Dokunmatik ekranlı Ultrabook huzurlarınızda.

Dokunmatik ekranlı Ultrabook'lardan biri olan Asus VivoBook S400CA-CA020H test merkezimizde.

CHIP Online Notu 96

Ultrabook'lar kısa zamanda teknoloji dünyasını takip eden hemen hemen herkesin sahip olmak istediği ürünler arasına yerleşti. Tüm ürünler gibi, zamana bağlı olarak onlarda da büyük radikal değişimlerin olduğundan bahsedebilmek mümkün. Test merkezimize gönderilen Ultrabook'lardan biri olan Asus VivoBook S400CA-CA020H'un iki önemli özelliği var: Microsoft Windows 8 işletim sistemini kullanması ve dokunmatik bir ekrana sahip olması. Kullanıcılar böylece tamamen farklı bir bilgisayar deneyimi yaşıyor. Geçmişe göre yükselen özelliklerin aksine Asus VivoBook S400CA-CA020H yine ince ve zarafet dolu bir tasarıma sahip.

14 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Asus VivoBook S400CA-CA020H'de 1366 x 768 piksel ekran çözünürlüğü destekleniyor. Hiç şüphesiz LED aydınlatma var ancak çözünürlük değerinin artık yükseltilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Piyasada Full HD çözünürlükte Ultrabook'lar da var. Ekran dokunmatik olarak kontrol edilebiliyor ve özellikle Microsoft Windows 8 işletim sisteminin Metro arayüzü ile sıra dışı bir deneyim yaşanıyor. Fotoğraflarınızı parmak hareketlerinizle değiştirmek veya bir web sayfasına akıllı telefonlardaki gibi yakınlaşma yapmak son derece başarılı. Oldukça hassas olan ekran en küçük dokunuşları bile algılıyor. İşlemci olarak Intel'in Core i5 ailesinden 3317U tercih edilmiş ve 6 GB kapasitedeki sistem belleği oldukça yeterli. Birçok Ultrabook'ta olduğu gibi görüntü bağdaştırıcı olarak Intel'in entegre HD Graphics 4000'i kullanılıyor. Bilgisayarda, Microsoft Windows 8 işletim sisteminin oldukça performanslı bir şekilde çalıştığını söyleyelim.

1.8 kg ağırlığındaki bilgisayar 339 x 239 x 21 mm'lik boyutlara sahip. Sol tarafta iki adet USB 2.0 arabirimi bulunuyor. Kulaklık çıkışı ve mikrofon bağlantısı da tek bir arabirimle kullanıma açılmış. Sol tarafta yer verilen diğer bir arabirimse bellek kartı okuyucu. Sadece SD türü destekleniyor. Sağ tarafta da arkadan öne doğru ethernet, D-Sub, HDMI ve USB arabirimi var. Buradaki USB arabiriminin 3.0 standardına destek verdiğinin özellikle altını çizmeliyiz. Oldukça hoş tasarlanmış olan Asus VivoBook S400CA-CA020H'da gri ve siyah renkler hakim. Kapaktaki fırçalanmış alüminyum malzeme de oldukça etkileyici görünüyor.

Optik sürücü dikkat ettiğiniz gibi yok ve doğal bir durum. Depolama ortamı olarak 24 GB'lık bir SSD ile birlikte 500 GB kapasitede sabit disk sunuluyor. Bize göre SSD tercih edilmesi gerekiyordu. Asus'un internet tabanlı depolama hizmeti WebStorage'ı kullanmak da elinizde. 32 GB ek kapasite sağlayabilirsiniz. Sunulan ses sistemi de Ultrabook standartlarının üzerinde görünüyor. Doyurucu bas sesler üretebilen SonicMaster ses sistemi ile ek bir ses sistemi kullanmak tamamen tercih meselesi. Son olarak Asus VivoBook S400CA-CA020H'nin kablosuz ağ desteklerinin 802.11 b/g/n teknolojilerine uyumlu olduğunu ve Bluetooth 4.0'ı da kapsadığını belirtelim.

Özetle

Asus VivoBook S400CA-CA020H, yenilikçi bir ürün. Tamamen Microsoft Windows 8'den performans alınabilmesi için tasarlanmış ve dokunmatik ekranıyla bambaşka bir bilgisayar deneyimi vaat ediyor. Tasarım ve performans olarak Ultrabook sevenlerin beklentisini karşılayacak bir ürün. Dokunmatik ekran gibi eşsiz bir avantajı var. Açıkçası sabit disk yerine SSD kullanılması gerekiyordu ancak neyse ki terfisi zor bir işlem değil. Fiyat da sunulanlar karşısında fevkalade başarılı.

Alternatifleri

Dokunmatik ekranlı Ultrabook seçenekleri günden güne çoğalıyor ancak Asus'un başarılı bir ürün geliştirdiği ortada. Yerli üreticilerimiz de dahil olmak üzere diğer modellere de göz gezdirebilmeniz mümkün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus S400CA-CA020H
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
96
Chip Seti Intel HM67
İşlemci Özellikleri
İşlemci Tipi
İşlemci Intel Core i5 3317U
İşlemci Cache
İşlemci FSB
İşlemci Hızı
İşlemci Platformu
İşletim Sistemi Microsoft Windows 8
Ekran
Ekran Özelliği 14 İnç
Ekran Kartı
Ekran Tipi 16:9
Ekran Kartı Hafızası
Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
Diğer Özellikler
Ram Tipi DDR3
Sistem Belleği 6 GB
Sabit Disk Kapasitesi 24 GB SSD / 500 GB SATA (5400 rpm)
Optik Sürücü Yok
Klavye
Kablosuz İletişim 802.11 b / g / n
Bluetooth Özelliği Bluetooth 4.0
USB (Adet) 3
Firewire
10/100 Ethernet
HDMI Var
E-Sata
Webcam
Parmak İzi Okuyucu
Yüz Tanıma
Kart Okuyucu
Uyumlu Aksesuarlar
Ağırlık 1.8 kg
Boyutlar 339 x 239 x 21 mm
Ram Kapasitesi
Güç Özellikleri
Pil
Pil Ömrü (Saat)
Okuyucu Yorumları