Asus A3402 All-in-One PC İnceleme

Asus’un yeni All-in-One Bilgisayarı, adına yakışır şekilde içerisinde her şeyi barındırıyor. Hızını ve verimliliğini, şık ve zarif tasarımıyla üst seviyeye çıkaran bu yeni modelin tüm detaylarına yakından bakıyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Intel Core i7 işlemci ile yüksek performans
  • Premium tasarım
  • NanoEdge Ekran
  • %88 Ekran-Gövde Oranı
  • Yapılandırma seçenekleri
  • Düşük güç tüketimi
  • Muazzam ses kalitesi

Evet, Asus. Özellikle dizüstü bilgisayarları ve bilgisayar bileşenleriyle adını sık sık duyuyoruz. Ancak markanın bunların dışında akıllı telefonları, tabletleri, ağ ekipmanları gibi geniş ürün yelpazesi var ve bunların yanında, All-in-One PC olarak da bilinen Hepsi Bir Arada Bilgisayar pazarında da önde gelen bir marka.

Ürünlerini, yüksek kaliteli malzemeler ve bileşenlerle geliştiren, bunları tasarım noktasında özenli davranarak bir araya getiren Asus, bugün masamızdaki Asus A3402 Hepsi Bir Arada Bilgisayarı ile de bu konudaki tecrübelerini bir kez daha masaya sürüyor.

Şimdi, bu cihaz bir All-in-One PC, yani, bir masaüstü bilgisayarın gücünü minimalist bir tasarımla birleştiren kompakt bir bilgisayar çözümü. İhtiyaç duyduğu tüm temel bileşenleri ekranının arkasında bulunduruyor ve kutusundan çıkan klavye ile fareyi taktığınızda kullanmaya hazır hale geliyor. Ayrı bir kasa yok, ekstra kablo kalabalığı yok, tamamen kompakt ve pratik bir çözüm. Kullanım kolaylığı sağlamasının yanında estetik olarak da güzel görünüyor. Bunu zaten tasarımıyla gösteren cihaz, kompakt yapısı itibariyle özellikle sınırlı bir çalışma alanına sahipseniz veya minimalist bir çalışma alanı tercihinizse, tam size uygun bir model olacaktır kanaatindeyiz.

Peki, bu cihaz neler sunuyor? Artık lafı daha fazla uzatmadan detaylarına geçelim.

Intel Core i7 İşlemci ile Yüksek Performans

Bilgisayarın tasarımına ve çevre özelliklerine geleceğiz, ancak önce teknik kadrosundan ve performansından bahsederek başlamak istiyoruz. Çünkü en nihayetinde, bu cihazda nasıl bir performans elde edeceğiniz önemli.

Asus, bu Hepsi Bir Arada Bilgisayarında Intel işlemcileri kullanmış. Elimizdeki modelde Intel’in 12’inci nesil işlemci ailesinden Intel Core i7-1255U işlemci yer alıyor. Bu işlemci, hem performans hem verimlilik odaklı olmasıyla önem gösteriyor. 10 çekirdekli yapıda tasarlanan Intel Core i7-1255U’nun bu çekirdeklerinin 2’si performans odaklı olarak çalışırken, 6’sı ise verimlilik odaklı olarak çalışıyor. Böylece bu bilgisayarın, ev ve ofis kullanımlarında ihtiyaç duyulacak olan performans ve verimlilik dengesinin iyi kurulmasını sağlıyor. Öyle ki, maksimum yük altında çalıştığında sadece 55W'a kadar güç tüketiyor. Bu da bir dizüstü bilgisayar işlemcisinden pek farklı değil.

Performans konusu olduğunda maksimum 4.7GHz turbo frekansa erişebilen Intel Core i7-1255U, enerji verimliliğinin öne çıktığı durumlarda da çekirdek frekansını 3.50GHz’e indirgeyebiliyor. Bu sayede güç gerektiren uygulamalarda da, günlük işlerinizi yaparken de, sosyal medya gezinimlerinizde de optimum performansı sağlıyor.

Bu noktada şunu söylemek lazım: Asus A3402 için tek seçenek bu işlemci değil. Bu bilgisayarı dilerseniz Intel Core i5 ve Core i3 işlemci seçenekleriyle olduğu gibi Intel Pentium ve Intel Celeron işlemci seçenekleriyle de edinebiliyorsunuz.

