olduğundan söz edebiliriz. Kutusundan ekran, stand bacağı ve stand şekline 3 parça olarak çıkan monitör, birkaç dakika içinde kullanıma hazır hale gelebiliyor. Stand bacağının ortasında kablo yönetimi için bir boşluk bulunurken, stand ise oldukça sağlam ve dengeli duruyor. Özellikle büyük ekranlı monitörlerde denge oldukça mühim, o nedenle bu tip monitör satın alım aşamasında buna özellikle dikkat etmenizi öneririz.

Monitörün bağlantıları arasında 1 adet HDMI 1.4 portu, bir adet DisplayPort 1.2 portu yer alırken, hemen bunların yanında ses çıkışı için 3.5 mm girişinin bulunduğunu da söyleyelim. Bunların yanı sıra monitörde dahili hoparlörler de mevcut. 2 adet 3W'lık hoparlör bulunduran ekran, yüksek ses çıkışıyla da multimedya tüketimlerinde bekleneni sağlıyor. Bu arada monitörde, ekranı öne ve arkaya 6.5 mm ve 23.5 mm şeklinde eğebileceğiniz ergonomik özellliklerin yer aldığını ve VESA duvar askısı yoluyla duvara monte edilebildiğini de belirtelim.

Monitörün görüntü özelliklerine geldiğimizde, kullanılan IPS panelin gayet güzel bir görüntü ürettiğiyle başlayabiliriz. IPS panel, özellikle geniş görüş açısı ve doygun renk üretimi konusunda iyi bir tercih. Bu monitör 178 dereceye kadar görüş açına sahip, ayrıca 16.7 milyon renk görüntüleyebiliyor. 250 nit parlaklık, 3000:1 kontrast oranının yanı sıra, sRGB renk gamutunun yüzde 104'ünü, Adobe RGB renk uzayının yüzde 77'sini ve NTSC renk gamının yüzde 72'sini kapsayan monitör, 4ms tepki süresi ve 75Hz tazeleme hızı gibi önemli değerlere de sahip.

Bunlarla beraber ekran boyutu, görüntü kalitesi ve QHD çözünürlük ile profesyonel kullanım ihtiyacını karşılayabilen monitör, günlük kullanımda da fazlasıyla iş görüyor. Sağladığı parlak ve canlı renkler ile film ve dizi keyfini pekiştirirken, Adaptive Sync senkronizasyon teknolojisini desteklemesiyle oyuncular için de iyi bir platform halini alabiliyor.

Monitörün renk kalibrasyonu kutusundan çıktığı haliyle gayet tatmin edici. Ancak dilerseniz kendiniz de çok sayıda ayarı yapabiliyorsunuz. Monitörün menü sistemi oldukça detaylı. Ayrıca Türkçe dil desteğine sahip olması da avantajlı yanı.

Bu arada monitörde Low Blue Light ve Flicker Free teknolojileri de kullanılmış. Ekrandaki mavi ışık seviyesini düşüren ve bu sayede görüntünün rengini değiştirmeden zararlı mavi ışığı engelleyebilen Low Blue Light, özellikle ekranda uzun okumalar yapacağınızda işinize bir hayli yarayacak. Flicker Free de titreşen ışık seviyelerini azaltıyor ve bu da yine göz yorgunluğunun en aza inmesini sağlıyor. Bu özellikleri yeni bir monitör alacağınızda muhakkak aramanızı tavsiye ediyoruz.

Özetle

AOC Q32E2N, sahip olduğu özellikleri ve genel hatlarıyla gayet başarılı ve dengeli bulduğumuz bir monitör oldu. Oldukça büyük boyuttaki ekranı ve QHD çözünürlüğüyle, geniş ekran kullanımını önemseyenler tarafından tercih edilebilir. Profesyonel kullanımlar için iyi bir eküri olacaktır kanaatindeyiz. Boş zamanlarda film ve oyun seanslarında da geri çevirmeyecek olması da güzel bir diğer yanı oluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC Q32E2N
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
90
Ekran31.5 inç
Çözünürlük2560x1440
Tarama Hızı75 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık250 kandela
Kontrast (Tipik)3000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.41 adet
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar730 x 434 x 57.67 mm
Ağırlık7.42 kg.