Aryond A24 V1.1 İnceleme

Monster Notebook’un hem oyuncuları hem genel ve profesyonel kullanıcıları mutlu edecek 144Hz’lik monitörü sahnede. İşte Aryond A24 V1.1 hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey.

CHIP Online Notu 90
  • FAST IPS panel
  • Gsync/FreeSync
  • Dahili hoparlör
  • Düşük gecikme süresi
  • Tüm oyun konsollarıyla uyumluluk
  • Tam pivot stand
  • Çerçevesiz ekran
Editörün Seçimi

Monster, oyunculara özel muazzam ürünlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Baktığımızda, ürünleri rakiplerinden daha uygun fiyatlı oluyor ve geniş özellikler sunabiliyor. Bu da oyuncular tarafından tercih edilmesine sebep oluyor pek tabii. Yeni Aryond A24 V1.1 modeli de tam olarak böyle bir monitör. Monster’ın monitor serisi Aryond, oyuncular için her zaman özenle ve güncel teknolojilerle üretiliyor. Fast IPS teknolojisiyle üretilen bu model, geleneksel IPS panellere göre çok daha düşük tepki süreleri sunuyor. Bu sayede hareket bulanıklığı neredeyse ortadan kaldırıyor. 144Hz tazeleme hızı, Gsync ve FreeSync desteği, 1ms tepki süresi ve HDR10 gibi birçok özellikle gelen bu 24 inçlik monitörün daha birçok özelliği var.

Artık günümüzde her boyutta monitör bulmak mümkün. Fakat oyuncular genel olarak en çok 24 inç monitörleri tercih ediyorlar. Bu ekran boyu oyunlar için oldukça ideal. Zira özellikle rekabetçi oyunlarda ekran büyüdükçe bazı noktaları kaçırabiliyorsunuz. Bu yüzden 24 inç, oyun için en ideal boyut olarak kabul görüyor. Bir de üstüne güncel teknolojiler eklendiğinde hem oyun keyfiniz artıyor hem de avantaj sağlayabiliyorsunuz. Peki, Monster’ın oyuncuların aradığı ideal boyuttaki bu monitörü bizlere neler sunuyor?

Aryond A24 V1.1 Tasarımı Nasıl?

Öncelikle Aryond A24 V1.1, boyutlarıyla özellikle küçük ya da sıkışık masalar için oldukça ideal. Ancak buna karşın 24 inçlik ince çerçeveli ekran bize oldukça geniş bir görüş alanı sunuyor. Ekranı sarmalayan çerçeve o kadar ince tutulmuş ki; Aryond logosu bile çerçevenin alt kısmına zor sığmış.

Monitörün kasası keskin hatlara sahip ve siyah renk, Monster’ın ikonik yeşiliyle harmanlanarak harika bir görsellik oluşturmuş. Arka tarafındaki sol ve sağ taraflara yerleştirilmiş RGB aydınlatmalar dinamik olarak değişiyor ve fütüristik bir hava katıyor. Burada 4 adet port görüyoruz. İkisi HDMI 2.0, diğer ikisi Display Port 1.4 olan portların sağ tarafında da kulaklık girişi var. Bu girişin daha rahat bir yere konumlandırılması kullanıcı açısından daha rahat olabilirdi. Bu arada HDMI demişken kutunun içinden 1 adet HDMI kablosu çıkıyor fakat DP kablosu mevcut değil.

Monitörün ayakta kalmasını tam pivot bir stand sağlıyor. Böylece oldukça ergonomik. Ekran sağa ve sola 30 derece dönebiliyor, ayrıca yukarı - aşağı bakacak şekilde eğebiliyorsunuz. Standın ayaklarına kadar da ekranı indirerek yüksekliği ayarlamanız da mümkün.

Aryond A24 V1.1 hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Monitörün pivot özelliği sadece oyunculara değil, profesyonel ve günlük kullanıcılara da hitap edecektir. Bazı durumlarda; özellikle programlama, belge düzenleme, grafik tasarımı veya başka uzun içeriklerle çalışırken dikey pozisyon işinizi bir hayli kolaylaştırıyor.