Benzer konu bellek ve depolama alanları için de geçerli. Bellek tarafına baktığımızda, 32GB DDR4-3200MHz’e kadar farklı yapılandırma seçenekleri olduğunu görüyoruz. İster tek kanal seçeneğiyle, isterseniz de çift kanallı olarak yapılandırabiliyorsunuz. Depolama tarafında da geniş seçenekler mevcut. Burada özellikle çift depolamalı tasarımın benimsenmesini beğendik. Yani bu cihazı aynı anda hem SSD hem HDD ile donatabiliyorsunuz. Böylece hem hızlı dosya erişimi hem de geniş kapasite ihtiyacı karşılanıyor. 128 GB’tan 512 GB’a kadar PCIe Gen3 SSD seçenekleri size gerekli olan hızı sağlarken, 1 TB kapasiteli HDD de gerekli depolama alanı ihtiyacını karşılıyor.

Biz, Asus A3402’yi hem günlük işlerimizde hem ofis çalışmalarımız için kullandık ve sonuçtan gayet memnun kaldığımızı söyleyelim. Intel Core i7-1255U işlemcisi ile her türlü işinizi rahatlıkla halledebiliyorsunuz. Hızlı SSD ile birlikte Windows 11 işletim sistemi saniyeler içinde açılıyor; internette gezinirken, dosya aktarımı işlerinde ve ofis uygulamalarında sorunsuz bir kullanım sağlıyor. Grafik tarafında da Intel’in güçlü yeni nesil GPU’larından Iris Xe grafik birimi yer alıyor. Bununla birlikte hafif video düzenleme işlerini de yapabiliyorsunuz. Elbette bu cihaz bir oyun bilgisayarı değil, ancak yine de PUBG olsun, Valorant olsun bu gibi popüler oyunları oynayabiliyorsunuz.

Bu arada PUBG ve Valorant gibi online oyunlardan bahsetmişken, Asus A3402’nin kablosuz bağlantı tarafında çift bantlı Wi-Fi 6’yı kullandığını ve Bluetooth 5.2’yi desteklediğini söyleyelim. Özellikle Wi-Fi 6 iyi bir seçim olmuş, zira bu yeni nesil kablosuz ağ teknolojisi, W,-Fi 5’e göre 3 kata kadar daha hızlı kablosuz bağlantı sağlayabiliyor.

İnanılmaz Dar Çerçeveli NanoEdge Ekran

Evet, bu kısmı konuştuğumuza göre şimdi artık, baktığınızda gerçekten çok güzel görünen ekrandan ve onun çevresinde şekillenen tasarım detaylarından bahsedebiliriz.

Asus A3402’nin ekranına baktığınızda, onu ayrı bir monitör sanmanız mümkün -kaldı ki az sonra bahsedeceğimiz özelliğiyle, bu cihazı sade bir monitör olarak kullanabileceğinizden de bahsedeceğiz zaten.

Asus A3402’nin ekranı gerçekten çok güzel bir görüntü sağlıyor ve bunu geniş bir alanda sizlere sunuyor. Bu ekran, son derece ince yapıda olan NanoEdge tasarıma sahip. Yani ekran kenar çerçeveleri neredeyse yok. Bu sayede monitörün ekran-gövde oranı yüzde 88’e dayanmış durumda. Bu da daha geniş görüntü alanı anlamına geliyor. Şöyle monitöre baktığınızda, gözleriniz kenar çerçevelerine takılmıyor.

Ekranın büyüklüğü 23.8 inç olurken, çözünürlüğü de Full HD seviyesinde. Bu ekran boyutu ve çözünürlük miktarı ev ve ofis kullanımları için ideal. Panelin teknik değerleri arasında ayrıca 1000:1 kontrast oranı ve 250 nit parlaklık değerleri yer alıyor.

Bu arada güzel bir detay; Asus A3402’nin bu ekranı isteğe bağlı olarak dokunmatik özellikle de tercih edilebiliyor. Böylece kullanım noktasındaki deneyiminizi isterseniz daha sezgisel bir noktaya taşıyabiliyorsunuz.

