AMD destekli anakart arayışındakilere özel.

ATX yapıda olan Hi-Fi A85W, AMD destekli anakart arayışı içinde olan kullanıcılara hitap ediyor.

Biostar Hi-Fi A85W İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Fiyat – performans oranı
  • Gelişmiş özellikler
  • Yerleşik ses desteği
  • USB 3.0 portlarının yeri

Biostar, yeni ATX yapılı anakartıyla AMD destekli anakart modelleri arasına yeni bir seçenek sunuyor. Hız aşırtma işlemleriyle ilgili olan kullanıcıların da dikkatini çekebilecek yapıda olan Biostar'ın yeni anakartı Hi-Fi A85W, beraberinde getirdiği özellikler ve tasarımıyla da yakından incelenmeye aday. AMD A10, A8 ve A6 başta olmak üzere FM2 soketli Athlon işlemcileri de destekleyen Hi-Fi A85W, 4 adet DIMM DDR3 belleğe 64 GB'a kadar destek veriyor. Böylece üst seviye performans peşinde olan kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek olan Hi-Fi A85W, hız aşırtma konusunda da yardımcı.

Az önce de bahsettiğimiz gibi maksimum 64 GB'a kadar 4 adet DIMM DDR3 desteği gösteren Hi-Fi A85W, 1066 MHz'den 2400 MHz'e kadar olan bellekleri çalıştırabiliyor. Üzerinde 8 adet SATA 6.0 Gbps iletişim arabirimini gördüğümüz Hi-Fi A85W, böylece SATA 3 Gbps'ye göre iki kat daha fazla hız gösteriyor. Kartın üzerine baktığımızda 2 adet PCI Express 2.0 ve yine 2 adet PCI Express 2.0 x16 slotu görüyoruz. Böylece AMD Dual Graphics teknolojisini destekleyen kart, çift ekran kartı taşıyabiliyor. Arka tarafındaki bağlantılarla ise 4 adet USB 2.0 ve 2 adet USB 3.0 arabirimi bulunduran anakart, elbette HDMI, VGA ve Ethernet gibi sabit portları da atlamamış.

Üst düzey işlemci ailesini desteklemesi ve çift ekran kartı bağlanılabilmesine imkan tanımasıyla özellikle oyunseverler tarafından tercih edilebilecek olan Hi-Fi A85W, oyunlarda önem gösteren bir diğer faktör olan sesi de elbette atlamamış. Kart; Hi-Fi Power, Hi-Fi AMP ve Hi-Fi 192/24 ses teknolojileri ile bilgisayarınızı tam bir oyun merkezine çevirmenize olanak tanıyor. Fiyat – performans oranıyla da iyi seviyede olan Hi-Fi A85W, yakın zamanda AMD işlemci destekli bir anakart satın almak isteyenler tarafından beğenilecektir.

Özetle

Üst düzey işlemci seçenekleri ve yüksek bellek miktarını destekleyebilen Hi-Fi A85W, hız aşırtma konusuna meyilli kullanıcıların beklentilerini karşılayacak türde bir anakart.

Alternatifleri

AMD destekli bir anakart değil de Intel işlemcili bir sistem kurmak istiyorsanız yine Biostar'ın Intel destekli anakart modellerine göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Biostar Hi-Fi A85W
Ürün Markası BIOSTAR
CHIP Online Notu
85
Yonga AMD A85X FM2
İşlemci Desteği AMD A Serisi ve Athlon işlemciler
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 64 GB
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0 (4 adet), HDMI, VGA
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları