Asus MeMO Pad 8 testte!

Asus'un MeMO Pad tablet ailesinin yeni 8 inç'lik üyesi ne kadar iyi? Test ettik!

CHIP Online Notu 88
  • Görüntü kalitesi
  • Şık tasarım
  • Miracast ile kablosuz aktarım
  • Uzun pil ömrü
  • Uygun fiyat
  • Performans
  • Fotoğraf çekim hızı
  • Flaş yok
  • HDMI ve SIM kart yok

Uygun fiyatlı kaliteli tablet sahibi olmak isteyen kullanıcıların tercih ettiği Asus, MeMO Pad ailesine yeni bir ürün daha kattı. 7 inç boyutlu HD7 ve 10 inç ekranlı FHD 10 tabletlerinden sonra MeMO Pad 8 ile 8 inç ekran boyutuna sahip tabletine de ailede yer veren Asus, böylece aileyi genişletmeyi sürdürüyor. Seride yer alan diğer modellerde olduğu gibi yine uygun fiyatla satışa sunulacak olan tablet, sahip olduğu özellikleriyle de yine aile üyeleri gibi gayet makul yapıda görünüyor.

Teknik detaylarından önce dış görünümüyle ilk bakışta dikkatleri üzerine çekmeyi başaran MeMO Pad 8, farklı renk seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. İncelediğimiz modeliyle beyaz renkli kasaya sahip olan tablet, pembe ve gri renk seçeneklerine de sahip. Böylece erkek ve kadınlara farklı alternatifler yaratan Asus, boyutları ve ağırlığıyla da rahatlıkla kullanılabilecek yapıda. Tasarımdan söz açılmışken o halde önce MeMO Pad 8'in tasarımına yakından bakalım, ardından da teknik detaylara geçelim.

Şık tasarım

Özellikle küçük boyutları ve sahip olduğu şık tasarımıyla pek çok kullanıcı tarafından beğenileceğini düşündüğümüz MeMO Pad 8, incelediğimiz modeliyle beyaz renkli bir kasaya sahip. Farklı renk seçenekleri sunan tablet, plastik bir gövdeden oluşuyor.

Sahip olduğu ekran boyutuyla 8 inçlik tabletler arasında kendine yer bulan MeMO Pad 8, yaklaşık 10 mm kalınlığa ve 350 gram ağırlığa sahip bir tablet. Böylece kullanmak ve yanınızda taşımak gayet rahat. Gerçi MeMO Pad 8'i 8 inçlik Samsung Galaxy Tab 3 ile kıyasladığımızda, Galaxy Tab 3'ün 314 gram ağırlık ve 7.4 mm'lik kalınlığının yanında hantal kaldığı bir gerçek. Ancak aradaki fark yok denecek kadar az.

MeMO Pad 8 gayet sade bir tasarıma sahip. Çevresindeki bağlantılar da yok denecek kadar az. Ön yüzünde yalnızca bir kamera bulunduran tablet, arka kameranın da sahibi. Çevresine bakacak olursak sol yüzde yalnızca bir microSD kart girişi görüyoruz. Kulaklık, mikrofon ve microUSB tabletin üst kenarına konumlanmış. Sağ yüzde ise güç ve ses butonları bulunuyor. Bu arada elbette hoparlörlere de yine tabletin arka yüzeyinde alt kısımda yer verilmiş. Evet, hepsi bu kadar. Tabletin çevresinde başka herhangi bir bağlantı veya birim göremiyoruz. Tablette HDMI ve SIM kart girişleri yer almıyor. HDMI olmaması bir eksi. Her ne kadar tablet Miracast desteği gösteriyor ve kablosuz aktarım yapabilme şansı sunuyor olsa da kablolu bağlantı yapılabilmenin önüne geçilmiş olması üzücü. Diğer yandan SIM kart girişi bulundurmaması da dahili 3G bağlantısının önüne geçmiş. Gerçi elbette sahip olduğu fiyat etiketiyle aynı kategoride bulunan pek çok tablette bu özellik yok, ancak bazılarında da görebilmekteyiz. Örneğin Samsung Galaxy Tab 3'te micro SIM girişi mevcut.