Ekranın paneli IPS. IPS paneller renk doygunluğu ve canlılığıyla olduğu kadar geniş görüş açısı sunmalarıyla ünlü. Bu ekran da sRGB renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor ve 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunuyor. Bunun yanı sıra güzel bir özelliği daha var: Asus, ekranda gerçek hayattaki renkleri üretebilmek için Splendid teknolojisini bu cihazda kullanmış. Bu teknoloji, en iyi görüntü kalitesini sunmak için görüntü optimizasyonu yapıyor. Bu sayede ekranda renkler canlı ve net görünüyor.

Şık Tasarım ve Zengin Bağlantı Seçenekleri

Asus A3402 All-in-One PC, ekranın sunduğu görselliği tasarımıyla pekiştiren bir bilgisayar. Beyaz renkli seçeneğinin yanı sıra siyah modeli de mevcut. Ekranın altındaki gümüş alan, sağ tarafındaki Asus logosuyla birlikte oldukça şık bir görünüm sağlıyor. Stand kısmında ise metalik bir gümüş tercih edilmiş. Bu stand tasarımıyla güzel görünürken, aynı zamanda ekranı da oldukça sağlam bir şekilde taşıyor; ekranı istediğiniz açıya rahatlıkla getirebiliyorsunuz.

Ekranın üst kısmına kamera için ayrı bir bölüm eklenmiş. Burada 1 adet HD çözünürlüğünde görüntü üreten bir kamera yer alıyor. Hemen yanında ise dahili bir mikrofon bulunuyor. Bu kısma birazdan tekrar döneceğiz.

Ekranın alt kısmına baktığımızda, buraya kolay erişim için birkaç bağlantı yerleştirildiğini görüyoruz. Burada USB 2.0 portu ve kulaklık girişi yer alıyor. Ayrıca ekranın altında bir SD kart okuyucu olsun istiyorsanız, Asus bu girişi de isteğe bağlı olarak sağlıyor. Bu, özellikle fotoğraf ve video işleriyle ilgilenen kişilerin oldukça hoşuna gideceği bir seçenek.

Ekranın arkasını çevirdiğimizde burada da bir dizi bağlantı yuvasıyla karşılaşıyoruz. Asus A3402, bağlantı noktasında bize oldukça geniş seçenekler sunuyor. Burada 3 adet USB 3.2 Type-A ve 1 adet USB 2.0 yanında 1 adet de Type-C bağlantı noktası bulunuyor. Görüntü aktarım noktasında da yerleşitirilen 2 adet HDMI 1.4 bağlantısıyla 2 farklı seçeneğimiz var. Bunlardan biri giriş, biri çıkış olarak kullanılıyor. Yani az önce de söylediğimiz gibi, bu ekranı HDMI girişini kullanarak bir dizüstü bilgisayara bağlayabilir ve ikincil bir monitör olarak kullanabilirsiniz. Ya da bu bilgisayarın yanına bir monitör daha koyarak, HDMI çıkışı yoluyla görüntüyü aktararak çift monitör kurulumuna geçebilirsiniz.

Gelişmiş Bas Refleksli Hoparlörler

Şimdi, bu cihazda oldukça beğendiğimiz bir noktadan bahsetmek istiyoruz. Belki biliyorsunuzdur, genelde All-in-One PC’lerde ses kısmına çok önem verilmez. Kullanıcının bu tip bir cihazda harici bir hoparlör veya kulaklık kullanması daha olasıdır. Fakat Asus’un bu bilgisayarda ses konusuna bu denli eğilmesi, bu anlayışı değiştirecek gibi. Zira ses performansı bizi oldukça şaşırttı. Cihazın üzerinde 2 adet 3W gücünde hoparlör yer alıyor ve bu gelişmiş bas refleksli hoparlörler, sürükleyici bir multimedya deneyimi sunuyor.

Bu dahili stereo hoparlörler, toplam 6W gücünde ve oldukça yüksek bir sese ulaşabiliyor. Ayrıca Dolby Atmos ile de desteklenmiş. Bu sayede sesin sizi tamamen içine çekmesi amaçlanmış. Müzik dinlerken basların bozulmaması için daha düşük bas refleksi kullanılmış olması, bu cihazda müzik dinleme keyfini artırıyor.