Bu arada monitörün tüm ayarlarını, ekranın altındaki Aryond logosunun hemen arkasına yerleştirilen analog bir joystick yardımıyla kolayca yapabiliyorsunuz. Analog menüsü 7 farklı dil desteğine sahip olarak geliyor. Burada hazır profilleri bulabilir, parlaklık ve renk dengelerini değiştirebilir, HDR, Sync teknolojisi, anti flicker ve mavi ışık filtresi gibi ayarlara el atabilirsiniz.

Aryond A24 V1.1 Performansı Nasıl?

Aryond A24 V1.1, sahip olduğu son teknolojilerle gerçekten etkileyici bir görüntü deneyimi sunuyor. Ekran, sahip olduğu FAST IPS panel teknolojisiyle düz IPS modellere göre daha düşük tepkime süresi sunuyor ve daha net görüntüler üretebiliyor. Bu parlamaz yüzey, güçlü ışık kaynaklarından veya yansımaların etkisinden dolayı oluşabilecek göz yorgunluğunuzu minimize ediyor. Özellikle bilgisayar başında çok vakit geçiren biriyseniz Flicker Free ve ve Mavi Işık filtresi özellikleri sayesinde de uzun kullanımlarda daha sağlıklı bir deneyim yaşayabilirsiniz

Aryond A24 V1.1 hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Full HD çözünürlüğü ve HDR10 desteği, monitörü hızda olduğu kadar renk konusunda da ön plana çıkarıyor. Ekranda görüntülenen renkler oldukça doygun. Netflix, Amazon Prime, Disney+ veya Youtube gibi popüler platformlarda HDR10 destekli içerikleri görüntülerken fazlasıyla keyif alıyorsunuz.

Elbette elimizdeki monitör temelde bir oyun monitörü ve buna uygun özellikleri var. Monitör 144Hz yenileme hızı, 1ms tepki süresi ve Gsync/FreeSync desteğiyle, özellikle rekabetçi oyunlarda size avantaj sağlayacak her şeyi barındırıyor. Biz monitörü test ederken bol bol CS:GO ve Valorant oynadık. Oyun sırasında ne bir yırtılma ne de herhangi bir bozulmayla karşılaştık. Oldukça akıcı ve mükemmel bir performans sağlıyor. Özellikleri arasında kağıt üstünde ne varsa, bunu oyun arenasına da etkili bir şekilde yansıtmayı başarıyor.

Elbette bu monitörü yalnızca notebook ya da PC ile kullanacaksınız diye bir şey yok. Oyunlar demişken aklınıza sadece PC’ler geliyor olabilir. HDR10 destekleyen oyunlarda da bu keyfi yaşayabilirsiniz. PlayStation 5, Xbox Series X ya da Series S sahibi iseniz de size uygun. Aryond A24 V1.1, Playstation 5 ve Xbox Series’in 2 modeliyle de tamamen uyumlu şekilde çalışıyor.

Son olarak Aryond A24 V1.1’de 2W gücüne sahip 2 adet hoparlör bulunduğunu da söyleyelim. Bu hoparlörler, harici hoparlörünüz yoksa rekabetçi olmayan oyunlarda veya dizi - film izlerken size yeterli performansı sunacak düzeyde ses performansı üretecek düzeyde.

Sonuç

Genel itibarıyla baktığımızda Aryond A24 V1.1, sahip olduğu özelliklerle oyuncuları mutlu edecek bir monitör olmuş. Oyunlarda üstün performans gösterirken, pivot özelliği ve HDR10 gibi özelliklerle de genel ve profesyonel kullanım için ideal bir seçenek halini alıyor.

Eğer satın almayı düşünürseniz Monster, web sitesi üzerinden Dijital Mağaza desteği sağlıyor. Ayrıca İstanbul’daysanız Monster Express ile ertesi gün teslim alıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Şu an bu monitörün fiyatı 4.499 TL ve yine Monster Notebook web sitesinden 12 aya varan taksit seçenekleriyle de satın alabiliyorsunuz. Aryond A24 V1.1 hakkında daha fazla bilgi edinmek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Aryond A24 V1.1
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
90
HDR Var
HDMI 2.0 2 adet
DisplayPort 1.4 2 adet
Ekran27 inç
Çözünürlük1920x1080
Tarama Hızı144 Hz
PanelFAST IPS
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık280 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
VGAYok
KulaklıkYok
HoparlörYok