Ekran, kamera ve işletim sistemi

MeMO Pad 8, 8 inçlik bir ekrana sahip. 1280x800 piksel çözünürlüğünde olan ekranıyla iyi seviyede bir çözünürlük sunan ekran, renkleri canlı bir şekilde görüntülüyor. Görüntü kalitesiyle bizden tam not almayı başaran tablet, IPS panele sahip olmasıyla da iddialı. 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunabilen ekran, LED arka aydınlatmaların da desteğiyle kullananların dikkatini rahatlıkla çekebiliyor.

Ekranın hemen üzerinde tıpkı MeMO Pad HD7'de gördüğümüz gibi 1.2 megapiksel değerinde bir ön kamera bulunduran tablet, görüntülü görüşmeleri yine destekliyor. MeMO Pad 8, arka kamerasıyla da bizleri şaşırtmıyor. Yine ailenin 7 inçlik üyesindeki gibi 5.0 megapiksellik bir arka kamerayı üzerinde bulunduran tablette, yine flaşa yer verilmemiş. Bu konuda bir gelişim beklerdik doğrusu. Fotoğraf konusunda rakipleriyle kıyaslandığında gayet başarılı sonuçlar verdiğini söyleyebileceğimiz tabletle yaptığımız gündüz ve ışıklı ortam çekimlerinden memnun kaldık. Fakat çekim hızını yavaş bulduk. Tablet, arka arkaya çekim yaptığınızda anında cevap veremiyor.

Fotoğraf konusunda pek çok özellik sunan MeMO Pad 8, farklı çekim modları sunuyor. HDR ve panorama de bunlardan bazıları. Diğer yandan fotoğraf ayarlarından beyaz dengesi, pozlama değeri, yüz algılama, odak modu ve daha pek çok seçeneğe müdahalede bulunabilmeniz mümkün. ISO değerini ise 50 ila 800 arasında ayarlayabiliyorsunuz. 5.0 MP'de 2592x1944 piksel ve 4:3 görüntüleme oranında çekim yapan tablet, kaliteyi 4.0 MP'e düşürdüğünüzde ise 2592x1458 piksel ve 16:9 görüntüleme oranında fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca tabletin, 720p video kaydı yapabildiğini de söyleyelim.

Android işletim sistemi ve uygulamalar

Üzerinde Android 4.2.2 işletim sistemi çalıştıran MeMO Pad 8, rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Gayet akıcı bir işletim sistemi kullanımı sunan tablet, beraberinde pek çok başarılı uygulamayı da getiriyor. Bunlardan biri elbette Asus WebStorage. WebStorage normalde 5 GB'lık bir ek depolama alan sunuyor biliyorsunuz. Fakat MeMO Pad 8'de bu alan daha yüksek. Asus, MeMO Pad 8'de bu alanı tam olarak 16 GB'a yükseltmiş. Bir yıl boyunca Asus Webstorage Store'u 16 GB kapasitede kullanabiliyorsunuz.

Asus'un diğer uygulamaları arasında SuperNote, Story, Splendid gibi başarılı uygulamalar bulunuyor. Ailenin diğer üyelerinde de karşılaştığımız bu uygulamalar, yararlı olabiliyor. İncelemenizi tavsiye ederiz. Diğer yandan bir Güç Tasarruf uygulaması da getiren tablet, böylece pil ömrünü daha iyi kullanabilmenizi sağlıyor. Tablet toplamda 9 saate kadar mobil kalabiliyor.

