Avea SmartBand'i kolumuza taktık.

Avea'nın yeni akıllı bilekliği Avea SmartBand'i kolumuza taktık.

CHIP Online Notu 86
  • Konforlu tasarım
  • Rahat kullanım
  • Fonksiyonel
  • Pil ömrü daha uzun olabilirdi
  • Kalp sensörü yok

Giyilebilir teknolojiler günümüzde yoluna son sürat devam ediyor. Bu anlamda 2014 oldukça bereketli bir yıl oldu. Akıllı saatlerden bazı özellikleri alarak ve üzerine yeni özellikler ekleyerek bileğimizdeki yerini alan akıllı bilekliklere bir örnek de geçtiğimiz günlerde Avea'dan geldi. Yaşam tarzını kontrol altında tutmak ve hareketli bir yaşama ayak uydurmak üzere tasarlanan Avea'nın bilekliği SmartBand, gün boyu kaydedilen aktivite bilgilerini cep telefonu uygulaması yoluyla size ulaştırıyor. Peki, bileklik detaylarında ne gibi özellikler barındırıyor; şimdi yakından inceleyelim.

Özellikle sporseverlere hitap eden Avea SmartBand, öte yandan günlük ne kadar yürüdüğünü, ne kadar kalori yaktığını veya gece ne kadar uyuduğunu merak edenler için de kullanışlı olabilecek bir bileklik. Üzerinde herhangi bir ekran bulundurmayan, onun yerine ışıklı LED'ler ile bilgileri ifade eden Avea SmartBand, bu görünümüyle şık. Bu yöntemi tercih eden farklı ürünler de görmüştük elbette. Buna Nike'ın FuelBand'ini örnek olarak verebiliriz.

Avea SmartBand'in üzerinde yalnızca bir buton bulunuyor. Bu butona basarak adım adım LED panelde sırasıyla saat, adım, mesafe, kalori ve hedef bilgilerini görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca hemen iç kısmında bir devre paneli bulunduran bileklik, kutu içeriğinde sunduğu bir dock istasyonu vasıtasıyla buradan şarj edilebiliyor.

Aktif yaşam için

Avea SmartBand'i çalıştırmak için ilk yapmanız gereken iOS veya Android tabanlı cep telefonunuza Avea Smartband uygulamasını indirmek. Bu işlemin ardından bilekliği hızlıca cep telefonunuzla senkronize edebiliyorsunuz. Herhangi bir senkronize sorunu yaşatmayan cihaz, Bluetooth 4.0 yoluyla bağlantı kuruyor.

Bağlantının kurulmasının ardından artık Avea SmartBand sizin aktivitelerinizi inceleyerek bilgileri telefondaki uygulamaya gönderecek. Uygulamanın kullanımını da gayet beğendik. Ayrıca tasarım olarak da oldukça şık. Uygulamayı kullanarak kendinize adım, kalori ve uyku hedefleri belirleyebileceğinizi de söyleyelim.

Avea SmartBand, uyku takibi de yapabiliyor. Ancak bunun için yatmadan önce bilekliğin üzerindeki butona çift tıklayarak uyku moduna almanız gerekli. Bir alarm uygulamasını da sunan Avea SmartBand, isterseniz sabah belirleyeceğiniz bir saatte sizi titreşimle uyandırabiliyor.

Avea SmartBand'ın pil ömrü ise yaklaşık 7 güne kadar uzayabiliyor. Fakat üzerinde bir ekran bulundurmadığı düşünüldüğünde bu sürenin daha uzun olmasını beklerdik. Zira bileklikler arasında ekranlı olan bazı örnekler de aşağı yukarı aynı süreyi bizlere sunabiliyor.

Özetle

Avea SmartBand, bu alandaki pek çok akıllı bileklik gibi işlevsel ve kullanışlı bir bileklik. Rakipleriyle kıyaslandığında fark yarattığını söyleyemeyiz, ancak güzel bir ürün olmuş. Genel kullanımıyla beğendiğimizi söyleyebiliriz.

Avea SmartBand'ın fiyatı ise 139 TL civarında.

Kimler Almalı

Avea SmartBand, akıllı bileklik satın almak isteyen her kullanıcı tarafından incelenebilir.

Alternatifleri

Avea SmartBand'e alternatif olarak yine diğer bir operatörün akıllı bilekliği olan Turkcell T-Fit'i gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Avea SmartBand
Ürün Markası Avea
CHIP Online Notu
86
Ekran LED
Uyumluluk Android 4.3+, iOS 7.0
Pil Ömrü 7 güne kadar
Bağlantılar Bluetooth 4.0
Boyutlar 72 x 59 x 17 mm
Ağırlık 21 gr
Okuyucu Yorumları