Biostar H77MU3 anakart testte!

Biostar'ın 2'inci ve 3'üncü nesil Intel işlemci desteği sunan anakartı ne kadar iyi ve kimlere göre?

CHIP Online Notu 83
  • İdeal performans
  • 32 GB Dual Channel DDR3 desteği
  • BIO-Remote 2 ve Charger Booster
  • USB 3.0 desteği
  • Kablosuz bağlantıları yok

Son günlerde Haswell işlemcilere özel pek çok iddialı anakart piyasada göz dolduruyor. Güçlü materyaller, yüksek performans ve yenilikçi bağlantı teknolojileriyle öne çıkan bu anakartlar elbette sahip oldukları fiyatlarla da karşılığını alıyor. Diğer yandan henüz Haswell işlemcilere geçiş yapmayan kullanıcılar için de piyasada başarılı örnekler bulunuyor. Test merkezimize konuk olan Biostar H77MU3 anakart da bunlardan biri.

Henüz Haswell'e geçiş yapmayan kullanıcılar için sunulan Biostar H77MU3, DataStar tarafından satışa sunuluyor. Intel'in 3'üncü ve 2'inci kuşak Core i7, i5 ve i3 işlemcileriyle uyumlu yapıda olan H77MU3, pek çok ek özellik getiriyor. Intel H77 yonga setli olan anakart, küçük boyutlarıyla da dikkat çekiyor. Micro ATX yapıda olan Biostar H77MU3, fiyatıyla ve performansıyla gayet dengeli bir yapıda.

Fiyat / performans çizgisi

Intel H77 yonga setli kart, LGA 1155 soket yapısında. Intel'in 3'üncü ve 2'inci nesil i3, i5 ve i7 işlemcilerini temel alan anakart, Micro ATX form faktöründe hazırlanmış. Hemen anakartın detaylarına bakacak olursak son zamanda karşılaştığımız anakartların yanında oldukça basit yapıda olduğunu görebiliyoruz.

Kullanıcılara fiyat / performans olarak sunulan H77MU3, üzerinde dört adet DDR3 DIMM RAM slotu bulunduruyor. Maksimum 32 GB'a kadar bellek kapasitesi sunan anakart, 1600, 1333 ve 1066 MHz çift kanal hız desteği gösteriyor. Yine üzerinde bir adet PCI-E x 16 3.0 slotu bulunduran kart, bir adet PCI-E x 16 2.0 ile iki adet PCI-E x 1 2.0 slotun da sahibi. Köşede SATA portlarını görebildiğimiz kart, iki adet 6GB/s destekli SATA3 ile dört adet 3GB/s destekli SATA2 portlarını bulunduruyor.

Anakartın arka bağlantılarına bakacak olursak burada USB 3.0 gördüğümüzü söyleyelim. İki USB 3.0 yuvası bulunduran anakart, yine iki adet de USB 2.0'a yer veriyor. HDMI, VGA ve DVI konnektörlerini de gördüğümüz kart, Ethernet ve ses girişlerine de burada yer veriyor.

Özel teknolojiler

Biostar'ın H77MU3 anakartı Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantı özellikleri içermiyor. Fakat diğer yandan BIO-Remote 2 ve Charger Booster gibi iki farklı özelliği mevcut durumda. Bunlardan BIO-Remote 2, Android ve Apple uygulamalarının uzaktan yönetilebilmesini sağlayan bir teknoloji. Diğer yandan Charger Booster ile cep telefonlarını USB üzerinden %42 oranında daha hızlı şarj edebilen H77MU3, böylece bizden bir artı puan daha alıyor.

Anakartında enerji verimliliği ve uzun ömrü gözeten Biostar, Green Power Utility ile enerji tasarrufu sağlıyor. Yoğun kullanımlar dışında ek kullanım alanlarını devre dışı bırakan anakart, böylece verimliliği göz önünde bulunduruyor. Diğer yandan eXtreme Durable Capacitors ile kapasitörlerini koruma altına alan Biostar, kendi kategorisi için ideal.

Özetle

Intel'in 2'inci ve 3'üncü nesil işlemcileri için kullanılabilen Biostar H77MU3, henüz Haswell'e geçiş yapmayı düşünmeyenler için uygun olabilir. Yenilikçi bağlantı teknolojilerinden uzak olan H77MU3, fiyat ve performans anlamında tercih sebebi olarak gösterilebilir. 32 GB'a kadar bellek desteği göstermesi ve USB 3.0 bağlantısı bulunması anakartın artılarından. H77MU3'ün fiyatının 183 TL olduğunu da söyleyelim.

Kimler Almalı

Henüz Haswell'le tanışmamış olan kullanıcıların ilgisini çekebilecek olan Biostar H77MU3, uygun fiyatıyla da tercih edilebilir.

Alternatifleri

Haswell işlemcilere terfi etmeyi düşünüyorsanız ve anakartın yenilikçi bağlantı seçenekleri içermesini istiyorsanız Asus Z87-Deluxe Dual ve Gigabyte GA-Z87X-OC Force gibi modellere göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Biostar H77MU3
Ürün Markası BIOSTAR
CHIP Online Notu
83
Yonga Intel H77
İşlemci Desteği LGA 1155 Core i7 / i5 / i3 / Pentium
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0 (2 adet), SATA 6Gb/s (2 adet), SATA 3Gb/s (4 adet), HDMI
Yapı Micro ATX
Okuyucu Yorumları