Oyun canavarı ROG G750 testte!

ROG ailesinin en yeni üyesi G750, güçlü özelliklerle tam bir oyun canavarı. İnceledik!

CHIP Online Notu 95
  • Agresif tasarım
  • Yüksek performans
  • Güçlü havalandırma
  • Kullanılabilirlik
  • Klavye ve touchpad
  • Ağır ve kalın
  • Erişilmesi güç fiyatı

Asus'un ROG serisinde yer verdiği oyunculara özel G750, sonunda test merkezimize ulaştı. Performans odaklı bilgisayara ihtiyaç duyanların ihtiyacına yanıt verecek Asus ROG G750, muhtemelen oyunseverlerin yeni gözdesi olacak. Tasarımıyla, teknik detaylarıyla, güçlü soğutma sistemiyle, ses kalitesiyle ve tüm bunların toplamında sunduğu üst seviye performansıyla yakından incelediğimiz süre boyunca bizi de bir hayli etkilemeyi başaran ROG G750, özellikle tasarımıyla hayli özel bir ürün.

F22 gizli savaş uçaklarından ilham alınarak tasarlanmış olan ROG G750, 2010 yılından bu yana ROG G Serisi oyun dizüstü bilgisayarlarını güç sembolü haline getiren tasarım geleneğini sürdürüyor. Agresif tasarımının yanında ekranıyla 140 dereceye varan geniş görüş açısı sunan dizüstü, mat malzemeli ekranıyla birlikte ışıklı ortamlarda yansıma problemi yaratmıyor. Ayrıca üzerinde yer verdiği dahili subwoofer ile gerçek anlamda 2.1 ses çıkışı sağlayan dizüstü, MaxxAudio ile güçlendirilmiş Asus SonicMaster teknolojisi ve kulaklık performansı için dahili kulaklık amfisi sunuyor. ROG G750'de daha bunun gibi çok detay var. Şimdi hepsine yakından bakalım.

Agresif tasarım

ROG G750, özellikle agresif sert hatlarıyla dikkat çekiyor. Tasarımıyla tam oyunseverlerin kalemi olan dizüstü, oldukça geniş bir gövdeye sahip. Mat malzemeye sahip şık kapağın tam ortasında güçlü Asus logosunu görüyoruz. 17.3 inç büyüklüğünde Full HD bir ekranın sahibi olan dizüstü, yine mat malzemeli bir panelle geliyor. Böylece ekranın ışıklı ortamlarda yansıma yapmadığını söylemek mümkün.

Ekranın hemen altında uzanan klavye gayet rahat bir kullanım sunuyor. Geniş gövdenin tüm avantajları burada kullanılmış. Tuş büyüklükleri ve tuşlar arasındaki boşluklar rahat bir yazım deneyimi yaşatıyor. Elbette dizüstü üzerinde bir numerik tuş takımı da mevcut.

Tuş takımını takip eden palm rest kısmı da bir hayli geniş. Böylece uzun oyun seanslarında veya ekran başındayken bilekleriniz rahatsız olmuyor. Yine touchpad alanını kullanmayı sevenlere geniş bir alan sunan Asus, kullanılabilirliği maksimumda tutmuş diyebiliriz.

Dizüstü bilgisayarın çevresine bakacak olursak ekranın üzerinde bir kamera gördüğümüzden söze başlayabiliriz. Gövdenin sol yüzünde iki USB 3.0 arabirimine yer verilen laptopta, yine burada bir Blu-ray kullanıma hazır durumda. Onun yanında ise kart okuyucu mevcut. Diğer tarafa bakacak olursak burada da iki USB 3.0'la karşılaşıyoruz. Dizüstü üzerinde toplamda dört USB 3.0 bağlantısı bulunuyor ki bu da oldukça yeterli. Yine burada bir HDMI, VGA, LAN ve kulaklık girişleri mevcut. G750'nin altında ise bir subwoofer bulunuyor.