Asus Golden Ear ekibi tarafından geliştirilen ASUS SonicMaster da bu bilgisayar için özel olarak optimize edilmiş. Bu sayede daha net vokaller ve derin bas için geniş frekans aralığında kaliteli bir ses sağlanıyor. Ancak sadece müzik değil tabii ki, SonicMaster’dan filmler ve oyunlarda da yararlanabiliyorsunuz. Her 3 senaryoda da hoparlörlerin atmosferi kesinlikle kuvvetlendirdiğini söyleyebiliriz.

Sesle ilgili bir parantez de AI destekli gürültü önleme teknolojisine açmak istiyoruz. Asus A3402 All-in-One PC, yapay zeka destekli gürültü önleme teknolojisi içeriyor. Bu teknoloji, gelişmiş makine öğrenimi teknikleri kullanıyor ve hem konuşmacının etrafındaki gürültüyü filtrelemek için bir yukarı akış işlevi, hem de konuşmanın diğer ucundaki kişiden gelen gürültüyü ortadan kaldırmak için bir aşağı akış işlevi içeriyor. Teknik söylemi bir kenara bırakacak olursak, bu size, bu bilgisayarda yapacağınız görüntülü görüşmelerde daha net bir ses deneyimi sunmayı amaçlayan bir teknoloji. Kameranın yanına yerleştirilen mikrofon sesinizi çevre gürültülerinden arındırarak karşı tarafa ulaştırıyor, karşı tarafın da sesi size net şekilde ulaşıyor ve böylece iyi bir görüntülü görüşme deneyimi elde edebiliyorsunuz. Yani, evinizde veya ofisinizde gürültülü bir ortam varsa, bu cihazla bunu çok fazla dert etmenize gerek yok.

Sonuç

Evet, Asus, A3402 All-in-One PC ile ortaya gerçekten güzel bir kompakt masaüstü bilgisayar seçeneği çıkartmış. Tasarımıyla güzel ve minimalist görünüyor, kompakt yapısıyla çok yer kaplamıyor, sadece 5.4 kilogram ağırlığıyla da rahatlıkla istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz. Performans anlamında zaten kullanılan Intel Core i7 işlemci ve diğer çevre birimleriyle iyi iş çıkartıyor. Zengin bağlantı seçenekleri ve özellikle hoparlörleriyle de elini kuvvetlendiriyor. Nereden bakarsanız bakın, Hepsi Bir Arada Bilgisayar kategorisi için gerçekten iyi bir cihaz olmuş.

Kullanım alanı çok geniş. İnternette gezinmek, maillere bakmak, sosyal medyada vakit geçirmek, sevilen içerikleri izlemek ve basit ofis işlemleri gibi günlük aktiviteleri yapmak için iyi bir seçenek olacağı gibi, yer tasarrufu sağlamak isteyen işletmeler, eğitim kurumları ve yaratıcı işlerde çalışan profesyoneller için de çok uygun yapıda. Yani şık görünen, bir bilgisayarınız olsun istiyorsanız tam size göre olabileceği gibi, performanslı çalışması ve kompakt yapısıyla ofisler için de ideal. Öte yandan ihtiyaçlara göre konfigürasyon yapılandırma seçenekleri sunması da onu cazip kılan bir diğer faktör oluyor.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus A3402 All-in-One PC
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
90
İşlemci Intel Core i7 -1255U 4.7GHz
Ekran 23.8 inç FHD (1920x1080)
RAM 4GB / 4GBx2 / 8GB / 8GBx2 / 16GB / 16GBx2 DDR4-3200MHz
Depolama PCIe Gen3 SSD 128G/256GB/512GB/ ve 2.5" SATA 1TB HDD (5400RPM) / 2.5" SATA 1TB HDD (7200RPM)
Grafik Birimi Iris Xe Graphics
Bağlantılar HDMI-in 1.4, HDMI-out 1.4, USB3.2 Type A Gen1 (3 adet), USB3.2 Type C Gen 1, USB2.0 (2 adet), RJ45 LAN, mikrofon, kulaklık girişi, SD kart okuyucu (opsiyonel), Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Ses 3W hoparlör (2 adet)
Boyutlar 52.9 x 42.3 x 1.5 - 16.5 cm
Ağırlık 5.40 kg