"Ultrabook" sınırlarını zorlayan ürün.

Efsanevi Ultrabook şimdi daha net bir ekrana ve daha güçlü bir donanıma sahip.

Asus Zenbook Prime UX31A İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Başarılı ekran
  • Etkileyici tasarım
  • Ekran parlaklığı biraz az.

Intel'in incelik ve taşınabilirlik odaklı geliştirdiği Ultrabook platformunun en iddialı oyuncularından biri olan Asus, bir mücevher kadar dikkat çekmeyi başaran Zenbook'unu güncelledi. Yeni Zenbook Prime seçenekleri arasında bulunan UX31A'da Intel'in Core i7 ailesinden bir işlemci tercih ediliyor. Daha da yüksek performans alınabilmesi adına SSD'sinde de daha iyi bir modelden yana güncelleme yapılan yeni Ultrabook'ta en büyük değişiklik hiç şüphesiz ekranda. Yeni ekran IPS teknolojisine sahip ve Full HD çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor ve dahası dokunuşları hissedebiliyor. Sadece bahsi geçen birkaç detayla bile Asus Zenbook Prime UX31A'nın bambaşka bir konumda bulunduğunu belirtebilmek mümkün.

Daha önceki neslinde ikinci nesil Core mikro mimarisine sahip bir işlemci bulunduran bilgisayarda artık daha az güç tüketen ve daha yüksek performans ortaya çıkaran 22 nm'lik Ivy Bridge işlemci kullanılıyor. Prime UX31A modelini farklı kılansa Intel'in Core i7 ailesinden bir işlemci içermesi. Tercih edilen Core i7 3517U işlemci normal şartlarda 1.9 GHz frekansta çalışıyor ve gerek duyulduğunda hızını 3.0 GHz'e kadar yükseltebiliyor. Çift çekirdekli olan işlemci aynı zamanda çekirdek başına çift işlem yürütebildiğinden toplamda dört işlemi üstlenebiliyor. 4 MB kapasitede önbellek bulunduran işlemcinin en yüksek güç tüketimi ise 17W seviyesinde. Sunulan 4 GB'lık sistem belleği, bilgisayarla birlikte gelen Microsoft Windows 8 işletim sistemi için yeterli. 256 GB kapasitenin de daha uzun süreli bir çözüm olacağı kesin. mSATA bağlantılı SSD'nin performansı oldukça yüksek ve kullanım sırasında gücünü kolaylıkla hissettirebiliyor.

Yeni Asus Zenbook Prime UX31A'nın ekranıysa belki de en dikkat çekici yön. 13.3 inç büyüklüğündeki ekran IPS teknolojisine sahip ve görüş açısı sorunu yaşatmıyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlük gerçekten de etkileyici. Denemelerimiz sırasında kusursuz olarak nitelendirdiğimiz ekranın sadece parlaklık açısından çok da büyüleyici değil.

Tasarım açısından mükemmel görünen bilgisayar en ön kısmında 3 mm kalınlığa, arkada da 9 mm kalınlığa sahip ve sadece 1.3 kg ağırlıkta. Sunduğu deneyimi Bang & Olufsen'in ICEpower ses sistemi ile pekiştiren bilgisayarda iki adet USB arabirimi var ve 3.0 standardı ile uyumluluk var. İnce gövde yapısına rağmen Micro HDMI, Mini D-Sub ve bellek kartı okuyucu ihmal edilmemiş.

Özetle

Asus Zenbook, ilk duyurulduğu günden beri en iyi Ultrabook'lardan biri olarak gösterildi ve yenilenen sürümüyle beraber liderlik koltuğunda gözü olduğunu net bir şekilde ispatlıyor. Microsoft Windows 8 işletim sistemi, belki de şimdiye dek karşımıza çıkan en başarılı Ultrabook ekranı ile gerçekten etkileyici bir deneyim sunuyor ve hatta dokunmatik desteğinin bir kez daha altını çizelim. Ürün hafif, performanslı ve yedi saate varan bir çalışma süresi sunuyor. Dolayısıyla bir Ultrabook'tan istenen tüm detaylara sahip. Tek kusuru biraz önce de belirttiğimiz gibi ekran parlaklığının olması gerekenden biraz daha düşük bir değerde olması. Eğer bizzat gördükten sonra içinize siniyorsa çok da önem arz etmeyecektir.

Alternatifleri

"Ultrabook" olarak satın alınabilecek birçok ürün var ancak Asus Zenbook Prime modellerini biraz daha farklı bir kategoride tutmak gerekiyor. Asus Zenbook Prime ile başka bir Ultrabook'u yan yana koyduğunuzda ne demek istediğimizi çok daha iyi anlayabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus Zenbook Prime UX31A
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
98
İşlemci Intel® Core™ i7 3517U İşlemci
Çipset Intel® HM76 Express Chipset
Bellek DDR3 1600 MHz SDRAM, OnBoard Memory 4 GB
Ekran 13.3" 16:9 HD+ (1600x900)/IPS FHD (1920x1080)
Grafik Integrated Intel® HD Graphics 4000
Depolama SATA III SSD 128GB 256GB
Kamera HD Web Camera
Boyutlar 325 x 223 x 3 ~18 mm (GxDxY)
Ağırlık 1.3 kg
Okuyucu Yorumları