Asus ROG Delta İnceleme

ESS 9218 Quad DAC ile donalı ilk oyuncu kulaklığı Asus ROG Delta'yı inceledik!

CHIP Online Notu 91
  • Rahat ve konforlu yapı
  • RGB ışıklandırmalar
  • Ses kalitesi muazzam
  • ROG Armoury yazılım desteği
  • Boyutları herkese göre değil
  • Fiyatı yüksek

Bu incelememizde Asus'un oyunculara özel ailesi Repuplic of Gamers'ın iddialı bir kulaklık modelini değerlendireceğiz. Özellikle profesyonel oyunculara hitap eden bu kulaklık, pek çok yönden kullanan kişiyi kendinden memnun bırakacak cinsten bir ürün oluyor.

Hemen kilit noktalarından bahsederek başlayacak olursak, bu kulaklık ESS 9218 Quad DAC ile donalı ilk oyuncu kulaklığı olarak önem arz ediyor. Bu sayede netlik ve ayrıntı konusunda oyunculara fazlasıyla iyi performans sunan Delta, piyasanın bu anlamda en iyi kulaklıklarından biri olmayı başarıyor diyebiliriz. Hi-fi sınıfı ESS 9218 Quad DAC ile kayıpsız ses işleme özelliğine sahip olan kulaklık ile oyunlarda rakiplerin konumunu net biçimde kestirebiliyor, ayak seslerinin yönünü tayin edebiliyorsunuz. Elbette bunun için iyi de bir oyuncu olmanız gerektiğini söylememize gerek yok sanıyoruz ki.

FPS Oyunlarına Özel

FPS Oyunlarına Özel

Kulaklığın özel alanı FPS oyunları oluyor. Quad-DAC ile 127 dB'lik sinyal gürültü oranına ulaşabilen kulaklık, RGB ışıklandırmalı yapısıyla da dikkat çekici duruyor. Yine tanıtıldığı dönemde tek renkli aydınlatmadan ziyade, dairesel gökkuşağı efektli RGB aydınlatmaya sahip ilk oyuncu kulaklığı olan ROG Delta, farklı renk ışıklandırma ve efektlerini Asus Aura Sync yazılımı ile belirlemenize olanak tanıyor. Bu sayede oyun oynarken istediğiniz ışıklandırmayı seçebiliyorsunuz.

Kulaklığın tasarımı da D-Shaped olarak belirlenmiş. Kulaklıkta sürücüler D şeklinde tasarlanmış ve 50 mm büyüklüğünde olarak yer verilmiş. Biz kullandığımız süre boyunca farklı kişilerce de denediğimiz kulaklığın büyük yapısı sebebiyle herkese uygun olmadığını söyleyebiliriz. Ancak eğer başınıza uyuyorsa, gerçekten de çok rahat edeceğiniz bir gerçek. O nedenle satın almadan önce denemenizi önemle öneriyoruz. Bu arada kulaklığın ağırlığının da 387 gram seviyesinde olduğunu söyleyelim.

Bununla beraber kulaklık oldukça da sağlam yapıda tasarlanmış. Menteşeler, kafa bandı ve çevresindeki birimler uzun yıllar boyu kullanılabilecek cinsten.

Kulak üniteleri üzerinde RGB ışıklandırmayı kontrol edebileceğiniz, ses ve mikrofon ayarlarını yapabileceğiniz kontrol birimlerini de bulunduran ROG Delta, kullanmadığınız durumlarda yerinden çıkartabileceğiniz bir mikrofona üzerinde yer veriyor.

Kulaklığı PC'de kullanabileceğiniz gibi elbette konsol ve mobil cihazlarla da kullanabiliyorsunuz. Geleneksel USB'nin yanı sıra USB-C bağlantısı da sunması ile yeni nesil akıllı telefonlarla da kullanmak isteyen oyuncular bu kulaklıktan bu platformlarda da rahatlıkla yararlanabilirler.

Özetle

Sonuç olarak Asus ROG Delta, özellikle profesyonel oyun severler tarafından tercih edilecek bir oyuncu kulaklığı oluyor. Yine özellikle FPS oyunlarına gönül verenlerin seveceği bir model olacağının da altını çizelim. Ses performansının yanı sıra RGB ışıklandırmalarıyla bir hayli çekici duran kulaklık, yapı itibariyle de başına uyanlar tarafından çokça rahat bulunacak ve sevilecek. Ancak D-Shaped yapılı kulak sürücülerinin herkese uygun olmadığını bir kez daha hatırlatmak gerekiyor.

Asus ROG Delta'nın fiyatı ise 1500 TL dolaylarında. Bu anlamda pahalı bir kulaklık olduğu da aşikar.

Kimler Almalı

Asus ROG Delta, özellikle oyunlarda yüksek ses performansı sağlamak isteyen oyuncular tarafından tercih edilebilecek bir kulaklık oluyor.

Alternatifleri

Eğer daha uygun fiyatlı bir oyuncu kulaklığı arıyorsanız Plantronics RIG 800HD modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Delta
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
91
Mikrofon Uni-directional
Platform PC, Mac, PS4, Nintendo, Mobil
TipKulak üstü
BağlantıKablolu
Sürücü Boyutu50 mm
Frekans Tepkisi20 – 40000 Hz
Kablo Uzunluğu1.5 m
BağlantılarUSB, USB-C
Ağırlık387 gr.
Okuyucu Yorumları