Maximus VII Hero'ya yakından baktık.

ROG serisine özel yeni anakart, Maximus VII Hero'ya yakından baktık.

CHIP Online Notu 92
  • Yüksek performans
  • SupremeFX 2014 desteği
  • Gelişmiş ağ özellikleri
  • Kullanışlı BIOS
  • Kablosuz ağ desteği yok

Bilindiği gibi Asus'un ROG serisi oyunculara özel bir seri. Bu ailede oyunculara özel pek çok ürün grubu bulunuyor. Bugün inceleyeceğimiz Maximus VII Hero ise Asus'un oyunculara özel sunduğu yeni anakartı olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni yonga seti Z97'ye sahip bir anakart olan Maximus VII Hero, güçlü özellikler içeren bir kart. Böylece iyi bir oyun sistemi toplamak isteyenler tarafından tercih edilebilecek olan kart, pek çok başarılı özelliği bizlere bir arada sunuyor. Özellikle online oyunların altın çağını yaşadığı şu dönemde ağ bağlantıları için kışkırtıcı özellikler sunan Maximus VII Hero, diğer yandan BIOS arayüzüyle de bir hayli iddialı. Elbette anakartın daha pek çok özelliği var, hepsinden bahsedeceğiz.

Yakın plana geçmeden önce şunu da söyleyelim: Maximus VII Hero, dünyanın ilk iki renkli mat PCB tasarımına sahip olarak sunuluyor. Mat plaka üzerine ROG'un renkleri olan kırmızı ve siyahı işleyen Asus, böylece baskı devre kartını özelleştirme yoluna gitmiş. Bunun da ilginç bir özellik olarak sunulduğu Maximus VII Hero, peki, bakalım oyunculara başka neler sunuyor.

Z97 yonga setli

Maximus VII Hero, Intel'in yeni nesil Z97 yonga setinde bir anakart. Özellikle oyunseverlere hitap ettiğini söylüyoruz, çünkü kart güçlü özelliklere sahip ve ROG serisi altında bulunuyor. Intel'in 4'üncü ve 5'inci nesil Core i7, i5 ve i3 işlemcilerini üzerinde konumlandırılabilecek olan anakart, LGA 1150 soket tipinde.

Anakartın dış tasarımına baktığımızda kırmızı ve siyah renklerin cazibesi ilk göze çarpanlar arasında. Bunu bir adım öteye taşıyan Asus, renkleri bu defa baskı devre üzerine de taşımış. Güçlü görünen kuzey köprüsü ve siyah nikel kaplamalı soğutucusuyla üst düzey bir görünüm kazanan anakart, dört adet DDR3 RAM slotu sunuyor. Toplamda 32 GB'a kadar desteklediği RAM haneleriyle hız aşırtmalarda 3200 MHz hıza ulaşılabilmesine de imkan tanıyan kart, PCIe slotlarıyla çoklu GPU desteği de gösteriyor. Nvidia Quad-GPU SLI ve AMD Quad-GPU CrossFireX teknolojilerini destekleyen Hero, özellikle ses ve ağ noktalarında ilginç özellikler sahibi.

Oyunculara özel

Oyuncular için büyük önem taşıyan ses özellikleri, Hero ile oyunculara büyük keyif verecek şekilde modifiye edilmiş. Kartın üzerinde yer alan SupremeFX birimi ile harici ses kartına ekstra para ödeme ihtiyacını ortadan kaldıran Hero, gelişmiş bir ses performansı sunuyor. Bu teknoloji ile elektromanyetik paraziti indirmeyi başaran kart, böylece multimedya deneyimini bir adım öteye taşıyor.

Diğer yandan Intel Ethernet kullanan Maximus VII Hero, ağ performansına da ciddi katkıda bulunuyor. Özellikle online oyunlar sırasında bunu fark edebilmek mümkün. Diğer yandan bir yandan çevrim içi oyun oynarken, diğer taraftan download işlemi yaparken de farkı hissedebiliyorsunuz. LAN portu da yeniden tasarlanan Hero, işlem hacmi artarken voltaj dalgalanmalarına karşı da koruma sağlarken, GameFirst III teknolojisiyle de oyuncuya, oyuna daha fazla bant genişliği atama olanak tanıyor.

Maximus VII Hero'nun BIOS'undan da bahsetmemek olmaz. Özellikle hız aşırtma deneyimi için gayet kullanışlı bulduğumuz arabirim, pek çok kullanışlı araç sahibi. Fan profilinin izlenebileceği EZ Modu, RAM XMP profillerinin hızlı şekilde değiştirilebilmesi, CPU FAN özelleştirilebilmelerinin yapılabilmesi Maximus VII Hero'nun pozitif yönleri arasında.

Özetle

Oyunculara özel bir kart olan Maximus VII Hero, şu sıralar oyun odaklı iyi bir anakart almayı düşünenler tarafından mutlaka yakından incelenmesi gereken bir kart olmayı başaracak ölçüde bir ürün.

Kimler Almalı

Şu sıralar oyun odaklı iyi bir anakart almayı düşünenler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Maximus VII Hero'ya alternatif olarak Gigabyte Gaming G1'i ve MSI Z97 MPower MAX AC'yi yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Maximus VII Hero
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
92
Yonga Intel Z97
İşlemci Desteği Intel Core i7/i5/i3, Pentium, Celeron (LGA1150)
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB
Bağlantılar USB 3.0 (4 adet), USB 2.0 (2 adet), HDMI, DVI
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları