Asus, N750JK ile "inanılmazın peşinde"

Asus, N750JK ile "inanılmazın peşinde" marka ruhunu geliştirmeye devam ediyor.

CHIP Online Notu 95
  • Kaliteli tasarım
  • Yüksek Performans
  • Arka aydınlatmalı klavye
  • Subwoofer destekli 4 hoparlör desteği
  • Full HD ekran

Eğlence, uzun zaman önce masaüstü bilgisayarlardan dize geldi, ancak daha önce böylesi bir multimedya deneyimiyle birlikte karşımıza çıktığını söylemek zor. Asus, oyun meraklıları ve çarpıcı multimedya deneyimi arayan bilgisayar kullanıcıları için geliştirdiği N750JK ile "inanılmazın peşinde" marka ruhunu geliştirmeyi sürdürüyor. N750JK dizüstü bilgisayarıyla odağına oyun, eğlence ve performansı alan Asus, hem oyun hem eğlence için bir kez daha iyi bir model yaratmış. Ancak bu kez bir fark var...

Kaliteyi elden bırakmayanlar için metalik tasarımı, üstün görsellik sağlayan geniş ekranı, gece oyuncuları için aydınlatmalı klavyesi, yüksek performans sunan üstün teknik öğeleri bir kenara, özellikle SonicMaster Subwoofer destekli 4 hoparlörlü ses sistemi ile Asus bu kez bir ilki sunuyor.

Kaliteyi hissettiren tasarım

Oyunseverleri ve multimedya meraklılarını ortak paydada buluşturmayı başaran Asus N750JK, ilk etapta şık metal malzemeli tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Göz alıcı bir tasarıma sahip olan dizüstü bilgisayar, özellikle tasarımındaki ayrıntılarla farklılık yaratıyor. Dalgalanma etkili hoparlör bölgesi, 17.3 inç büyüklüğündeki mat ekranı, arka aydınlatmalı geniş klavyesi ve Asus Smart Gesture teknolojisiyle donalı touhcpad'iyle fazlasıyla şık görünen Asus N750JK, şık görünümü işlevsellikle birleştiriyor.

LED arka aydınlatmalı 17.3 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan N750JK, ekranıyla Full HD çözünürlük sunuyor. Mat malzemeli yapısı sayesinde yansımaları engelleyen ekran, böylece göz yorulmasını engellediği gibi, geniş de bir görüş açısı sunuyor. Ekranın hemen altında uzanan arka aydınlatmalı klavye ile geceleri uzun oyun seanslarında ve uzun soluklu sosyal medya sohbetlerinde kullanıcıları yalnız bırakmayan dizüstü, çoklu dokunuşları algılayabilen Smart Gesture özellikli touchpad'iyle de kullanılabilirliği adeta zirveye taşıyor.

Üstün ses teknolojileri

Asus N750JK, eğlence ve multimedya deneyiminde en büyük farkı Bang & Olufsen IcePower işbirliği ile geliştirilen Asus SonicMaster ses teknolojisi ile sağlıyor. Şu ana kadarki en iyi dizüstü bilgisayar sesini sunan Asus, 4 hoparlörlü ses sistemi ile bir ilki başarıyor. Geniş ve sinematik kalitede çevresel ses üreten Asus N750JK, beraberinde getirdiği SonicMaster Subwoofer'ı ile derin baslar üretebiliyor.

Teknik terimleri bir kenara bırakıp şöyle söyleyelim: Asus N750JK'nın ses kalitesi ile film, müzik ve oyun sizi adeta sarmalıyor. Harika bir akustik performans sağlayan hoparlörler, bilgisayar başında müzik dinlerken müziği hareketlendiriyor ve konser alanını size getiriyor. SonicMaster Premium ses teknolojisiyle, gerçeğe dönüşebilecek denli ses kalitesi sağlayan Asus, bunların yanında müziğin kontrolünü ele almak isteyenlere özel, MaxxAudio ve AudioWizard ses yazılımlarını da kullanıma sunuyor.

Yüksek oyun performansı

Dediğimiz gibi, Asus N750JK hem oyun hem eğlence için tasarlanmış bir dizüstü bilgisayarı. Güçlü teknik birimlerin sahibi olan dizüstü, Nvidia ve Intel teknolojilerine şık gövdesi altında yer veriyor. Dördüncü nesil Intel Core i7 4700HQ işlemcisi ve tam 4 GB kapasiteli Nvidia GeForce GTX 850M grafik kartını birleştiren Asus N750JK, böylece yüksek performans için her an hazır.

Güçlü işlemcisi ve grafik biriminin yanı sıra tam 16 GB kapasitesinde DDR3 RAM'leri de bünyesinde barındıran dizüstü, performansın zirvesine 256 GB SSD disk desteği ile çıkıyor. Yüksek depolama ihtiyacını da gözeterek beraberinde 1.5 TB kapasitesinde sabit diski de getiren N750JK, Asus Super Hybrid Engine II teknolojisiyle de kusursuzlaşıyor.

Elbette özellikle oyunseverlerin aradığı yüksek performans noktasında da yine Asus SonicMaster hoparlörlerden bahsedeceğiz. Keza Subwoofer destekli 4 hoparlörün farkını oyunlarda da derinden hissediyorsunuz. Need for Speed: Rivals ve GRID 2'nin yanı sıra özellikle F1 gibi oyunlarda sizi alıp doğrudan piste, kokpite ışınlayan Asus N750JK, elbette günümüzün popüler oyunlarında da atmosferi yaşamanızı sağlıyor.

Özetle

Asus N750JK, uzun zaman önce masaüstü bilgisayarlardan dize gelen eğlence ve oyun keyfine sınıf atlatacak özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayarı. Oyun meraklılarına çarpıcı multimedya deneyimi yaşatacak olan N750JK'yı, "inanılmazın peşinde" olanlara öneriyoruz.

Kimler Almalı

Oyunseverlere ve multimedya meraklılarına önerebileceğimiz Asus N750JK'yı, üstün ses kalitesi ve şık tasarımıyla tarz sahibi kullanıcılar da tercih edebilirler.

Alternatifleri

Asus N750JK'ya alternatif olarak Asus'un Republic of Gamers serisinden ROG G750JH modelini de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus N750JK
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
95
Genel
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Core i7 4700HQ
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 850M
Grafik Kapasitesi4 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD256 GB
HDD1500 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.03
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuVar
Boyutlar415 x 275 x 29.9 mm
Ağırlık3.4 kg
Okuyucu Yorumları