Akıcı bir işletim sistemi performansı sunan MeMO Pad 8, sanal klavyesiyle de gayet rahat. İyi bir yazım deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Teknik detaylar

MeMO Pad 8'in teknik detaylarına değinecek olursak, ilk etapta tablette dört çekirdekli bir işlemci bulunduğundan söz edebiliriz. Böylece iyi bir performans gösterebilen tablette, HD7'de kullanılan 1.2 GHz'lık hız arttırılarak 1.6 GHz'e yükseltilmiş. Dört çekirdekli 1.6 GHz'lık işlemcisiyle rakipleri arasında iyi bir konumda olduğundan bahsedebileceğimiz tablet, ARMv7 işlemciye sahip. MeMO Pad 8'in bellek seviyesine baktığımızda ise 1 GB görüyoruz. Bu da çoklu işlemler sırasında arada sırada tabletin neden teklediğini bize açıklıyor. HD çözünürlük, Android işletim sistemi, uygulamaları ve oyunlarının RAM canavarı olmasından dolayı bu hanede artık en az 2 GB'lık bellek seviyelerine geçiş yaşanıyor. Fakat MeMO Pad 8'de 1 GB tercih edilmiş.

MeMO Pad 8'in depolama çözümünden bahsetmemiz gerekirse üzerinde 16 GB'lık bir depolama alanı bulunduğundan bahsedebiliriz. Bu alanı 16 GB WebStorage ile destekleyen tablet, microSD kart bağlantısıyla da 64 GB daha ek depolama alanı yaratabiliyor. Böylece MeMO Pad 8 ile depolama konusunda pek sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebiliriz. Açılışta 16 GB'lık dahili hafızanın yaklaşık 12 GB'ının kullanılabilir durumda olduğunu da söyleyelim.

Test sonuçları

MeMO Pad 8'i elbette bazı testlere de tabi tuttuk. AnTuTu Benchmark testinde toplamda 19715 puan alan tablet, giriş ve orta segment seviyesinde iyi bir yerde bulunuyor. Fiyatıyla da bulunduğu kategorideki diğer tabletlerle kıyasladığımızda bu sonucun iyi olduğunu söyleyebiliriz. CPU Prime'da 2471 puan alan tablet, grafik performansıyla da iş yapıyor. 3DMark'ta 4085 ve Ultimate modda 4257 skorlarını alan tablet, 1280x736 piksel çözünürlükte 51.3 FPS'yi görebiliyor. Böylece iyi oyun deneyimi yaşatabilecek olan tablet, internet performansıyla da iyi seviyede. Böylece genel kullanım için gayet makul seviyede olduğunu söyleyebileceğimiz tablet, test sonucunda kategoride iyi bir seçenek olarak kendine yer buluyor.

Özetle

Uygun fiyatlı tablet seçenekleriyle kullanıcılara başarılı ürünler sunmayı sürdüren Asus, MeMO Pad 8 ile yine ortaya başarılı bir model koymuş. 8 inç ekrana sahip olan tablet, HD çözünürlük sahibi sunan ekranıyla gayet iyi görünüyor. Genel kullanımıyla da memnun kaldığımız tablet, küçük boyutları ve hafif yapısıyla da her yerde rahatlıkla kullanılabiliyor, rahatlıkla taşınıyor. Performansıyla giriş ve orta seviyeli kullanıcılar tarafından beğenileceğini düşünüyoruz. Bu arada bize verilen bilgiye göre MeMO Pad 8'in fiyatının 580 TL civarında olacağını söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

Uygun fiyatlı kaliteli tablet satın almak isteyenler tarafından yakından incelenebilecek olan MeMO Pad 8, kaliteden ödün vermek istemeyen kullanıcıların beklentisini rahatlıkla karşılayabilecek yapıda.

Alternatifleri

Asus MeMO Pad 8'e alternatif olarak Samsung Galaxy Tab 3 8.0'ı önerebiliriz. Samsung Galaxy Tab 3 8.0'da 3G mobil bağlantı için microSIM kart girişi de bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus MeMO Pad 8
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciARMv7
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS LED Backlight WXGA
Ekran Boyutu8.0 inç
Ekran Çözünürlüğü800 x 1280 px
Grafik İşlemciMali-400MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi3950 mAH
Pil Ömrü9 saat
Boyutlar127.4 x 21.28 x 9.95 mm
Ağırlık350 gr.
Okuyucu Yorumları