Hepsi 1 Arada PC isteyenlere özel

Hepsi 1 Arada PC isteyenlere özel olarak geliştirilen Asus Zen AiO Pro modelini inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • Başarılı performans
  • Şık tasarım
  • Ses desteği
  • Geniş bağlantı seçeneği
  • Klavye de alüminyum tasarım yok

Asus'un kısa bir süre önce 2'si 1 arada kullanımı gözeten katlanabilir tasarımlı dizüstü bilgisayarı olan VivoBook Flip TP301 modelini incelemiştik. Bu defa da yine farklı bir kullanım sağlayan Hepsi 1 Arada çözümlerinden olan Zen AiO Pro elimizde.

Bilindiği gibi Hepsi 1 Arada sistemler, kasasız, tüm teknik birimlerini monitörü içinde bulunduran ve yanında yalnızca klavye ve fare getiren cihazlardan oluşuyor. Bu cihazların bir nevi Apple Mac muadili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu alanda pek çok markanın farklı modeli bulunuyor. Elimizde Zen AiO Pro da bunlardan biri.

Dev ekranlı

Dev ekranlı

Zen AiO Pro, dev bir ekranın ve şık bir tasarımın sahibi. Cihazın ilk dikkat çeken yanları bunlar. 23.8 inç büyüklüğünde ekranla gelen Zen AiO Pro, bu ekranı alüminyumdan işlenen Buzlu Altın renkli bir stant üzerinde taşıyor. Ekrana bakıldığında, Asus'un akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlarında da gördüğümüz Zen felsefesini yansıtan tasarımı hemen fark ediyorsunuz.

Sadece stantta değil, Zen AiO Pro'nun gövdesinde de alüminyum malzeme devam ediyor. Bu da bilgisayarın masanızın üzerinde oldukça şık bir görünüm sunması anlamına geliyor.

Stant üzerinde öne ve arkaya doğru esnetebileceğiniz ekranın arkasında ise bağlantıları bir arada görüyoruz. Burada geniş seçenek mevcut. 4 adet USB 3.0, 2 adet HDMI, USB 2.0 ve USB Type-C portunun yanı sıra tam boyutlu Ethernet yuvası da yine burada sunuluyor. Cihazda kablosuz bağlantılar arasında ise 802.11ac Wi-Fi desteği dikkat çekiyor.

Zen AiO Pro, beraberinde kablosuz yapıda klavye ve fare de getiriyor elbette. Tasarıma uygun olsun diye alüminyum renkle renklendirilen bu aksesuarlar plastik yapıda. Görünüm olarak her ne kadar uyumlu olsa da, açıkçası biz klavye – farenin de alüminyum malzemeden olmasını isterdik. En azından Mac'lerde olduğu gibi klavye alüminyum gövdeden oluşsa hoş olurmuş.

Yüksek performans

Yüksek performans

Zen AiO Pro, farklı teknik kadroya sahip model seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. Ekranın 4K seçeneğine sahip modeli olduğu gibi, elimizdeki Full HD çözünürlüğündeki ekranlı modeli de bulunuyor. Burada seçim size kalıyor elbette. Zira yalnızca bu da değil; cihazın işlemci gibi pek çok teknik biriminin farklı kullanıldığı modelleri var.

Zen AiO Pro'nun elimizdeki modelinin ekranı Full HD çözünürlüğünde. IPS panelden oluşan ekran, LED arka aydınlatmaları kullanıyor ve 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sağlarken, yüksek parlaklık değeriyle de güzel bir görüntü kalitesi sunuyor.

Windows 10 işletim sisteminin kullanıldığı bilgisayarda, Intel Core i7-6700T işlemci yer alıyor. Teknik kadrosuyla bir hayli güçlü olan Zen AiO Pro, 2.80 GHz frekansta çalışan ve 4 çekirdekli olan bu işlemcisine ek olarak tam 16 GB kapasitesinde DDR4 RAM'leri de üzerinde taşıyor. RAM'lerin çalışma frekansı ise 2133 MHz. Bu sayede bu cihazla yüksek performans beklentisi içine girmek gayet doğal.

Depolama noktasında geniş bir alan getiren Zen AiO Pro, 1 TB kapasitesinde sabit disk sunuyor. Ancak performans için SSD eklentisi de unutulmamış. Cihazda ayrıca 128 GB'lık SSD yer alıyor. Böylece performansa katkıda bulunan Zen AiO Pro, kapasitede de kullanıcıların beklentilerini karşılıyor.

Geniş teknik kadrosu ile ev veya ofiste yüksek performans beklentiniz varsa, Zen AiO Pro bunu rahatlıkla karşılayabileceği gibi, öte yandan eğlenceyi de destekliyor kuşkusuz. Bunun için bilgisayarda SonicMaster Premium hoparlörlere yer verilmiş. 6 hoparlörlü stereo sistemi ile 16 watt'lık ses çıkışı ile Zen AiO Pro böylece multimedya için de yeterli desteği sağlıyor.

Özetle

Zen AiO Pro, gerek tasarımı gerek performansıyla başarılı Hepsi 1 Arada bilgisayarlar arasında yer alıyor. Teknik kadrosu bakımından güçlü olan cihaz, şu an piyasada 4900 TL dolaylarında fiyatla bulunabiliyor. Son olarak cihazın 2 yıl garanti süresiyle sunulduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

Zen AiO Pro, derli toplu bir bilgisayar arayanlara özel bir ürün. Performanslı çalışan Hepsi 1 Arada PC arayan kullanıcılar Zen AiO Pro'yu değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Zen AiO Pro sizin için fazla iyiyse daha mütevazı özelliklerde ve uygun fiyata Asus ET2232IUK veya Lenovo C260'ı da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Zen AiO Pro
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
88
İşletim Sistemi Windows 10 Home
İşlemci Intel Core i7-6700T 2.80 GHz
Çekirdek 4
Ekran 23.8 inç LED IPS (1920x1080)
Grafik Nvidia GeForce 950M, Intel HD Graphics 530
Bellek 16 GB DDR4 2133 MHz
HDD 1 TB
SSD 128 GB
Optik Sürücü Yok
Bağlantılar HDMI (2 adet), USB 3.0 (4 adet), USB 2.0, USB Type-C, SD kart, Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n/ac
Boyutlar 585 x 434 x 52 - 190 mm
Ağırlık 7.3 kg.
Okuyucu Yorumları