Bose Frames Tenor & Soprano İnceleme

Giyilebilir hoparlör ailesini genişleten Bose'dan 2 yeni güneş gözlüğü geldi. Bose Frames Tenor ve Bose Frames Soprano, polarize lensleri ve mikro ses sistemiyle güneş gözlüğüne ses ilavesi yapıyor ve yazın tadını çıkarmanızı sağlıyor.

CHIP Online Notu 90
  • Malzeme kalitesi
  • Güzel görünen tasarım
  • Müzikal performans
  • Değiştirilebilir polarize lensler
  • Pratik kullanım
  • İdeal pil ömrü
  • Dokunmatik kontroller
  • Bose Music uygulaması
  • Fiyatı yüksek

Evet, sonunda yaz geldi ve güneş gözlüklerimize yeniden kavuştuk. Eğer şu sıralar güneş gözlüğünüzü değiştirmeyi düşünüyorsanız, bu videomuzda sizi oldukça ilginç bir seçenekle tanıştıracağız. Elimizdeki bu gözlükler polarize lenslerle geliyor, ancak onları özel yapan şey, hoparlörle donatılmış olmaları. Hoparlör ve kulaklıklarıyla ünlü Bose'un Frames serisi, giyilebilir hoparlör olarak piyasada yer alıyor ve gerçekten de şahane ses sağlıyorlar.

Elimizde 2 model yer alıyor: Frames Tenor ve Frames Soprano. Frames Tenor, daha erkeksi bir görünüme sahip ve köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Frames Soprano ise kedi göz stiline sahip ve bu tasarımıyla daha feminen görünüyor. İki gözlük arasındaki temel farklar bunlar olurken, sağladıkları ses yetenekleriyle fazlasıyla tatmin edici bir performans sağlıyorlar. Tasarım detaylarına baktığınızdaysa güzel detaylarla karşılaşıyorsunuz. Gözlükler fazlasıyla lüks görünüyorlar. Paslanmaz çelik menteşelerin yer aldığı gözlüklerin lensleri de kolayca çizilip kırılmayacak yapıda tasarlanmış.

Frames Tenor ve Frames Soprano'nun çevresinde hoparlörler donalı. Bu hoparlörleri gözlüklerin sağ ve sol saplarında üst ve alt kenarlarda görebiliyorsunuz. Bluetooth 5.1 üzerinden telefonunuzla bağladıktan sonra ise böylece etrafınızdaki dünyadan kopmadan müzikal dünyanın kapıları aralanıyor. Hiç de yabana atılmayacak bir müzik performansı sunmadığının altını çizelim, ne tür müzik dinlerseniz dinleyin, baslar ve tizler gayet yerli yerinde, gayet dengeli bir ses üretiyorlar. Gözünüze ilk taktığınızda gerçekten de sizi şaşırtacağını söyleyebiliriz, zira ilk baktığınızda gözlüklerden hiç de böylesi bir performans beklemiyorsunuz.

Bose Frames Tenor ve Soprano'yu telefonunuza bağlamak oldukça kolay. Telefonunuza Bose Music uygulamasını indirerek hızlıca kurulumu yapabiliyorsunuz. Daha sonrasında da gözlükle ilgili tüm ayarları buradan öğrenebilmeniz mümkün. Gözlüğün sağ kenarındaki tuşa basarak çalan şarkıyı durdurup devam ettirebiliyor, bir önceki ya da sonraki şarkıya geçiş yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefonunuza gelen çağrıları da cevaplayabiliyor ve gözlük üzerinden telefon görüşmelerinizi de yapabiliyorsunuz ki bu günlük hayatta fazlasıyla pratik bir kullanım sağlıyor. Gözlüklerin üzerindeki mikrofonlar iyi bir ses iletimi sağlıyor ve genellikle bu gözlükleri dışarıda kullanacağınız için çevre gürültüleri ile rüzgara karşı optimize edilmişler. Bu sayede sesiniz karşı tarafa net şekilde ulaşabiliyor.

Ayrıca Bose, bu modele dokunmatik bir alan da eklemiş. Parmağınızı gözlüğün sağ sapı üzerinde kaydırarak müziğin sesini kısıp açabiliyor ve bu alana 2 kez tıklayarak sesli asistanı açabiliyorsunuz. Gerçekten çok pratik bir yöntem.

Kulaklığı kapatmak için ise isterseniz düğmesine basıyor, isterseniz gözlüğü masaya ters çevirip koyuyorsunuz.

Bose, bu gözlüklerde siyah polarize lens kullanmış. Gözlüklerin lenslerini değiştirebiliyor ve reçeteli lenslerle de kullanabiliyorsunuz. Soprano için polarize olan Aynalı Pembe Altın ve polarize olmayan Gradyan Mor lens opsiyonları bulunurken, Tenor için ise yine polarize seçenek Aynalı Gümüş ve polarize olmayan Aynalı Mavi lens seçenekleri de bulunuyor.

Biz uzun bir süredir her 2 gözlüğü de kullanıyoruz. Açıkçası kullandığımız süre içinde fazlasıyla memnun kaldık ve hatta çevremizde gözlüğü merak edenler de denediğinde, oldukça şaşırdılar. Çevreden kopmadan müzik dinleme deneyimi, müziğin içinde dolaşıyormuşsunuz gibi geliyor. Çevre seslerinden dolayı ne çalan müzik olumsuz etkileniyor, ne de çevre seslerinden tamamen soyutlanıyorsunuz; müzik, çevre sesleri ile homojen bir dağılım sağlıyor. Bose, şahane bir denge yakalamış.

Gözlüklerin pil ömürleri de gayet yeterli seviyede. Tek şarjda 5.5 saate kadar kullanım sağlıyorlar. Şarj etmek istediğinizdeyse, kutusu içinden çıkan özel şarj cihazını, gözlüğün sapındaki manyetik pinlere bağlıyorsunuz. Bu arada kutu içeriğinde gözlüklerin sağlam bir taşıma çantası bulunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Bose, yeni gözlükleriyle de tek kelimeyle harika bir işe imza atmış. Bose'un tek gözlük seçenekleri bunlar değil. Daha önce Frames Tempo ve Alto modellerini kullanmıştık. Onlar da gayet başarılı seçeneklerdi; bu yeni modeller ise tasarım anlamında ürün ailesi içindeki çeşitliliği artırmış. Eğer şık görünen kaliteli lenslerle donatılmış bir güneş gözlük satın almayı düşünüyorsanız, Tenor ve Soprana ile müzik dinletisi de beraberinde geliyor.

Ancak kuşkusuz ucuz ürünler değiller. Bose Frames Soprano'nun fiyatı 5347 TL, Tenor ise 5337 TL fiyatla Bose'un web sitesinde listeleniyorlar. Ancak çeşitli satış kanallarında aratırsanız, Frames Soprano'yu 4890 TL, Tenor modelini ise 4894 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bose Frames Tenor & Soprano
Ürün Markası Bose
CHIP Online Notu
90
Lens Genişliği 55 mm (Soprano - Tenor)
Lensler Arasındaki Mesafe 17 mm (Soprano), 18 mm (Tenor)
Sap Uzunluğu 136 mm (Soprano - Tenor)
Bluetooth 5.1
Bluetooth Menzili 9 m.
Pil Ömrü 5.5 saate kadar
Pil Şarj Süresi 1 saate kadar
Ağırlık 49 gr.