BenQ W1700 4K İnceleme

4K ev sineması bu projeksiyon cihazı ile gerçek. İşte BenQ W1700 incelemesi!

CHIP Online Notu 95
  • 4K çözünürlük
  • Sinema canlılığı
  • Net görüntü
  • HDR performansı
  • CinematicColor teknolojisi
  • Hizalama kolaylığı
  • Lamba ömrü

Evde sinema sistemi kurmak pek de öyle ucuz bir iş tahmin edersiniz ki, ancak iyi bir sistem kurarsanız evde zaman geçirmekten büyük keyif alacağınız da aşikar. BenQ'nun bugün inceleyeceğimiz W1700 4K modeli de, tam olarak evde sinema keyfi için tasarlanmış bir porjeksiyon cihazı. Peki, neden böyle düşünüyoruz? Hemen incelememize başlayalım...

Estetik tasarım

Estetik tasarım

Öncelikle tasarımıyla kompakt bir projeksiyon cihazı oluyor BenQ W1700. Ayrıca estetik açıdan da gayet güzel görünüyor. Yuvarlatılmış kenar hatları ve beyaz renkli dokusuyla, oturma odanızda yer vermek isteyeceğiniz bir cihaz. Dizayn ve estetiğinin yanı sıra tasarımı, kurulum ve kullanım noktasında da yardımcı oluyor. Mesela projeksiyon cihazlarında hizalama işlemi genel olarak zahmetli olabiliyor. Ancak bu modelde, hizalama düzeltmesi oldukça etkili çalışıyor. Öte yandan kısa mesafaden de geniş görüntü sağlayabiliyorsunuz. Yalnızca 3 metre civarından 100 inçlik bir görüntü yansıtmanız mümkün ki, bu gayet geniş bir boyut. BenQ W1700'ün genel ekran boyutu ise 30 inç ila 300 inç arasında değişiyor; bunu da belirtelim.

Üst seviye 4K görüntü

Üst seviye 4K görüntü

Peki, BenQ W1700 evde sinema keyfini nasıl sağlıyor? Cihaz tam 4K çözünürlüğü destekliyor ve bunu yaparken pek çok teknolojiyi kullanıyor. DLP projeksiyon sistemini kullanan cihaz, 4K çözünürlükte kusursuz bir görüntü sunmak için birden fazla bileşeni bir araya getirmiş. Elbette bunların başında HDR10 desteği yer alıyor. Ancak bu cihazın, HDR destekli diğer projeksiyon cihazlarından farkı, Doğal Renk Oluşturma teknolojisinde yatıyor. Bu sayede, diğer HDR projektörlerin aksine, aşırı doygun renkler yerine, doğal tonlama sağlanabiliyor ki, bu da seyir keyfini doğal kılan bir etken. HDR noktasında renkli görüntülerde olduğu gibi koyu sahnelerde de bu desteğinden faydalanan cihaz, renk doygunluğunu ve renk skalasını doğru biçimde kullanarak karanlık ayrıntıları netleştiriyor; bu anlamda cihazı fazlasıyla beğendik.

BenQ W1700 hakkında bahsedeceğimiz bir diğer teknoloji ise CinematicColor teknolojisi. Bu teknoloji altında Rec.709 HDTV renk doğruluğu, RGBRGB renk çarkı teknolojisi ve yüksek doğal ANSI kontrast oranını aynı potada eriten cihaz, izleyicilere sinema renklerini sunabiliyor. Dolayısı ile baştan beri söylediğimiz gibi renkleri doğru olarak görebiliyorsuuz. Öte yandan görüntüler gayet net. Bu arada cihazda kullanılan DLP teknolojisinin, sinema salonlarındaki projeksiyon cihazlarında da kullanıldığını belirtelim; bu oldukça önemli bir nokta.

Sinema, spor, müzik ve oyun için ideal

Sinema, spor, müzik ve oyun için ideal

Elbette bir projeksiyon cihazında görüntü kadar ses de oldukça önemli. Cihazda BenQ CinemaMaster Audio+ 2 ses güçlendirme teknolojisi kullanılmış. Böylece rezonans ses odasında yer alan 5 watt'lık hoparlör ile iyi bir ses performansı sağlayabiliyorsunuz. Her ne kadar incelemenin başından beri evde sinema üzerine yoğunlaşmış olsak da, bu cihazı elbette pek çok senaryoda kullanabilirsiniz. Spor, müzik ve oyun noktalarında da keyifli bir kullanım vadediyor. Bu arada ses konusunda cihazın tüm bu senaryolar için özel modlar bulundurduğunu da belirtelim.

Peki, BenQ W1700'ün lamba ömrü ne kadar? Cihazda BenQ SmartEco teknolojisi kullanılmış. Böylece siyahları derin şekilde yansıtmak veya görüntüleki ayrıntıların kontrastını arttırmak üzere lamba parlaklığını görüntülenen içeriğe göre otomatik olarak ayarlayabilen cihaz, lamba ömrünü 10 bin saate kadar uzatabiliyor. Bu da lamba değiştirme ve bakım maliyetlerini en aza indiriyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak BenQ W1700, fazlasıyla başarılı bir projeksiyon cihazı oluyor. Hazır kış da gelmişken, evde kendinize güzel bir sinema köşesi yapma gibi bir düşünceniz varsa, bu cihaz size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bu arada BenQ W1700'ün 3D desteği olduğunu da söylemek lazım. 3D filmlerle aranız iyiyse, bu anlamda da bu cihazdan faydalanabilirsiniz.

Peki, BenQ W1700'ün fiyatı ne kadar? Şu an BenQ W1700'ü 9599 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

BenQ W1700'ü daha yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kimler Almalı

Evinin bir odasını sinema salonuna çevirmek isteyenler için ideal olan BenQ W1700, gerçekçi 4K görüntü sunması, bunu canlı ve doygun renklerle süslemesiyle iyi bir projektör arayanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli BenQ W1700 4K
Ürün Markası BenQ
CHIP Online Notu
95
Projeksiyon Sistemi DLP
Doğal Çözünürlük 4K UHD (3840x2160)
Parlaklık 2200 ANSI Lümen
Kontrast Oranı 10.000:1
Ekran Boyutu 30 inç - 300 inç
Net Ekran Boyutu (Diyagonal) 60 inç – 200 inç
Doğal En Boy Oranı Doğal 16:9 (6 en boy oranı seçilebilir)
Işık Kaynağı Lamba
Işık Kaynağı Watt Miktarı 240W
Işık Kaynağı Ömrü 4000 saat (normal), 10000 saat (ekonomik), 8000 saat (SmartEco)
Hoparlör 5Wx1
Yansıtma Mesafesi Oranı 1.47 - 1.76 (100" @ 3.25 m)
Yakınlaştırma Oranı 1.2X
Bağlantılar HDMI (2 adet), PC, USB, ses girişi
Güç 330 W
3D Desteği Var
Boyutlar 353 x 135 x 272 mm
Ağırlık 4.2 kg.