Sağlam, Stabil ve Çok Fonksiyonlu

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının aradığı özelliklerin başını çeken hafif ve ince yapı, geniş ekran ve uzun ömürlü pil, Apple iBook M8603LL/A'da bir araya geliyor.

Apple iBook M8603LL/A İnceleme
CHIP Online Notu 68

Mac’den Vazgeçemeyenlere:Sorunsuz ve stabil sistemler bilgisayarlarını sürekli yanlarında taşıyan dizüstü kullanıcılarıiçin daha bir önem taşıyor. Bu kitlenin beklentileri arasında pil ömrünün uzun olması ve ekran parlaklığının masaüstü sistemlerini aratmaması da bulunuyor. İşletim sisteminin sorunsuzca çalışması isteğini de ekleyerek listeyi uzatmak elde. Dizüstü bilgisayar kullanıcılarınınisteklerine kulak veren Apple, iBook adında, oldukça güçlü bir çözüm oluşturmayı başardı. iBook, birçok dizüstü sisteminde seçimlik olarak yer alan özellikleri standart olarak sunan yeni nesil bir dizüstü bilgisayar. Örneğin geniş kapasiteli bir sabit disk, entegre kombo sürücü, USB ve Firewire bağlantılar, ethernet ve modem ile Video Out çıkışı bu özelliklerinden bazıları olaraksayılabilir. Lafı fazla uzatmadan Apple’ın bu yeni ürününün detaylarına bir göz atalım.Apple iBook M8603LL/A’nın teknik özellikleri100 MHz FSB’de çalışan 700MHz’lik bir PowerPC G3 işlemcisine (512K on-chip level 2 cache) sahip olan iBook, 640 MB’a kadar genişletilebilen 256 MB SDRAM bellek modülleri ile güçlendirilmiş.Grafik gücünü 1024 x 768 piksel çözünürlüğüne kadar çıkabilen 16 MB’lık (sistem belleğinden ayrılıyor) ATI Mobility Radeon chipinden alan iBook, 14.1 inç büyüklüğündeki aktif matris ekranı ile başarılı bir görüntü sunuyor. Çeşitli multimedya uygulamalarını çalıştırmanın yanı sıra, video görüntüleri izlemek ve oyun oynamak bu ürün sayesinde çocuk oyuncağı. Firewire ve USB portu aracılığıyla harici cihazlarla bağlantı kurabilen iBook, üzerinde bulunan 10/100 ethernet girişiile ağ ortamlarına dahil olabilmesinin yanı sıra dahili modemi ile de internete bağlanabiliyor. Bununla yetinmeyen kullanıcılar seçimlik olarak alacakları Airport ile 802.11b kablosuz standardına da sahip olabilirler. Veri depolamak için 30 GB’lık bir disk kullanan iBook, kombo sürücüsü ile de bir sistemde aranılan temel özellikleri tamamlıyor.Mac OS X: Yeni neslin işletim sistemiiBook, Apple'ın kullanımı kolay ve stabil yeni nesil işletim sistemi Mac OS X v10.2 ile geliyor. Bu işletim sistemi otomatik ağ işlemleri yoluyla internete kolaylıkla erişim sağlamasıyla dikkat çekiyor. Örneğin Mac OS X bağlantının evden, okuldan ya da işyerinden yapıldığını saptayıp, kişileri otomatik olarak İnternete bağlayabiliyor. Bunun yanı sıra iBook'un kapağı açıldığı anda, internette dolaşmak, web siteleri yaratmak, dijital fotoğrafları paylaşmak, bir müzik kütüphanesikurmak ve kendi filmleriniz üzerinde oynamak için gereken tüm dijital araçlar ve oyuncaklar elinizin altında çalıştırılmaya hazır bulunuyor.

Özetle

Stabil çalışma ve sağlam bir dış yüzey Ürünün sağladığı performansın, Pentium 4 işlemcili sistemlerle kıyaslandığında, geride kaldığını hemen belirtelim. Bununla beraber iBook’un daha stabil bir çalışmaya sahip olduğunu da söylemeliyiz. Üzerindeki Firewire portu bir avantaj sağlasa da IRDA portunun ve bir PCMCIA slotunun olmaması bu avantaja gölge düşürüyor. Fakat sağlamlık söz konusu olduğunda iBook’un üstünlüğü açıkça ortaya çıkıyor. Örneğin dış yüzey,kurşun geçirmez camlarda kullanılan polikarbondan üretilmiş. Ayrıca direnci artırmak için bir dahili magnezyum çerçeve eklenmiş. Sabit sürücü de darbelere dayanması için lastikle desteklenmiş.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Apple iBook M8603LL/A
Ürün Markası Apple
CHIP Online Notu
68
Okuyucu Yorumları