Aynı özellikler için daha fazla ödemeyin.

Intel'in ikinci nesil Core işlemcileri için gelişmiş ve fiyat / performans odaklı bir anakart.

BIOSTAR H61MLV2 İnceleme
CHIP Online Notu 17
  • Fiyata göre sunulanlar
  • PCI Express x16 (3.0) desteği
  • USB 3.0 desteği de olmalıydı.

Kurulan tüm bilgisayarların mümkün olan en son standartlarda olması diye bir zorunluluk yok. Yeni standartlar çıktıkça, bir öncekilere çok daha uygun fiyatlara erişmek mümkün olabiliyor. Örneğin; Intel'in şu anda üçüncü nesil Core işlemcileri piyasada ve daha çok 7 serisi yonga setleriyle beraber kullanılması tavsiye ediliyor. Piyasada halen geçerli olan ve özellikle fiyat / performans açısından en mantıklı seçenekler arasında bulunan ikinci nesil Core işlemciler için de firmanın 6 serisi yonga setlerini tercih etmek ekonomik bir adım atmak adına daha mantıklı olacaktır. Uygun fiyatlı anakart çözümleriyle yakından tanıdığımız BIOSTAR, test merkezimize ulaştırdığı ve H61MLV2 olarak adlandırdığı anakartıyla uygun fiyatlı sistemlerin temeli olmaya kararlı görünüyor.

Micro ATX yapısında üretilmiş olan anakartta Intel'in Pentium işlemcilerinden başlayarak LGA 1155 yapısına uygun Core i3, Core i5 ve Core i7 işlemcileri kullanılabiliyor. Güç tasarımı dolayısıyla seçeneğiniz işlemci en fazla 95W güç (TDP) verisini sağlamak zorunda. Overclock gibi durumlarda da 95W'lık sınırı göz önünde bulundurmalısınız. Söylediğimiz gibi ekonomi odaklı tasarlanan anakartın bellek yuvası da iki adet ve en fazla 16 GB'lık sistem belleği kullanılabiliyor. Kart yuvası olarak bir adet PCI Express x16 (3.0) ve PCI Express x1 mevcut. İsteğe bağlı olarak ek bir grafik kartı kullanma şansınız bulunuyor. Şayet işlemcinin içinde hali hazırda bulunan grafik çekirdeğinden faydalanıp daha da ekonomik bir sistem oluşturmak istiyorsanız anakartın arka panelinde bulunan D-Sub görüntü çıkışını kullanabilirsiniz. D-Sub dışında bir görüntü çıkışı sunulmaması bir eksiklik olarak göze çarpıyor. Benzer şekilde biraz daha pahalı rakip modellerde daha fazla görüntü çıkışı ve USB 3.0 gibi önemli ayrıntılara rastlayabiliyoruz. Yine de BIOSTAR H61MLV2 uygun fiyatlı bir sistem oluşturmak isteyenler için yeterli düzeyde bir anakart.

Özetle

BIOSTAR H61MLV2, uygun fiyat sınıfında başarılı bir model. Üçüncü nesil PCI Express x16 arabirimini üzerinde bulunduruyor. Basit bir BIOS güncellemesiyle Intel'in üçüncü nesil işlemcilerine de destek sunmayı başarıyor. Overclock'a yatkınlığı da var ancak güç devrelerinin izin verdiği sınırları aşmamalısınız.

Alternatifleri

Aynı yonga setini içeren oldukça fazla sayıda anakart var. Önemli olan ihtiyaçlarınızı gözden geçirmeniz. Daha fazla özellik istemeniz size daha yüksek fiyat olarak dönecektir. BIOSTAR H61MLV2, fiyat / performans olarak değerlendirildiğinde iyi bir anakart.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli BIOSTAR H61MLV2
Ürün Markası BIOSTAR
CHIP Online Notu
17
Yonga Seti Intel H61
Bellek 2 x DDR3 (16 GB En Fazla)
Disk Bağlantısı 4 x SATA II
Okuyucu Yorumları