Güçlü teknik kadro

Geniş gövdesi ve ağırlığı nedeniyle masaüstü alternatifi olarak tercih edilebilecek olan ROG G750, yine bir o kadar büyük bataryayla geliyor. Dizüstü bilgisayarın en büyük eksisini büyüklüğü ve ağırlığı oluşturuyor. O nedenle ROG G750'nin pek sık taşınabilir olduğunu söyleyemeyiz. Ancak büyük ve ağır olmasının en büyük sebebi elbette yüksek performans için üzerinde bulundurduğu teknik kadro. Şimdi ROG G750'nin teknik öğelerinden bahsedelim.

ROG G750, üzerinde Intel'in 4'üncü nesil işlemci ailesinden Core i7-4700HQ'yu taşıyor. 2.40 GHz taban hızda çalışan bu işlemci, 3.40 GHz'e değin ulaşabiliyor. 2013'ün ikinci çeyreğinde piyasaya çıkan bu işlemci ile son dönem oyunları bir kenara bırakın, uzun bir süre performans konusunda endişe duymayacağınızı söylemek güç değil. Güçlü işlemcisinin yanında 16 GB kapasiteli DDR3 bellekle gelen bilgisayar, isterseniz size bu alanı 32 GB'a kadar arttırabilmenize de olanak tanıyor. Bilgisayarın grafik hanesine baktığımızda burada da güçlü bir oyuncuyu görüyoruz. Nvidia GeForce GTX 770M ekran kartı, oyunseverlere tam 3 GB kapasitesinde güç sunuyor. Bunlara 1 TB HDD ve 256 GB SSD'yi de eklediğimizde ortaya tam bir oyun canavarı çıkıyor diyebiliriz.

Windows 8 işletim sistemiyle çalışan ROG G750, güçlü fanları ve havalandırma sistemiyle de performansı iyi bir şekilde destekliyor. Böylece dizüstü bilgisayarda herhangi bir ısınmayla karşılaşmak pek mümkün değil.

Yüksek performans

ROG G750 ile geçirdiğimiz süre boyunca oldukça iyi sonuçlar aldık. Oyunların yanı sıra 3DMark ve PCMark testlerine de tabi tuttuğumuz ROG G750'nin, tüm testlerde sınıfının en iyi sonuçlarını aldığını söyleyelim.

Dizüstünün oyun performansıyla da harika bir iş çıkarttığını söylemek mümkün. Assansin's Creed 4, Call of Duty Ghosts, Far Cry 3 ve oynadığımız diğer oyunlarda gayet akıcı bir performans elde ettik. Tüm grafik detayları açıkken yüksek performans arayan kullanıcıları bu yönüyle cezbedeceğini düşündüğümüz dizüstü, böylece oyunların yalnızca hikaye modunda değil, aynı zamanda çoklu oyunculu modlarında da iyi bir oyun deneyimi elde edebilmenizi sağlıyor.

Yüksek oyun performansının yanı sıra ısınma problemi yaratmamasıyla da ilgi çekici duran ROG G750, özellikle multiplayer oyunculara göre bir dizüstü bilgisayar.

Özetle

Asus ROG G750, dünyanın sayılı oyun bilgisayarlarından biri olmayı başaracak türde özelliklere sahip. Güçlü teknik kadrosu ve havalandırma sistemiyle en iyi performansı arayanların gözdesi olabilecek olan notebook, tasarımıyla da oldukça havalı görünüyor. Elbette dizüstü bilgisayarın fiyatı da sahip olduğu özellikler nedeniyle yüksek. Uzun soluklu kullanılabilecek bir oyun canavarı arayanlara önerilir. G750, 6000 TL civarında bir fiyat etiketine sahip.

Kimler Almalı

Uzun soluklu oyun oynayabileceği iyi bir dizüstü bilgisayara yatırım yapmayı düşünen kullanıcılar Asus ROG G750'yi yakından inceleyebilir.

Alternatifleri

Asus ROG G750'ye alternatif olarak aynı fiyat aralığında MSI'ın GT70 modelini önerebiliriz. Ürün yüksek fiyatı ve ona yakışır nitelikteki öğeleriyle dikkat çekici.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG G750
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
95
Genel
İşletim SistemiWindows 8
İşlemciIntel Core i7-4700HQ
İşlemci Hızı2.40 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 770M
Grafik Kapasitesi3 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD256 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.04
HDMIVar
VGAVar
BluetoothYok
Kart OkuyucuVar
Boyutlar x x mm
Okuyucu Yorumları